Meatball Addiction Best Di Downtown Cheras !

by - October 01, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Ya Rabbi. Terus menyepi mekonie.com , lol... Maaflah, kebetulan baru habis mood raya haji,hee.. Apapun, aku ingat lagi weh, sebelum aku nak pergi jalan jauh tuari, aku order sebekas meatball buat sarapan yang aku rasa tak payah dah sesusah nak beratur panjang ke apa. Korang terjah je downtown cheras tu. Alamat nanti aku belanja kat akhir entri okay. Tapi serius la wei,best gila rasa dia. Memang kena dengan perut aku yang terlajak western ni,haha...


Kau bayang,aku dari cheras ke Melaka duk menahan je nak makan meatball yang aku order. Sekali berhenti tepi jalan pekena meatball ni dulu. Puas hati ! Haha.. Kira tahap terliur aku tadi tu dah hilang la sekejap. Sekejap je weh, lepas makan aku rasa nak lagi ! Hadoiiii... First time aku makan meatball yang aku rasa tak muak dan puas hati. 


WESTERN ADDICTION PLEASEEEEE LA BACA ENTRI I NI,PLEASE EH?


ATTENTION PLEASEEEEEE!!!!
SAUCE DIA HOMEMADE HOKAYYYYYYYY! TAK MAIN AH CETAK ROMPAK PUNYA!!!!




Bukti aku makan dalam kereta, haaaaa.... kisah la berhenti tepi jalan pun, padahallllllllllllllllllllllllll berhenti tepi Jusco Melaka,hahaha.... Ayat tak gempak tak sah kau mek? Breakfast makan meatball gaissss,kehiliran tak aku? hahahaha..



So,berhenti la aku, belanja kamera makan dulu weh, biasalah kalau jadi blogger ni..Emmmmm... Tak ketip gambar makanan dulu tak sah... Yelah weh, rugi la kalau tak ketip...sebab aku nak kasi ampa semua craving jugak,hahahaha...

*abaikan minah serabai atas tu!

Meatball Addiction: Spicy Meatballs

Okay ! Zoom ! So,begini la rupa bentuk meatball yang aku cerita tadi, ni aku tak cuah sos dia lagi weh.. 




Meatball Addiction: Spicy Meatballs

Haaaaaa,ni lepas aku cuah sos dia ! Meatball kebabom. Sos dia tu lagilah kebabom! Siap calit-calit dengan jari demi sos yang sedap tu. Pastu aku whatsapp owner dia, 'Awakkkkkkkkkkk...saya rasa saya nak beli sos je boleh takkkkkkkkkk?Sedap gila !' Haaaaaaaaaa, aku kalau pegi kedai dia,memang aku nak add on sauce dia, aku harap owner dia memahami perasaan customer macam aku ni ! wakakakakakkakaka...





Okayyyyyy! minah serabai sekali lagi,hahahaha.... So, aku rasa yang addicted dengan meatball dan next week wehhhhhh....ada menu baru oiiiiii,chicken chop dengan lamb chop,hahahahahha... Adoiiiii,kenapalah aku jauh! kalau dekat,hari-hari aku terjah weh! huwarrrrrrrr... 


So, kat mana ni weh mek?

Alamat :
Restoran Simpang 3,
Downtown Cheras.
(Sebelah Ayam Kampung,Dekat 7E)

Waze je weh Downtown Cheras!


Waktu depa bukak : 8pm - 3am 

No.Tel : 019-212 4961



Nak tengok lebih lagi boleh terjah!!!!!!

FACEBOOK | INSTAGRAM | #MEATBALLADDICTION



Aku dah try meatball dia,tapi nanti kalau pergi lagi aku nak order meatball 2 pinggan sos lebih pastu lamb chop sepinggan,chicken chop sepinggan.. Kau paham perasaan aku?ahahhahaa...oh lupa nak bagitau, meatball sepolistren aku makan tu RM5 jah wehhhhhhh! Tapi kalau korang makan kat kedai depa, dia bagi dalam bentuk pinggan so... harga still RM5! Hadoiiiiii...Worth it gilehhhhh! 


Salam Sayang,
Mek Onie,
letopink@yahoo.com

You May Also Like

4 comments

  1. Boleh nampak sedap mek onie tu. Excited cerita. Ida pon suka meatball. Nanti nak try. Dah la murahhh πŸ˜„πŸ˜„

    ReplyDelete
  2. Onie... dekat sangat2 ngan umah k.eyza.. tapi k.eyza pun tak tau ada juai kat kedai tu.. bebila mai..jom kita lepak.. ;)

    ReplyDelete
  3. Ya Allah sedapnya kak!! Terus mengidam meatball!!! Nanti boleh cuba try test kat sini

    ReplyDelete
  4. mana ada serabai kak mek onie pakai tudung macam tu,ok je,cantik je,kemas je
    nampak sedap meatball yang kak mek onie beli tuuuuuuuuuu,kebetulan saya memang suka makan meat ball :-)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..