Pakej Perkahwinan Lengkap 2015 & 2016 murah dan berkualiti !

by - June 26, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sebut hal kawen-kawen ni,kawan aku memang dah ramai yang kawen pun,dah 2 3 orang anak dah pun. Alhamdulillah la kan, jodoh mereka awal. InshaAllah aku bakal menyusul,hik... dalam proses nak kawen ni sebenarnya aku bukanlah sedia 100% lagi, serius tak bersedia dan masih banyak komitmen lagi. Bukan komitmen saja, dari segi ilmu agama, masak memasak (eh) sebenarnya aku masih kurang lagi. Dari segi peribadi ni pun sebenarnya masih kurang juga, masih banyak lagi nak kena perbetul. 



Wang Ringgit?
Kadang faktor wang ringgit ni juga sebenarnya mempengaruhi kita untuk mendirikan rumahtangga, dengan zaman yang ber-GST ni dimana masihkah kita dapat berjimat seperti perkahwinan ibu bapa kita dahulu kala? Terfikir sejenak aku. Walaupun wang ringgit ini bukan satu bebanan untuk kita mendirikan rumahtangga namun ianya perlu. Bukan menyusahkan tapi memudahkan itu sangatlah wajib dan dituntut dalam Islam. 



Hal Perkahwinan?
Tapi bila aku berkawan dengan ramai orang dan yaaaa aku bersyukur sangat kerana mereka yang nak berkahwin ni masih memerlukan aku. Terutama hal pelamin,busana dan banyak lagi. Itu baru sikit.  Ada yang mintak pendapat, tanya itu ini, hal harga dan rekaan, ternganga la aku pun..sebab seriously aku takde pengalaman dalam semua tu. 




Pengantin dan Pengapit (Mek Onie)

Kawan?
Walaupun aku ni orangnya slowmo(LOL) sikit tapi kadang-kadang aku ni senang. Senang berkongsi sesuatu yang orang perlukan. Tanya la bab kawen,kadang laju je aku kongsi,haha! Dari mana la aku belajar semua ni(krik krik). Harapnya majlis aku, senang la aku plan nanti (eh). Semua kawan-kawan aku, aku tekankan pada dorang supaya buat majlis yang biasa-biasa dan ala kadar tapi glam gicuuuuu! Itulah gunanya kawankan? Sebab kawan dia tahu taste kita, bukan nak cakap ibu bapa kita tatau taste kita, tapi kawan ni usianya seiring dengan kita. Apapun, segala kehendak ibu bapa wajiblah turutkan dahulu atau berbincang. InshaAllah aku pun begitu jugaklah kot one day :P

Sumber OHBULAN!

Refer sini: Facebook OhBulan!



Kesederhanaan?
Masih ingat lagi, ada kawan aku tunang,dia tak bagitahu siapa pun. But,im not sure if her told kat bestfriend dia dan fyi aku ni bukanlah BFF dia,kawan ala kadar tapi semua benda dia harapkan aku dan aku kawan pertama yang tahu dia nak tunang, sungguh terharu! dan sampailah dia kawen,dia kata nak ada aku? ( crying ) . apa yang aku nak tekankan kat sini, kawan aku ni sangatlah humble orangnya dan majlis dia ala kadar tapi meriah!!!!!



Mek Onie yang serba boleh :P

Wedding Planner?
Mula tu kawan aku cakap ke aku, Mek ...apakata kau jadi wedding planner je? aku cakap, 'haaaa???gila kau, wedding planner ni bukan kerja senang..ini melibatkan hari-hari bahagia bakal pengantin.. takkan sebab satu kes, hari bahagia pengantin rosak sebab aku??aishhhh,taknak la aku' Betul, jadi wedding planner ni bukan senang, sebab dari wedding planner ni la hari bahagia korang akan lengkap segalanya sebab dorang (wedding planner) la yang akan setup segala benda dari A to Z dan korang tak payah fikir sangat mana nak hire MUA, DEWAN, PROFESIONAL PHOTOGRAPHER, CATERING, BUSANA PENGANTIN DAN AKSESORI, PELAMIN, KAD KAHWIN dan paling best sekali adalah THE WEDDING JOURNEY+PHOTOGRAPHY .



Host

Host?
Haaaa, dah semua aku sebut,seperkara lagi... host!!!! kadang orang nak majlis dia teratur, sebenarnya tugas host ni pun sangatlah penting kerana dia seolah-olah mengawal majlis tersebut mengikut minit yang ditetapkan supaya tiada terlebih sana sini. Yeah! host pun sekarang macam-macam host ada,ada host muda,ada host tua,ada yang host yang jenis sendu,ada yang jenis bila kita balik rumah pun still teringat ke host tu. Oleh itu,pilihan ditangan anda semua. 


