Kenapa perlu pilih Perl Xlim dan aku ada di kaca tv mereka?

by - January 22, 2015


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai hai hai hai, eh korang ingat lagi tak aku punya pengalaman berhadapan dengan cameraman,camera dan orang ramai? hahahaha la jawabnya.. aku ni jenis kelam kelibut kalau korang nak tahu. First time aku kena recording dan langsung tak tahu menahu ada recording that time and i was,'eh boleh tak i nak balik sekarang?' hahaha... (ayat macam entri lepas dan ayat ni patut aku repeat balik dalam entri kali ni,kahkahkah)kelakar la jugak,orang lain 2 3 kali cut,aku berpuluh-puluh kali cut sampai terjatuh banner kat belakang aku tu,bhahahaha..Oh,of course la bukan aku yang buat weh,angin barangkali -..-"




Recording tu bulan 4 tahun lepas dan sekarang baru aku tahu,every outlet yang terpilih untuk menjual perl xlim dorang akan adakan roud tour/booth (sound like that la) . So,minggu lepas! aku dapat tahu dari blogger penaberkala . Muka aku ada kat kaca tv di booth dorang,haha...(nampak tak kebatakan dan kejakunan aku ?kahkahkah) Aku macam errr... ada gak keluar muka aku?kahkahkah..Oh korang,bila sebut pasal perl xlim ni,aku suka gila perl xlim choco dia,sedapppppppppp! :D




Eh,rindu ah this time (event astro), time ni lagilah, i was sing depan orang ramai kot, lagu negaraku pulak tu,pastu bersihkan meja customer kat food court then bawak pinggan yg dorang makan kat tempat bersih,haha.. berlari cecomel kat area food court and me like a monkey,kohkohkoh...kelakar tapi pengalaman semua tu !



photo by penaberkala,thanks to snap awop !



Okay back to the topic,Perl Xlim...

Aku ingat dorang recording hanya untuk selesaikan task(bukan sekadar task hokay!) pada event tu je,sekali Power Root bawa untuk event promosi dorang, memang power la kan? Aku pun tak expect la dorang nak tayang muka aku n others blogger but we know, to hard can get the chance like this rite?.. 


Oh, thanks nuffnang and power root to make me more confident for ur task babe even how many times to cut cut cut cut.... i think, cameraman and their be emmm emmm..haha -..-"  . Once, the chance come out .. no matter where in the world u are..Grab it braderrrr! For me, the people can be quick to judge and label based on stereotype and perceptions. Not everyone will take the time to reach out (include me) and know me/others before judging but i always hold and remember how to be a positive person such as talk to everyone, educate myself and practice .


And yahhh,this is me and real me. Whatever people said, just be positive and learn.. dont be 'cepat melatah ok?',sometimes ada je cepat melatah,tapi aku cecepat positifkan balik minda,huhu.. ye lorhhh,i'm not a perfect person,sometimes ada jugak buat silap but thanks to who know me and stay with me  ;)



Sape pengguna Perl Xlim kat sini?push hand up pleaseeeeeeeeeeeeeeeeee....flavor mana korang pilih? How the effect?Please tell me,my friend lost 2kg kot,hebat...me?maintain yawwwwwwwwww... 

"I do not care so much what I am to others as I care what I am to myself now" ;)


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

15 comments

  1. wah wah wah piwittt kak onie weh cantik selalu kae~
    memey patut pom keluar tv ok <3

    no worries chaiyuk sentiaso deh? :D hiks

    ReplyDelete
  2. pehhh. femes mek pahni. hahahah :P tak tahan berlari cecomel dekat food court. eheh :P

    ReplyDelete
  3. woot wooot..video die laa...ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih,dah la tah pape onie dlm tu,haha

      Delete
  4. hebat2 mek onie... tepuk tangan sikitttt. hehehe

    ReplyDelete
  5. Saya kawan dengan orang famous , kbaii !

    p.s : Onie , nak signnnn ! :P

    ReplyDelete
  6. bagusnya. rezeki. weee. :D
    semoga terus maju ya. . :)

    ReplyDelete
  7. People judge, because they are jelous of you... No worries babe! Onie tetap awesome! Muahhhhh

    ReplyDelete
  8. kalau org kuruih minum camna tuu? ehehee teringin nak tryyy

    ReplyDelete
  9. ohsemm nya Onie... dapat peluang best2 macam gini.. memang rezeki betul. =D

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum onie, taniahhhh. rezeki kan. hehehhee

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..