Raja Ema lancar produk baru lagi?

by - May 17, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sebelum aku lupa, tahniah pada Raja Ema kerana sudah keluarkan produk baru lagi iaitu RE-AL Cosmetics : The New Age Foundation. Selama 2 bulan lebih Raja Ema  keluarkan produk ini dan aku tertarik untuk mencubanya. Untuk pengetahuan korang,aku dah pakai 2 minggu . Pengalaman aku memakai The New Age Foundation sangatlah kelakar. 


Sebab?


First time pakai aku macam nak menangis sebab foundation dia bukan macam yang biasa aku pakai. Kat dalam bekas warna putih,bila sapu kat muka terus bertukar jadi warna coklat ,terus aku ambik pencuci muka nak cuci muka balik. Then bila sampai toilet pandang cermin homai ! Muka tak macam yang aku cakap tadi !!!!! terus flawless dan glowing dalam masa beberapa saat. Dalam hati aku, magic apakah ini? *sebab apa jadi macam ni,mohon baca sampai habis ye,hihi...magic kan?hehe


Serius aku nak menangis gembira sebab tengok hasil selepas sapuan di muka tu. 





RE-AL COSMETICS
THE NEW AGE FOUNDATION
RM59.90 SM/RM65.90 SS 



abaikan la pak janggut kat belakang tu,kepala dah la kotor ..oh kesan spek kat hidung tu,adeh :P

Dari tadi aku sebut The New Age Foundation. Apa benda tu? Ok.. Meh sini nak cerita.

Pengenalan Produk: The New Age Foundation 


  • Bedak asas berwarna putih yang akan berubah menjadi warna kulit apabila disapukan pada wajah.
  • Mengandungi pigmen kapsul yang akan pecah bila disapu dikulit. Ia akan melepaskan warna dan bertindak mengimbangi warna kulit kita yang asli dan sempurna.
  • Produk ini bertindak sebagai produk solekan dan penjagaan kulit wajah. 
  • Menjaga,mencantikkan dan melindungi wajah anda dengan sekali sapuan.
  • Sesuai dengan warna kulit
  • Untuk liputan sederhana
  • Melembap dalam masa 24 jam
  • Anti Bakteria
  • Anti Oksidan
  • Mengandungi SPF yang tinggi
  • Selesa,sejuk dan tidak menutup liang roma






1. Warna dari dalam bekas produk
2. Warna akan bertukar semasa sapu . Hal ini kerana, produk ini mempunyai pigmen kapsul yang akan pecah semasa sapu.
3. Hasil selepas sapuan dengan rata.


So, korang kalau pelik dengan perubahan semasa sapuan foundation ini please jangan jadi macam aku,hahahahha... Please take ur time after blend ur foundation.


Cara Sapuan

Oleskan The New Age Foundation pada bahagian dahi,sekitar mata,kiri dan kanan pipi serta dagu dengan urutan ke atas. Cara sapuan ini juga adalah boleh membuatkan muka kita tegang dan tidak kendur :)





Kesimpulannya

Produk ni sesuai dengan semua jenis kulit termasuk kulit sensitif dan sangat memuaskan hati bagi si pemakai. Paling penting sekali, foundation ini mengikut warna kulit kita sendiri . So,tak risaulah pasni nak beli yang natural ke beige ke ivory ke sebabnya foundation dari REAL COSMETICS ni datang dengan satu jenis warna sahaja.



Untuk maklumat lanjut atau sebarang tempahan korang boleh hubungi stokis-stokis kekma (Raja Ema) di instagram : @rajaema


Terima kasih kekma. Oh,bukan foundation je kekma jual,baju tidur pun ada,hehe... boleh baca review saya di sini ,makacih semua ^_^

Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com


You May Also Like

6 comments

  1. amboi mek..pas ni boleh anggun cam Raja Ema lah ye

    ReplyDelete
  2. ooooooo... nice! Tak sabar nak cuba!

    ReplyDelete
  3. wahhh!!! magic giler kottt.. nampak tekstur dye pun macam halus je and jenis senang nak kasi rata kat kulit.. bestnyaaa

    ReplyDelete
  4. baru minggu lepas dok cakap teringin nak try produk ni.. kekma tak mau bg satu ke nak review hahahaha

    ReplyDelete
  5. Perghhh terbaiklah Raja Ema... Makin cantik la kulit kak Auni.. dah la sememangnya flawless.. jeles

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..