Belajar Menjahit Di Rumah Sangat Senang

by - June 23, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Amboi tajuk, dah lama sangat tak cerita pasal menjahit ni. Actually, masa belajar kat sekolah teknik tanah merah dedulu aku ambik kursus pengajian pakaian. Haaa, opkoslah ada menjahit baju segalakan. Aku ingat lagi, masa buat baju kurung. Macam-macam aku menyumpah ke mesin jahit. Mesin jahit kawan aku semuanya ok,sampai tang aku tu tak kena,ini tak kena..kau ghase? mestilah fed up gila kan nak menjahit.. atau aku jenis yang tak menyabar kot?hahahaha... 



Pengalaman aku menjahit baju kurung sebenarnya agak kelakar jugak,sebabnya baju kurung aku tang leher sangatlah tak lawa,orang lain semua cantik.. sampai tang aku mesti tak lawa,wakakaka.. Aku pun tak tahu kenapalah aku ambik kursus pengajian pakaian tu,kengkonon nak jadi fashion designer yang berjaya kot?tapi kelaut jugak masa tu,haha... harap pembaris nak ngukur kain je banyak,LOL



Baju kurung tu satu hal..sorry la chuolsss,takde gambar masa tu, maklumlah..zaman aku belajar dulu henpon tak berapa nak canggih, 3310 je hado...so takde gambar..tapiiiiii ! ada satu gambar yang aku nak tunjuk,tu pun nasib baiklah harap ke kamera cikgu. Maka taraaaa...tengok bawah.



#Throwback : Zaman sekolah belajar menjahit baju sendiri

hasil jahitan paling hebat la time ni, tu pun tak berapa cantik . Oh dedulu chuolsss, muka sememeh sikit,wakakakaka..posing pun tak ala model sangat pun, tak terbuka lagi pikiran time tu,LOL




Tapi bila aku kenal dengan Zapparel Collection, aku rasa minat aku nak menjahit macam datang balik..Lagi-lagi Zapparel Collection ni dah sediakan Ebook lengkappppppppppp A to Z, murah pulak tu RM5 untuk satu Ebook. Bukan satu Ebook tu kesemua ada,tapi setiap Ebook satu jenis pakaian atau tudung. Kesemuanya ada 24 Ebook. Boleh jugak kalau nak beli satu Ebook. Jadinya RM5 la untuk satu Ebook tu. Sekejap! bila aku sendiri usha website dorang, sebenarnya ada lagi yang best..bukan dengan harga yang murah tu saja kita boleh dapat Ebook..tapi banyak jenis pakaian dan tudung kita boleh belajar.

Belajar Menjahit Pelbagai Jenis Pakaian & Tudung







Antara jenis pakaian dan tudung yang akan dipelajari melalui nota panduan ini ialah:-

  • Baju kurung
  • Jubah kembang
  • Baju kelawar
  • Kain selisih dan kain kembang duyung
  • Jubah biasa
  • Baju kurung moden
  • Baju kurung pesak gantung
  • Gaun kanak-kanak perempuan
  • Baju kurung kedah
  • Kain susun belakang dan kain A line 
  • Baju kurung pahang
  • Baju kurung johor
  • Skirt kembang labuh
  • Jubah princess cut
  • Seluar tidur kanak-kanak
  • Baju melayu teluk belanga kanak-kanak
  • Jubah umbrella
  • Maxi kanak-kanak
  • Jubah tangan aladin
  • Blouse
  • Tudung awning
  • Tudung shawl halfmoon 2 layer
  • Tudung soft awning lycra
  • Tudung chiffon syria


Haaaaa,banyak tak? Sesuai untuk sesiapa yang minat nak belajar menjahit terutama bagi mereka yang sedang mengambil tempahan baju yang mahukan pembaharuan pakaian hasil kerja sendiri serta kepada sesiapa yang ingin tambahkan pendapatan serta mengisi masa lapang. Bestnya! ni yang nak belajar menjahit balik ni,emmmmm


Harga Zapparel Collection 




Aku sarankan untuk korang ambik pakej Platinum tu. Sebab?

-Dalam tu memang lengkap dengan 24 nota panduan menjahit
- Jimat wang dari ambil yang 1 nota panduan
-Full Course




Pelbagai Nota Panduan Menjahit


Korang jangan risau,setiap nota panduan tu diselitkan sekali dengan pola. Jadinya,lagi mudah la kan kita nak belajar menjahit? sebenarnya lagi senang ada pola, menjahit ni kalau takde pola susah juga kecuali bagi yang betul-betul expert bab menjahit. Setiap nota yang korang beli tu akan dihantar melalui email. 

Testimoni dari customer Zapparel Collection





DISKAUN TERLAJAK HEBAK!!!!!!!!

3 nota panduan - RM10

7 nota panduan - RM20 sahaja
24 nota panduan - RM60



Haaaaaaa,mana lagi berbaloi? Ni yang rasa nak beli ni,nak belajar jahit balik!!! Menyesal dulu masa belajar tak belajar bebetul,haha...

| FACEBOOK | WEBSITE

Sebarang penempahan:
MAYBANK BERHAD
No.Akaun: 5621 9708 4777
Pemilik Akaun: Sweet Azzalea
Email: panduanjahitan@gmail.com
No.tel: 011-3538 8076

CIMB BERHAD
No.Akaun: 8602198296
Pemilik Akaun: Sweet Azzalea
Email: panduanjahitan@gmail.com
No.tel: 011-3538 8076
Bukti pembayaran boleh whatsapp ke 011-3538 8076



Sape memang minat menjahit tapi tak tahu nak menjahit? Sini ada penyelesaian korang :D
Semoga korang semua minat menjahit . Jangan lupa Zapparel Collection ada membantu korang semua. Yang penting kenalah rajin !hehe.. Haaa itu sahaja dari saya...Jumpa lagi nanti..selamat menjahit naaaaaa :D



Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

1 comments

  1. elok la tu. blajaq. seluar aku lubang tengah2 tak terjahit lagi ni. hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..