Susu Kambing - Nina Kameng

by - February 23, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Okay-okay, cuti raya cina dah pun berlalu. Kepala agak ringan sebab tak fikir hal kerja yang bajet-bajet banyak tu. So, dengan slow-slow aku menaip,ceyyy..ambik mood blogging weh,mementang cuti lama,otak pun tepu bila nak mengarang,kehkehkeh.. Aku rasa aku dah tak blogging serupa 2013 dan 2014 tu, nak kata aku busy, emmmm... ada la jugak busy,tapi permulaan tahun 2015 ni memang agak mencabar sikitlah bagi aku. 


Bulan 1 -  Mood kat kampung, terfikir la jugak keadaan sana lepas banjir. Umah atuk nenek,umah makcik-makcik. Sempat la balik kampung tolong yang mana boleh tolong. So,bulan 1 mood blogging agak ke laut der. Satu lagi, setel pun audit segala tu, hei.. aku rasa auditor pun lemaih dengan stock take segala kan?hoho

Bulan 2 - Masuk je bulan 2, berderet tak sihat. 2 minggu brrrrrrrrr.. kerja pun on off.. laptop ni baru sempat pegang. Biasa pegang smartphone je. Okay, hujung bulan ada appointment dengan doktor -..-"

Bulan 3 - Honeymoon dengan bestprenggg.


Bulan 4 - Busy balik dengan GST. Sistem pun kena upgrade. 


Bulan 5 - Kahwin. Ok ini aku tipu,kahkahkahkahkah :P




Disebabkan aku ni macam-macam peel, keh! Maka pagi dan malam memang aku minum susu, sebelum ni pun aku memang minum susu, abah beli setiap bulan. Abah beli hokay, wakakakaka.. K mek, ko ni taraf bebudak ke hape?hewhewhewhew.. Eh, biarlah kan. Abah aku bukan abah kau. Bab susu ni aku rasa ramai je insan tak suka minum susu. Emmmm kenapa eh uols? Sedap apa susu. Rugi betul tak minum susu. Agak malas nak bancuh,aku suka beli susu dutch lady fresh milk dalam kotak. Haaa,malas sungguh. Dengggg!



Tapi, bila member aku dapat tahu aku ni pun suka susu kambing,makanya dia pun suggest aku dengan susu kambing. Okay, dah la susu kambing. Perisa dia coklat pulak tu,aku lagi ah teruja. Sebab memang lagi sedap kalau perisa coklat. Selain dari perisa dia yang coklat tu, madu pun ada sekali. Haaa.. memang perfect baq hiangggg.. Perfect 10 ibu jari aku kasi haaaaa






Sebelum aku sembang kencang lagi, adalah lebih power kalau aku sembang kenapalah aku pilih Nina Kameng.

Sebab kenapa aku pilih Nina kameng ni adalah kerana:



  • Sah-sah la cara bancuh dia senang. Ikut citarasa iolsssss. Tapi kalau buh bajet-bajet hangpa tak rasa ah pulak susu dia,wakakakaka.. *tawar hebey
  • Harga dia sangat berpatutan,RM30 je uolssss... Mampu beli la orang kata.
  • Dah ramai insan yang minum dan jadi regular customer. So,aku yakin dengan Nina Kameng!
  • Gabungan susu kambing,coklat dan madu dengan sukatan terpilih dan tanpa gula
  • Sesuai untuk insan setahun hingga dewasa okey!
  • Tak berbau hamis
  • Masa bancuh tak perlu tambah dengan gula. bancuh dengan air sudah :D
  • Boleh disediakan panas suam,sejuk atau ais. Alaaaa ikut citarasa uolsss la.
  • Macam aku cakap, perisa coklat memang terbaik :D





 Citarasa aku, asal breakfast je mesti ada Nina Kameng..Takde rasa macam lain maca,hagituh!


