Air Asia Hangout di Escape Room Berjaya Times Square

by - April 14, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ya ampunnnnnnnn, lama dah aku tak update kisah event-event ni, naik merana tengok blog sendiri yang tak terupdate,haha... Sebut hal event, sememangnya aku sangatlah excited, nasib baiklah kena dengan waktu,kalau tak merana jugaklah aku tengok dorang semua ni update kisah #AABC . Sebut pasal #AABC , tahun lepas aku diperkenalkan oleh seorang blogger juga iaitu penaberkala,eh..lupa...penaberkala ke amir nawawi entah pasal AABC ni.. Masa tu tak ramai sangat tahu pasal kewujudan AABC ni, so bila dapat tahu aku excited dan terus isi form . Alhamdulillah tahun lepas aku dapat jemputan dari Air Asia tapiiiiii tak kesampaian nak pergi,wuwuwuwuw...



Dannnn yang bestnya, hangout kali ni aku berjaya join dan seramai 80 blogger dijemput ke hangout kalini, Ya rabbi..aku ingat berapa kerat je dia jemput,sekali 80 blogger... Kau bayangkanlah, seramai 80 blogger berkumpul dekat Escape Room,Berjaya Times Square tu.. kau bayangkanlah, tak ke havoc??????????? time ni aku lewat sejam kot, mana taknya,aku keluar opis dah habis awal, sekali kat tengah federal highway tu jem dia serupa nak berguling dalam kereta . Ada pulak sebelah kereta aku duk hon-hon.. hon amende, dah jem nak buat macamana ye dok? sakit hati kita wakkkk...



Maka, sampailah aku di berjaya times square, first time tu drive sendiri ke times square,emmm good job mek.sebelum ni naik monorel je .. Okay, kau berjaya mek mengharungi jalan di kota raya tu,haha... See? aku kalau dah start mukadimah memang macam ni lah,terus tatau nak start dari mana,haha...Okay, dah jom lah start...






28 March 2015
Escape Room,Berjaya Times Square
Unlock The Fun #AABCHangout


Nampak gambar atas ni ? So,ko ghase? sah lah havoc ye dak? 
Dorang semua sempoi gila plus gila-gila plus haru plus best level 35 aku kasi.
Pertama sekali aku nak ucap terima kasih pada ashman dan air asia sebab sudi menjemput diri ini,hikhikhik... Korang memang best !!!!!!!! 



Kisahnya bermula,ops!!!!!! sebelum bermula aku tahu mesti yang ramai skip tengok gambar je kan? Tapi adalah sangat rugi anda jika tak baca satu persatu entry aku ni,hahahahahaha... okay,dah jom mula cerita. 



Sesampai di Escape Room, aku tengok dah ramai blogger yang beratur, yang ada group dan aku time tu sangatlah blur,blur weiiiiiii... Nasib baik ada amir,kaulah penyelamat aku weh,huhu..Sampai sana register dan aku diberi button badges dan kena tulis nama sendiri, time tu seriously aku memang blur,rasa nak hantuk kepala je time tu.. dan aku group 10...jeng jeng jeng,korang nak tahu sape ahli group aku? 







Taraaaaaaaa,emas putih, aku,hizami li dan cole, heiiiiiiiiiiiiiiiii..... time tu pulak aku salah tema baju, wakakakaka... ayu sangat weh mek.. Lepas semua ada ahli group, bermula dari group 10 hingga ke berapa entah,lupa pulak aku,sebab banyak nau kumpulan..kami ke game lain sementara nak tunggu group 1-9 settle di escape room tu.. 



Kau tahu game apa??? dengan aku pakai baju macam tu,kasut nak pergi kenduri.. haha..antara game yang kami lakukan adalah tarik tali,lukis binatang dan cari kunci sambil tutup mata...3 game ni memang have fun gila baq hangggg, rasa nak terkoyak seluar masa tarik tali..time tarik tali cole tak sampai lagi dan kami bertiga sahaja,yang tak tahan geng lawan kami semua sado-sado...tapi nasib baik ah seri,yeayyyy...kalau tak malu je team kurus..



Haaaaaa,excited tak aku cerita?haha...





