Terima Kasih Banyak Streamyx!

by - February 03, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kak abang. Disebabkan segala mood blogging dah datang balik, aku nak ucapkan tahniah pada diri sendiri, weekend ni tuan kau belanja kau makan k? So, kenapa aku malas gila nak blogwalking?ops! aku tak rasa ini malas sebenarnya,tapi disebabkan line streamyx ni hampeh gila! Aku tersangatlah fed up nak online guna laptop.. Update blog kat henpon dan edit sikit-sikit kemudian hari kat office. 



Pasal apa?

Pasal streamyx lah.


3 bulan aku tak boleh bukak website facebook dan yahoo.mail. kau rasa? nak lempar modem streamyx pun tak guna jugakkan?sebab kalau modem berkecai kau yang kena keluar duitkan mek? So,aku cool jela.


Pasal apa?

Pasal streamyx lah.



Lepas tahap rasa nak kasi kecai dah makin dekat, aku start call operator 100 tu haaaa...okay la, nada suara aku masih lembut,masih dalam keadaan terkawal. Tapi bila kali ke-5 dan ke-6 aku buat report.. still takde tindakan apakeheiiiiii..


Pasal apa?

Pasal streamyx lah.


Gila, aku ni pelanggan yang setia dengan streamyx sejak aku study lagi. Aku ingat lagi, masa study kalau line problem,memang muka aku la hadap telefon, gayut dengan operator sambil buat troubleshoot. Troubleshoot kau. Kau hado? Aku rasa time tu memang aku dah manusia paling rajin panaskan telinga call operator sampailah technician sendiri datang rumah sewa. Tu time belajarlah kan. Tapi, sekarang berulang lagi,kahkahkahkah..



Pasal apa?

Pasal streamyx lah.


Aku rasa,dalam tempoh 3 bulan ni ..dah masuk panggilan ke-10 atau ke-11 entah baru dorang nak bukak report. sia-sia je aku bayar duit streamyx every month. Aku geram nak sound. Tapi aku punya adab lagi. lek ahhhhh.... Benda boleh setel ye dok? So,bila dorang dah bukak report aku.. barulah technician datang rumah aku. Check/troubleshooting amende tah... aku pun ada gak ah buat speed test ,perghhhhhhhhhhh! 1084kbps sahaja bhai.. dah tu, kau charge aku kemain tinggi,melenting kangggg,haha... 



Yang tak boleh bla, aku gigih pegi upgrade streamyx then streamyx tak okay gak,kahkahkah...macammmmmm jbdjsbcsjckcxs kan weh? Ritu aku pegi TM Point Klang, aku siap bawak modem kau.. Suruh deme check,deme kata okay.. modem boleh pakai,tak rosak lagi... tup tup tup tup,tadi technician datang,dia kata modem punoh,kau rasa? hahahahahahaha...tipah tertipu la kan?kuikuikuikuikui...

Pasal apa?

Pasal streamyx lah.


Dan harini,selepas penyeksaan 3 bulan lepas,baru aku dapat online dengan bahagia.. heiii,nak harap internet kat opis tak boleh gak weh...cctv betul-betul tembak kat pc aku,sabengggg betul,kahkahkah! Berkira jugak bos aku ni,kahkahkah..tapi kadang aku lantak ah, dah takde keje..online jelah labu..pedulikan cctv tu,haha...



Pasal apa?

Pasal streamyx lah.



Aku nak tanya, blogger boleh ke kalau takde internet?wakakakakakka...jujur aku kata,aku tak senang duduk kalau takdak internet,kahkahkahkah... banyak benda nak kena buat kot... Semoga,hari-hari esok, jiwa blogging tidak pernah hilang,sebab aku sayang letopkeypad aku,aku saya jawatan blogger aku (kahkahkahkah)... aku sayang kawan-kawan blogger aku,kalau boleh nak keep in touch dengan cerita lawak jenaka korang tu...



Disebabkan streamyx bertindak bagus (la jugak) ,aku nak ucapkan ribuan terima kasih kerana masih mempunyai sikap memahami hati pengguna macam aku, semoga lepas ni kalau aku call dua kali mohon terus bukak report k,jangan nak dekat 11 12 kali baru nak bukak report. Okay,aku nak blogging dengan aman. Semoga line streamyx tak dusta pada aku,bye!



p/s: macamana nak cakap eh kalau kita suka orang tu? kalau perempuan cakap dekat laki kau rasa? hmmmm,banyak pulak kau rasa kau rasa,k la..dah pagi, tidur dulu ^____^



You May Also Like

12 comments

  1. blogger mmg xleh idup tnpa internet.. disbbkan xde internet la saye sbgai blogger gigih jgk cr internet.. guna mobifi digi 8gb sebulan rm65.. sbb streamyx kat tmpt saye ni xleh pkai.. nsb baik line digi laju.. line digi je laju.. stress la jgk.. haha..

    ReplyDelete
  2. Heheheh patut la kat fb minta link nak bw yeh?

    ReplyDelete
  3. off data kejap pun dah gelisah. inikan pula bila internet xde hahahaha

    ReplyDelete
  4. amboii cctv depan mata dan lagi mengelat. hahahah :P

    ReplyDelete
  5. Hahahaha gila gigih dia call berpuluh kali , kalau dapat kat kita. Memang hancur dah modem tu. :D

    ReplyDelete
  6. xde internet satu JAM pun dah tak bole duduk hahaha

    ReplyDelete
  7. how do i live without internet tajuk dia..haha
    gila kauuuu kalau takde internet boleh jadi giloss hokey..!!

    eh eh..ehemm kalau perempuan suka kat lelaki sila beri hint sedikit demi sedikit. not too obvious sebab takut dia lari..eh? haha..kbai~

    ReplyDelete
  8. kesimpulannya memang streamyx la yang problem.. buka la report 800 kali seminggu pun kalau TM x solve problem ni tetap akan problem. Nak BW pun kadang2 macam berak sembelit je rasa

    ReplyDelete
  9. Haha.. Tu kira sabar lagi Onie. Kalau aku kena macam kau, kali kedua aku call memang dispute gila babi. Babi macam mana kau tak payah tanya lah. Pernah sekali aku bengang tahap gamban sampai operator tu dah nak menangis, lelaki pulak tu, rasa bersalah pulak aku. Tapi disebabkan record dispute aku sangat tinggi dekat TM ni, segala masalah internet aku diaorg ambik serious dah. Dah tak ada nak main2, tangguh2.. memang kalau aku dah start bising esoknya technician datang. LOL

    ReplyDelete
  10. saya pun guna wifi streamyx jugak :-)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..