Antara khasiat Nina Kameng ini adalah:

  • Paling hampir dengan susu ibu.
  • Susu kambing lebih mudah dihadam berbanding susu lembu
  • Kaya dengan protein,enzim dan mengandungi faktor anti penuaan,antiarthritis serta anti barah.
  • Mengandungi antibodi untuk merawat penyakit demam kuning,lelah,penyakit kulit,gastrik,sakit jantung peringkat awal,ulser perut, memulih tenaga batin dan membantu dalam pembentukan tulang dan gigi
  • Merupakan makanan tambahan yang baik untuk kesihatan.
  • Khasiat terpenting dalam proses pembentukan dan pertumbuhan jaringan tubuh manusia.
  • Tidak menyebabkan alahan
  • Membantu sistem imunisasi tubuh.
  • Bersifat alkali
  • Meningkatkan daya kepekaan,penumpuan dan ingatan
  • Membantu sistem penghadaman
  • Menguatkan jisim tubuh yang sihat
  • Mengimbangi kadar kolestrol dan kandungan gula dalam darah
  • Tingkatkan tenaga batin
  • Sesuai utk awet muda
  • Sesuai diminum waktu pagi dan malam sebelum tidur.
  • Penting untuk perkembangan sel otak dan sistem saraf.

Fuhhhhh! banyak gila khasiat Nina Kameng. Apapun, susu kambing meme feberet aku jak kecek lagi. 







Kalau korang rasa nak makan dengan koko krunch pun boleeeeee. 
Nak cicah dengan roti pon boleh.
Rasa dia memang umphhhhhhh! 
Puas hati gila.
Tapi lagi puas hati kalau buat sejuk tambah ais ketoi,pergh!
Sedap derrr...





PRODUK PREMIUM!
PRODUK MUSLIM!
HALAL!


Adik aku yang laki suka nina kameng.
Deme kata rasa dia macam air coklat hat mahai tu! 
So, aku pun puas hati sebab aku tengok deme happy minum nina kameng.
Dah la sedap, khasiat dia pun boleh tahan.
Harga still mampu milik.
Aku try bagi air ni kat sedara aku yang umur 4 tahun tu,mengamuk nak lagi -..-"
Amboi,minum tak boleh dah nak sikit!haha


So,totally aku memang suka dengan nina kameng.
Lagi pun memang amalan setiap pagi aku dan malam aku minum nina kameng.
Apapun, pilihlah yang terbaik untuk anda.
Alhamdulillah,selama aku tak sihat bulan 2 tu memang aku minum nina kameng jela.
Atleast takde la aku gastrik sebab tak lalu nak makan kan.


Thanks member aku yang sudi suggest nina kameng.
Untuk pengetahuan uolssss,nina kameng ni produk baru keluar tapi dah ramai kenal dan aku masih katak di bawah tempurung,haha.. Lambat sungguh tahu kau mek! Orang sabah nun pun dah try, aku orang semenanjung baru tahu pasal nina kameng dan i is sad T_T


Apapun,aku happy gila bila dapat tahu pasal susu kambing ni haaaaaaaa.
Terbaik !


Kekalau nak order tu boleh terjah sini:

INSTAGRAM: @nina_kameng
CONTACT NO: 013-9012 764



Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

7 comments

  1. Diri ini adalah seorang yang paling tak suka minum susu kecuali susu fresh milk yang betul betul sejuk. Hahahaha. Susu kambing tak pernah try lagi tapi nampak gaya macam kene try juga. Hurm. So , mungkin boleh kasi try Nina kameng ni. Ekekeke. :D

    ReplyDelete
  2. nak kad kawen bulan lima nanti. hahahah. wehh kita kan memang dari dulu tak boleh pegi betul dengan susu kambing ni. tak tahulah nape. kambing golek boleh pulak dia telan tapi kalau bab susu failed. hahah ^^

    ReplyDelete
  3. Nice one tapi..... pelik pula nama dia eh. Nina Kameng. Macam ada bunyi bahasa sarawak sikit haha

    ReplyDelete
  4. srs rasa nak pergi cari susu ni. First time dgr jenama ni. Agak2 kat mydin jual tak? Saya dulu minum susu HiGoat tp sejak paket dia dh bertukar, rasa dia pun dh lain.. x tau kenapa..

    ReplyDelete
  5. tak pernah cuba minum susu kambing so far.. hhhmmmm

    ReplyDelete
  6. salam..skrg nina kameng dh xkeluarkan stok.. tp ada alternatif kpd susu nina kameng,iaitu susu faqqih, rasa sama cume dr upgrade dgn penambahan pelbgai khasiat. nk info lnjut tgk fb susu kambing termurah dipasaran atau whatapp sy 0195143634

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..