Again,Thanks Nuffnang - RM3336.62

by - March 10, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai korang ! entah berapa hari aku tinggal blog aku ni demi selesaikan hari-hari bercuti,haha... Dah la raya cina ritu bos bagi cuti 5 hari, pastu kerja seminggu then aku cuti balik 5 hari,wakakakakaka... Bahagioooonyoo rasa, Fyi, haritu aku bercuti kat pulau,alaaa pulau dalam malaysia je ni haaaaa...tak jauh pun,ekekekeke... Rasa Ya Allah taknak aku keluar dari pulau tu,cantik sangattt,tenang je rasa.. Tapi tu semua untuk beberapa hari je, pastu say hi to reality,phewww... 

Okay,bab cuti aku cerita the next entry ok? Kali ni aku memang nak ucapkan terima kasih sangat-sangat pada Nuffnang iaitu syarikat pengiklanan yang aku rasa semua blogger kenal (eleee,jangan nak tipu ampa tak kenai,ikan todak mau?haha)


Alhamdulillah aku berjaya mengumpul pendapatan melalui blog ini dengan hasil aku kesana kemari demi rejeki yang halal untuk kawen nanti (tapi abang takde lagi acane?haha..doakan aku wei) . Actually, seram sejuk je nak cerita kisah ni,huhu...tapi takpelah.. semoga aku terus menjadi seorang yang berusaha dan berjaya...haaaaaaa




Cek yang ke-4 selamat sampai. Thanks again Nuffnang,Nuffies yang super sporting dan best. Hmmmm, disebut hal blog,memang tak dapat lari lagi dengan dunia blogging masa kini yang sejujurnya sangat mencabar, sangat best,emmm ada juga yang sangat talam-talam (if u know what i mean) but its okay..selagi kita berada di landasan yang betul dan tak terlalu mengecapi. Rezekikan. Masing-masing berhak mencari yang terbaik tetapi untuk mencari yang terbaik bukan hadir dalam keadaan yang senang. ;)



Pengalaman pertama aku dengan Nuffnang ni memang tersangat TERCABARRRR lagi-lagi bila ada event, yess.. aku stay puncak alam dan sape tahu tempat aku tu okay lah, sebabnya public transport sangatlah susah nak dapat dan aku memang gigih sewa kereta. Masa tu aku takde kereta lagi la kan, tu yang gigih nak sewa kereta, kau bayang, sewa kereta half day rm65 viva elite, duit minyak,duit tol.. tak gigih lagi ke tu?haaaaaaaaaaaaaa...



Berkat kesabaran aku, maka aku redha, pasrah dan tawakal jela,aku beli seketul 'bibah' tu pun hutang bank uolssss, wakakaka.. so, aku still menyewa even tu kereta aku sendiri. Selagi hutang kereta tak habis selagi tu aku akan menjaga bibah bagai menatang minyak yang penuh..Al-maklumlah, kereta tu masih milik bank dan bukan fully aku punya lagi,kihkihkih...Walaupun seketul viva (known as kambinghini/bibah) aku bersyukur sebab ada bumbung walaupun aku tahu kereta tu umpama tin milo ...kan uolssss? Time aku beli tu,gaji aku ciput lagiiiii.. tak mampu angkat myvi ( aku rasa first time ni aku cerita pasal kereta dalam blog aku,huhu) . Sekarang nak angkat myvi ke, vios ke,aku rasa dah lepas la kot,cuma aku jenis emmmm.. takpelah..*tapi still ada angan-angan nak pakai kereta lagi besar



Aku beli seketul bibah demi kerja luar seperti event dan sebagainya. Aku malas dah nak rushing-rushing pergi kat tempat sewa kereta, masa kau tahu,huhuhu... pun dah taknak susahkan orang,tapi aku still ingat jugak sape yang pernah tolong aku masa aku susah. 


Alaaa,tersedih pulak cerita,lulz..





Berkat kesetiaan aku dengan Nuffnang, alhamdulillah..makin hari makin ok,makin best makin banyak peluang yang aku dapat dari nuffnang.. Apapun, kita jangan mengalah,jangan cepat mengeluh dan jangan membangga diri serta taksub dengan sesuatu yang kita buat. Lakukan dengan jiwa yang cool dan tak over-over okey chuolssss? Tips eh? Aku rasa dah ramai blogger yang bagi tips pasal jana pendapatan melalui blogging ni, korang google jela eh... Aku tak larat nak explain lagi sekali,wakakakaka... Tapi aku ingat lagi, dulu masa aku SIGN UP dengan Nuffnang ni,aku rasa macam kosong, takde papelah..macam just suka-suka SIGN UP,tapi bila makin lama makin mereka nampak aku,aku bersyukur la kan. Sebab aku ni, tak pernah harapkan yang lebih dari itu,huhu.. 



Pendapatan aku ni ada juga dari aku ke event sana sini, seingat aku, event berbayar aku yang pertama aku pergi adalah INNERSHINE  . Time tu aku PM cik epal,aku PM yuyu,aku PM Namee,aku PM irine...semua blogger yang dah top la time tu,aku PM dorang,tanya... perlu ke aku pergi event tu, nak pakai baju apa,nak pergi kul bape,ya rabbi..noob gila aku that time,haha... bila sampai sana,terus rasa awkward gila,sebab kat sana semua blogger-blogger top! haiiiiihhh malu ambe,wakakaka...