Lokasi?
Lokasi pun satu hal, pernah sekali aku pegi wedding di mana satu tempat tu memang khas untuk buat wedding dan memang tersedia khas dewan. Jadinya bila berkeadaan begitu, dah pasti sesak dan setiap perkara tidak boleh ditukar sesuka hati contohnya pelamin? Kalau 10 pasangan pengantin datang bersanding kat situ, 10 pasangan tu jugak la pelamin sama. Kadang pengantin ni dia nak realisasikan impian depa, jadi dia pun nak jugaklah pelamin ikut impian depa. So, bab pelamin ni pun satu hal. Pelamin cantik ke tak cantik tu semua atas wedding planner yang korang dah hire tu. Ingat ye, lokasi biarlah selesa dan tidak ada kesesakan semasa majlis.



LENSOFOBIA: A PICTURE IS WORTH A THOUSAND WORDS






Lensofobia juga akan follow kalian untuk honeymoon seperti di-mention-kan pada pakej tertentu.

Apapun, gambar adalah wajib bagi setiap bakal pengantin di luar sana. Photog jugaklah yang akan lakarkan detik indah kalian. Kiranya photog ni jugaklah akan jadi orang kuat pada hari perkahwinan anda semua. First time aku kenal Lensofobia ni aku terkesima tengok setiap gambar yang diambil. Sebelum aku terlupa juga, Lensofobia juga merupakan vendor BIZ SPACE Events yang sangat professional.


Tentang LENSOFOBIA:- 

"We are LENSOFOBIA.com,a group of dedicated and energetic team that specialize in Wedding and Commercial services. We are Stroytellers,Photoghraphers,Videographers,Directors and Designer. Our approach; Contemporary whilst documentary,produced shoots that suit your whims. Be satisfied with our Portaiture & Photojournalis techniques for erverlasting pleasures in reliving candid & unscripted poses & actions of the day"


Untuk kenal lebih lagi siapa LENSOFOBIA,kalian boleh baca di sini juga ----> KLIK SINI
Apapun, ramai yang akan pilih siapa photog terbaik untuk hari perkahwinan anda kan?
Selain itu, LENSOFOBIA ini ada menyediakan pelbagai servis photoghraphy antaranya adalah 



Tugas wedding planner? macam yang aku cakap atas tadi, wedding planner ni akan diberi tugas A hingga Z, jadinya setiap pemilihan dari segi pelamin dan sebagainya itu adalah yang sudah berjaya menambat hati dan terbaik! heiiiiiiiii,wedding planner kot! wajiblah pilih yang terbaik untuk pelanggan dorang. Tugas memang tugas,tapi nak mulakan tugas demi pengantin bukanlah senang korang. Macam aku nak share dan bagi pendapat pada kengkawan aku tu la, sangatlah takut sebenarnya nak bagi pendapat,hehe..




FULL PACKAGE WEDDING PLANNER ( BANQUET HALL INCLUDED) seperti:-
  • Dewan Bankuet Gombak: Jalan Gombak,Selangor
  • Professional Photoghraphy & Video: Lensofobia.tv
  • Best Catering Ever: X-plore Great Tasting Ever
  • Busana Pengantin & Aksesori: Lasting Impressions
  • The Grand Pelamin: Imagine The Possibilities
  • Ekslusif Pakej Kad Kawen: Planned to Perfection
  • The Wedding Journey & Photoghraphy: Experience & Excellent


Pakej lengkap yang ditawarkan.
  1.  Pakej Lengkap Dewan Wisma KS,Setapak
  2. Pakej Akad Nikah di Roof Top Garden
  3. Pakej Lengkap Rumah / Lokasi Sendiri
  4. Pakej Lengkap Dewan Luar

Pakej-pakej lain boleh rujuk disini: www.bizspaceevents.com

Pertanyaan / Tempahan / Site Visit :
Taip Slm > Pakej Rumah / Dewan > Date & Lokasi > Whatsapp > 014-3396939



Ingin khidmat Professional uruskan perkahwinan anda?
Ingin Pakej Serba Lengkap Tapi Menjimatkan?
Di Dewan atau di Rumah?
DAPATKAN HARGA PROMOSI SEKARANG!!
HANYA SEKALI SETAHUN!! Baca Details di Bawah!

................................................................................
PROMOSI AKHIR TAHUN
PAKEJ PERKAHWINAN LENGKAP 2015-2016
BOOKING TARIKH HANYA RM500

JAMINAN TIADA CAJ TERSEMBUNYI!
TIADA GST BAGI YG BOOKING SBLM AKHIR TAHUN UTK MAJLIS 2016!

