Penaja Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2014 - Zarra

by - January 25, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Baru-baru ni kita tahu siapa Penaja AJL 2014 dan kali ini penaja ABPBH adalah produk tidak asing lagi bagi aku di mana produk ini aku tengah pakai sekarang. Nasib baiklah dikurniakan muka yan tak sensitif dan keberkesanan dia sangatlah memuaskan hati sendiri. Actually, makcik aku pun try pakai ritu dan dia sendiri pun suka,lelagi bau dia yang wangi tu. Sape pakai dia tahulah ;)




So,Zarra dengan tagline Semarak Cinta Zarra Sinar Puteri adalah Penaja Platinum bagi ABPBH 2014 pada tahun ini. Aku rasa produk ni masih baru lagi dan ramai juga yang tidak pernah dengarkan? Pengasas produk ini sendiri memakai produk ini iaitu Pn.Zamzarina Zambri. Tapi takpe,pada entri kali ni aku nak cerita sikit pengalaman,tips dan cara memakai produk ini. Actually produk ni datang berasingan dengan Krim BB Kolagen dan Masker Kolagen tau uolsss.. dan set yang aku pakai ini adalah Zaria RED dimana set ini hanya ada 4 produk asas iaitu pembersih,toner, krim siang dan krim malam. Macam yang aku cakap atas tadi tu,Krim BB Kolagen dan Masker Kolagen datang berasingan. Jangan lupa add on Krim BB Kolagen serta Masker Kolagen !!!!!!!! Biar lengkap satu set !hehe





First time aku pakai produk ni dan aku suka gila dengan interface produk serta bau dia yang wangi, Apapun kalini aku terangkan langkah penjagaan dengan set Zaria RED ini. Ala,senang sangat kot,aku rasa benda basic bagi yang pentingkan penjagaan muka.



Langkah 1: Mulakan dengan set penjagaan harian

ZARIA RED - SET HARIAN 4 DALAM 1

  1. Basahkan muka dan cuci dengan Pembersih dan bilas.
  2. Seterusnya pakai toner dan korang tak perlu nak pakai kapas bagai tu kerana toner ni datang khas dalam botol spray. Just spray pada wajah korang dan tepuk-tepuk perlahan dengan hujung jari sehingga meyerap.
  3. Krim siang dipakai pada waktu siang sebagai pelembap dan pelindung
  4. Sapu BB Krim Kolagen pada wajah dan leher selepas krim siang.
  5. Pada sebelah malam,selepas mencuci muka dengan pembersih dan penyegar pakailah krim malam dimana krim ini bertindak sebagai krim pelembap dan juga membantu merawat masalah seperti jerawat.
  6. Buka hujung paket dan tuang sedikit pada tapak tangan dan sapu rata Masker Kolagen pada seluruh wajah dan juga leher dan biarkan sepanjang malam (masa tidur)

TIPS MEMAKAI ZARIA RED: 




  • Sapukan lebih sedikit krim malam pada bahagian jerawat supaya ia cepat mengecut.
  • Goncang botol pembersih sebelum mengunakan.
  • Untuk kesan yang terbaik,gunakan krim siang setiap hari.
  • Bagi krim malam pula,urut lembut pada gerakan arah keluar dan ke atas dan ini bertujuan bagi menganjalkan serta menegangkan kulit muka korang. Gerakan dalam penjagaan muka pun sangat penting tau korang ;)



KELEBIHAN MEMAKAI ZARIA RED:




"Testimoni dari aku: Kulit muka makin segar dan tidak kusam. Malah, makin cerah dari sebelum ini dan parut dimuka (refer anak panah) makin berkurangan ;)" - Sumber ig: @mekonie

Pembersih Wajah:

  • Membersih
  • Menyegar
  • Mencerahkan kulit muka

Penyegar:
  • Menyegarkan muka
  • Memelihara dan membuatkan kulit lebih sihat

Krim Siang:
  • Mencegah kulit kering
  • Melindungi wajah daripada sinaran UV 
  • Mengekalkan kelembapan dan menyegarkan kulit wajah sepanjang hari

Krim Malam:
  • Meremaja,membina elastin dan kekenyalan kulit.
  • Memperbaharui pertumbuhan sel kulit dan mengekalkan kelembapan kulit sepanjang malam

BB Krim Kolagen:
  • Krim pelindung sinaran UV matahari dan alas mekap.
  • Mempunyai satu warna sahaja iaitu beige dan akan berubah mengikut warna tona kulit pengguna selepas beberapa minit dipakai.
  • Tidak berminyak dan korang akan rasa selesa sepanjang hari.

Masker Kolagen:
  • Kembalikan keanjalan kulit wajah
  • 1 paket boleh digunakan sebanyak 4 kali
  • Kulit kembali tegang dan tanpa cela.


Untuk keterangan lanjut:

SMS/Whatsapp/Wechat : 012-953 9806
Email : zarra.myinfo@gmail.com
Web : www.zarra.my
FB : ZarraBeautyline
Instagram : @zarra.my
Hashtag : #ZarraSinarPuteri


p/s: tak sabarlah plak nak tunggu ABPBH 2014, heharap beto kusyairi menang bagi anugerah Pelakon Filem Lelaki, aku minat dia to the max kot ! Sesapa ada tiket mohon bagi boleh? teringin ni nak selfie dengan beto kusyairi T_T

Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

9 comments

  1. tak pernah try lagi guna zarra ni. huhuhu. kalau dapat selfie dengan beto sah tak tido malam mek. hahaha :P

    ReplyDelete
  2. Memang terbaik produk Zarra ni.. yahhh

    ReplyDelete
  3. wah.. tahun ni Zarra mesti jemput Mek Onie pergi ABPH... nak ikut..

    ReplyDelete
  4. entry best blog pun makin lawa..hehe

    ReplyDelete
  5. kulit memang takde masalah sangat awak ni..
    maka lepas pakai produk ni makin flohless lah awak..hehe
    and yes, tak pernah dengar pasal produk ni..macam best je

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum onie, wahhh makin flawless onie. kita sukaaa, teringin gak nak cuba produk ni. ehheheee

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..