Tapi bila dah biasa dengan semua itu, aku yeayyyyyyyyyyyy..aku la orang yang happy sebab aku tau kenapa kita perlu pergi event even tak berbayar tapi tengok time la,huhu...Jangan la semua event nak bedal, aku ni seorang pekerja bebiasa jugak. Kang kalau aku tibai semua, mampuih aku terima surat letak jawatan dari bos,hahahahahaha....


So, macam tu la rasa nikmat berblogging which is kau blogging suka-suka,sembang cinta-cinta yang tak pernah datang tapi finally ada jugak hasilnya dan sebelum serta selepas apa yang korang alami sebelum nak jadi macam sekarang. For me, as long as korang jadi manusia yang reti menghargai diri sendiri, reti bersyukur pun dah okay :)







Bukanlah satu cheque aku terima RM3k terus wei... mungkin jauh lagi kot aku kena pergi dalam bidang ni,hahaha...Aku masih kerdil sebenarnya dalam dunia blogging,huhu... Aku suka cash out awal tahun atau akhir tahun, sebab aku anggap duit yang aku terima itu adalah satu dividen buat diri sendiri lepas penat lelah kesana kemari. Alhamdulillah sekali lagi, nilai cheque untuk tahun 2014 lebih banyak dari tahun lepas. Sebab? Sebab aku usaha. Aku pedulikan orang yang pandang sinis semua tu. Aku bergerak sendiri dan aku puas! 



Lastly, Thanks Nuffnang! Eh tak lupa jugak,blogger-blogger yang tak pernah sombong dengan mek tuuuuu,korang memang best nyahhhhhhhhhhhhhhhh! 


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com



p/s: duit blogging adalah duit kawen,haaa gicuuuu...gatal tau :P

You May Also Like

37 comments

  1. Tersedak tengok income nuffnang mek onie

    ReplyDelete
  2. Wah duit simpanan masa depan ni.. copat2 kahwin..hihi

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah. yeayyy. tumpang gembira ^__^

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, banyak rezeki awak! Such an inspiring stories x) macehh

    ReplyDelete
  5. SubhanaAllah! banyaknyaaaaa. Tahniahhhh kak!

    ReplyDelete
  6. Tahniah... Alhamdulillah.. Rezeki kan...
    Saya jenjalan malam ni... Ziarah tuan blog sambil follow dan baca entry...

    ReplyDelete
  7. Fuhhh banyak tu mek.alhamdulillah rejeki.belanjaa makan steamboat mek. Hahahahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok belanja saya steamboat jugak mek. lama dah mengidam nak makan steamboat. hm =(

      Delete
  8. perghh boleh beli macam-macam dah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah boleh start beli barang hantaran kan.. \0/

      Delete
  9. alhamdulillah,,,bila cash out mmg best gile kan :D

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah, mmg syok jana income dgn nuff kan onie. so far mmg x berkesempatan nak join event. jauuuuh...apa pun moga onie sukses dgn apa yg onie buat. sambil menghappykan diri. baru syok buat keje kannnn

    ReplyDelete
  11. woah, saya skrg masih lagi 11 ringgit.. rasa mcm putus asa pun ada. saya event paling malu nk pergi, heh hehe

    ReplyDelete
  12. Eah banyaknya, saya nak dpt RM50 bukan main susah.

    ReplyDelete
  13. syok aih! i punya tak dpt2 smpi sekarang. cash out bulan 1 aritu. acane ni?

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah korang,thank you so much :D

    ReplyDelete
  15. tahniah !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nati kwen jemput yooooo .. hehehhe

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah...tahniah mek onie....bl la nk dpt mcm onie ni...hihihihi

    ReplyDelete
  17. tahniah mek onie!!alhamdulillah rezeki di tahun baru... :)

    ReplyDelete
  18. terbaiklah mek onie... pedulikan apa orang nak cakap sebab tu semua atas hasil usaha sendiri kan..

    akak lah tu yang 1st time nak pergi event paling takut siap mesej onnie lagi hahaha

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah bertambah rezeki, ni baru nk bertatih dalam dunia ni

    ReplyDelete
  20. Onie...leh blanja akk ni hihihi


    www.yanieyusuf.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah..eh bestnyaaa dapat hasil skrg walaupun mula-mula suffer ye dak?
    ermm kite teringin nak jadi macam korang blogger-blogger fofular ni..blog kite sendu..
    berapa sen je sebab view pun sikit..huhu
    takpelah, usaha lah kot kalau ada rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. mek onie punya blog power ouh. view pun tip top je .. xoxo

      Delete
  22. wah,tiga ribu kak mek onie dapat :-)

    ReplyDelete
  23. terbaik la. rajin tol onie pi event. moga muah rezeki lagi yea :)

    ReplyDelete
  24. wahhh bnyk nye income . share la sikit . hahaha . gurau jee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. share sini jugak mek onie.. jahaha.. gurau jee.. =P

      Delete
  25. Perghhhh ! Berkat susah payah awaaaa berhasil sayang. Moga lebih sukses lepas ni. Hehehe. Dan doakanlah diri ini akan gigih sepertimu. Hahahaha.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..