.................................................................................
CARA DAPATKAN PROMOSI YEAR END SALE
1) Booking di buka sehingga bulan 12 2015 utk majlis 2016
2) Jangan tunggu last minit utk booking. Kekosongan bergantung kpd slot.
3) Untuk Majlis bulan 12 2015, anda masih di beri peluang mencuba.
..................................................................................
PROMOSI YEAR END SALE YANG DITAWARKAN
Dengan Tempahan Pakej Lengkap, anda akan dapat;
1) PERCUMA Design Baru BUSANA L&P, mengikut citarasa pengantin.
2) PERCUMA Bunga Tangan Fresh Flower.
3) PERCUMA Eksklusif Fotografi Pre Wedding.
...................................................................................
PAKEJ LENGKAP YANG DI TAWARKAN
1) Pakej Lengkap Dewan Wisma KS, Setapak (RM28/pax)
2) Pakej Lengkap Rumah/Lokasi Sendiri (RM19.90/pax)
3) Pakej Lengkap Dewan Luar (RM23.80/pax)
...................................................................................
PERTANYAAN / TEMPAHAN / SITE VISIT
Taip Slm > YES NOW > Date & Lokasi Majlis > Whatsapp ke > 014 3396939
Taip Slm > YES NOW > Date & Lokasi Majlis > Whatsapp ke > 016 3376939
Layari Website utk Pakej Lengkap:
www.bizspaceevents.com
www.bizspaceevents.com
.....................................................................................
*Jangan tempah tahun depan, kerana HARGA di khuatiri akan NAIK di sebabkan faktor kos dan harga barang yang semakin meningkat.
..................................................................................
Jika Anda Mengimpikan Sentuhan Kreatif daripada Pakar dengan Harga yang Rendah, BIZ SPACE EVENTS adalah tempatnya.
Anda boleh menyemak latar belakang kumpulan professional kami di sini.
http://www.bizspaceevents.com/#!about/c1c32
......................................................................................
Pakej Lengkap Perkahwinan merangkumi
- Katering & Kanopi
- Dekorasi Pelamin
- Solekan & Andaman (MUA)
- Busana Pengantin
- Kad Kahwin
- Sistem Audio Visual
- Jurugambar
- Videografi
- Juruacara (MC)



Berkenan dihati dan memerlukan khidmat Wedding Planner super awesome ini?10 bakal pengantin yang menempah awal akan ada hadiah untuk anda, booking bagi bulan 8 (2015) hingga bulan-bulan seterusnya telah dibuka!!!! Harga dan pakej boleh rujuk di website BIZ SPACE Events.

PAKEJ MURAH DAN BERKUALITI!!!!!!!!!!!
PAKEJ MURAH DAN BERKUALITI!!!!!!!!!!!!
PAKEJ MURAH DAN BERKUALITI !!!!!!!!!!!!
Hubungi (Whatsapp) : 016-337 6939






No.25, Pusat Perdagangan Alam Jaya,
Jalan PPAJ 2/4, Puncak Alam,
42300 Kuala Selangor


Selamat Pengantin Baru.
Semoga dengan pemilihan wedding planner yang super awesome,majlis anda akan berjaya dan meriah ! Semoga terus maju dan jaya !
Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

11 comments

  1. untung kwn ada mek onie yg serba boleh =) hihiih.. salam ramadhan..

    ReplyDelete
  2. Betul sekarang ni kalau nak kahwin banyak perkara kena sedia dan kena fikir. Tapi takpe, Insya Allah Islam menganjurkan kesederhanaan kan. Yang wajib adalah nikahnya...ijab dan qabulnya. Tapi kalau ada kemampuan, apa salah. :)

    ReplyDelete
  3. ade duit lebih boleh pakai wedding planner kan. hehe. tapi memang best sebab semua lengkap.

    ReplyDelete
  4. kalau ada duit lebih,guna wedding planner je sudah mencukupi,semuanya terurus..

    ReplyDelete
  5. wah bestnya kalu pakai weding planner.. main tunjuk2 je

    ReplyDelete
  6. Hai Mek. Nanti jd wedding planner di hari bahagia kita okey wahaha

    ReplyDelete
  7. limit berapa pax ya? 1000pax ke atau boleh kurang

    ReplyDelete
  8. untuk 2017 da ade quotation ke?

    ReplyDelete
  9. untuk 2017 da ada quotation ke?

    ReplyDelete
  10. Pakej makeup pengantin BAJET
    Area sentul dan sekitar Kuala Lumpur
    Harga Murah Dan berkualiti
    Makeup ori.
    Kryolan & loreal & Revlon.

    Call 018-3636986

    ReplyDelete
  11. Menarik sekali paket weddingnya,bolehlah pesan nih. Tapi sayang calonnya belum ada euy :p

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..