Lepas group 1-9 selesai di escape room,kami pun cabut undi untuk bilik apa...Sekalikan,yang duk taknak tu dapat,wakakakakaka.... Dapat The Haunted House weiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!! Dapat-dapat tu je terus nak tegak bulu roma ni, hoverrr kau...


Tik Tok Tik Tok Tik Tok Tik Tok...


Mata di tutup dengan kain hitam..

Berjalan ke suatu tempat...

Pintu di buka...

Sejuk.....

Start dah bunyiiiii hantu,cissss!!!

Kain hitam dibuka dan emmmmmm..

Kita orang duduk dalam lain-lain jail...

Sejuk sekejap badan,haha...

Hizami tanya, "korang takde yang lemah semangatkan?"

InshaAllah takde dan bermulalah sesi escape kami selama 45 minit mencari jalan keluar.

Time ni memang kena teamwork la kan...



Key 1 lepas, Key 2 lepas...seterusnya yeayyyyyyyyyyyyyyyy kami tak berjaya escape, gerammmmmmm nak tahu apa la key seterusnya,huwarrrrrrrrrrrrrrr..eh nak tahu key 1 dan key 2?haipppp,mana boleh...please escape urself,hehe T_T


Tapi seriously la, game ni memang kena guna IQ, tapi tapi tapi kami bukan geng paranormal,acane ni?hahahaha *tak puas hati,haha..



Maka,tamatlah kisah di escape room, memang best! dan aku rasa macam nak repeat lagi sekaliiiiiiii..





Antara mereka yang best gila plus gila-gila plus havoc.
Sesak terus area indoor game dalam times square tu,hahaha....








Yeayyyyyyyyyyyyyyyy,dapat throwback balik. Sebenarnya,  tarikh 24.08.2013 aku first time jumpa dorang dan aku tak sangka kegilaan semakin parah setelah berjumpa pada 28.03.2015,hahaha...korang memang best weh !!!!! Penaberkala makin dewasa, mira cikcit makin cantik,amir nawawi makin sopan dengan aku (sopan sangat),kahkahkah...







Last sekali, terima kasih banyak Air Asia sebab jemput saya ke hangout super havoc ini dan terima kasih goodies bag ni ....lepas ni tak dilema dah nak cari travel bottle set! Yang saiz ni confirm PASSED! haha... Lepas ni nak travel guna yang ni je, makin semangatlah kan,hehehe.....






Oh buka travel bottle set saja, banyak lagi!!!! dapat keychain Air Asia,Pen,Note Book,Tshirt dan Button Badge, bersyukur ^___^

Tak sabar nak travel dengan Air Asia lagi, last month aku pilih Air Asia untuk ke Kuala Terengganu dan two last year ago aku pergi bandung dengan Air Asia juga,sebab aku yakin dengan Air Asia,muah!



Terima Kasih sekali lagi Air Asia.
We Love U!!!!


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com


You May Also Like

14 comments

  1. Wahhh. Ini sgt menjelouskan. Sy yg keja airasia pn xdpt bnda2 ni smua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius? ce tanya dorang boleh join ke #AABC,hehe

      Delete
  2. Replies
    1. adoooo lah ngekkkkk,tera tengok atas sekali tu,hahahhahahaha...tokdey nok puko gambarlah mano time ni, henpon brona,wuwuwuuw..

      Delete
  3. Wahhhh bestnya. Emi ni dah lama jadi blogger, tapi kurang aktif sebab kekanan masa kan. Sekarang ni ingatnya nak bergiat aktif balik. nak join event2 dgn blogger lain jgk, inshaAllah. Slow2..

    ReplyDelete
  4. Seronoknyaaaaa .. caner Kc nk join keseronokan itu? Hehe

    ReplyDelete
  5. Wahhh seronok sakan. Ramai betul blogger yang join tu. Hehehe

    ReplyDelete
  6. Bestnya onie. Mcm kak ida je tu. Huhu. Untg r artis ~~

    ReplyDelete
  7. wow menarik. nak join gak events tapi segan. hahaha

    ReplyDelete
  8. muka mulut nganga tu... alahai.... tak sedap mata memandang,,,

    ReplyDelete
  9. Please Onie jangan suruh aku snap gambar cam gini lagi. HAHA

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..