Pengalaman Di Electric Run & Tune Protect !

by - October 02, 2015



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. So tajuk agak straight to the point sikit kali ni,hahahaha... Korang pernah dengar Electric Run sebelum sebelum ni? Aku ni first time la aku dengar dan first time jugak aku gigihkan diri untuk join. Aku ingat Electric Run ni apakebenda. Rupanya lari dalam gelap (takla gelap manapun) bersama lampu. Pulak! Tadi kata lari dalam gelap,hahaha.. Okay takpe. Korang tengok jela gambar bawah-bawah ni nanti. Ni bagi aku mukadimah dulu. Lol.


So, hari sabtu dua minggu lepas aku pergi Selangor Turf Club alaaaaa tempat lumba kuda tu weh. Besar ! First time aku jejak kaki ke sana ! Sebelum ni lalu je, tu pun aku tak perasan Selangor Turf Club celah tu,haha... So, haritu kita orang punya aktiviti sangatlah best gila iaitu kena berlari 5km. Aku yang 400meter ni pun dah tercungap-cungap,inikan pulak 5km. Aku tak boleh bayangkan macamana aku nak berlari sejauh 5km bersama manusia yang MasyaAllah ramai gilaaaaaa weiiiiiii. Rugi korang tak join. Dengan air tak bawak. Pergi berlenggang je weh. Orang lain ada jugaklah bawak air,bawak kain lap peluh. Aku? Aku paling cepat dan mudah lap peluh guna tudung la,haha..



Race Kit

So, ada 2 helai baju,race kit dan BIB. Homai, aku ingat BIB tu apekebenda. Rupanya nombor peserta nyahhhhh! Ye ye je aku ni,lol.. So, Aku pilih baju warna merah sebab Tune Protect kan. Semangatlah weh, berlari dengan baju Tune Protect. Segala race kit dibekalkan, meriah la weh lari dengan race kit segala tu. So,no aku adalah 09405 dan seramai 1039208493583478920123201 tatau berapa orang yang join ni memang havoc habis ahhhhhhhh ! Macam-macam style ada. Korang nak lari ke bergaya ni? wakakakakaka...

Race Entrance

Sampai la kita kat entrance. Jadiiiiii! Kau cuak la ni mek nak berlari 5km jap lagi? Oh well,cuak ah weiiiii. Sebabnya aku ni dah lama gila tak lari-lari,tak exercise segala. Lama gila ! Niat waktu weekend nak joging tu ada. Tapi niat hanya tercapai di atas katil je gaissssss... Aku tak pandai nak lepaskan katil aku yang best ni bila weekend,tu sebab rajin niat je,lulz.. Pastu tetiba pergi Electric Run, kena lari 5km pulak. Kau ghase? Dah lama gila tak exercise ni,huhu....Jadi ! Jom berlari!!!!!!Sorry la, kasut sukan takde..jadi aku tibai sneakers masa hari kejadian. Haaaa,maka berlari-lari itik la aku bersama sneakers dan kebanjiran manusia haritu,Hahahahahahahahha...


Mek Onie x Sunshine Kelly

Leklu gaisssssssss,tembak gambar sekeping dua sebelum nak berlari. Terima kasih awak sudi ambik gambar saya dan kawan saya yang cantik tu,hehe... So.. makin berdebar tak mek kau nak lari pasni? Haaaaa...berdebar tu ada..tapi macam excited lebih sangat sebabnya mata aku duk melilau pandang segala jenis pencahayaan yang ada sekitar tu.. Meriah uolssssss... 

Live Life in Color

Like this !!!!!!!! Sebelum nak flag off ni la kan...izinkan la aku ketip-ketip gambar sebunjut dua. Rasa tak pandai nak ambik gambar cenggini. Rasa tak berapa nak pro. Rasa tak berapa cantik. Tapi aku rasa nak upload jugak gambar atas ni. Haaaaaaa...Walaupun tak berapa nak jadi,tapi aku gigih tekan butang upload untuk upload gambar ni weh. Pun gigih aku duduk ditengah-tengah manusia yang ramai tengah lalu lalang ni. Nasib aku tak tumbang,hahahahahaha..

I never run with light 

Rasa tak berapa cantik,tapi aku memang la macam ni. Nak jugak upload. hahahahaha.. aku excited gila malam tu. Semua gambar aku nak ketip ! 

Electric Run : 09405

Hidung merah tu tandanya aku kebosanan (tetibeh!) So, how do u feel before flag off mek? Nak menggigil ke macamana?hahahahahha...Thanks partner in crime ! Awak memang best ! sebab sudi jadi partner malam tu,sudi jadi photog kita malam tu !


Mek Onie, Kifly Mally,Ayue Idris, Budak Bandung Laici, Naomie

Oyeahhhhhhh! Team semangat berlari di malam hari. Korang berlari ke jalan ni ? (krik krik) Semua dah lengkap dengan race kit memasing. Dengan lampu memasing. Korang yakin korang juara? Haaaaaaa...Jomlah kita mentelaah lagi bawah ni.


Sebelummmmmmm flag off ( sekali lagi!) Izinkan la awak yang berdamping dengan saya malam tu ambikkan gambar seorang mek onie di billboard yang ramai betul manusia nak ambik gambar tu. Nak conquer sensorang pun tak boleh,haha (tamak) . Sabar gais sabar. Tak flag off lagikan? Bagi la aku bebel sepatah dua.




Dasar tak reti nak get ready berlari macam ni la.. Kerja nak ketip gambar jeeeeeeeeeee.. Geram tengok inflatable pillar belakang tu ! Rasa nak bawak balik rumah buat peluk masa tido. hahahahahhahaha....kau ingat bantal peluk ye mek?huh!




Yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! Kau bayangkan macamana aku bayangkan masa duduk tetengah ni. Aku ingat berapa orang je lari-lari ni,sekali...persembahkan. Manusia yang sempoi gila memenuhi Selangor Turf Club. Gilehhhhh ah! Korang memang terbaikkkkkkkk ! Ramai betul manusia malam tu, terjengkit-jengkit kaki cari kengkawan lain,hahahahahhaa...


Dannnnnnnnnnn! Yeahhhhhhh ready untuk berlari ! (tapi gambar berdiri,lulz) dan masa ni dah masuk 1500m. Aku rasa dah give up gila nak teruskan. 5km weh 5km. Kau larat? Kecuali la kalau kau ni kaki atlet. Pejam sebelah mata je berlari,hahahahahaha... So,masa berlari...terperasan pulak inflatable pillar dari Tune Protect ! Wooooooooooooo... Terus fuh lega ! So, jom lari lagi ! (sambil garu paha,haha)


Lari dan lari. Adoiiiiii wehhhhh! inilah sebab aku tak jadi give up !!!!!!!!! Siap ada deko-deko sekali ditembak dengan led spotlight weh ! Berhenti la sekejap ambik gambar buat kenangan,haha..


Ada lagi ! grafiti kat dinding ! Actually tulisan tu berlampu. Tu yang ramai stop sini fefeeling sekejap. Penat wehhhhh lari !  (lari sangat) Tapi penat tu hilang bilaaaaaa setiap jarak ada something yang cantik dan seni. Contoh macam atas ni la.

Inflatable Pillars 


Masa ni aku rasa nak baring dah weh. Penat gilaaaaa ! Tapi bila lalu kat lorong-lorong ni,mak aiiiiiiiiii.... gempak gila...Sebab lukisan yang kat dinding tu semua bernyala. Boleh tak aku nak bagi ni laluan uv lamp? hikkkkkkk ! Lawa sangat . Suka !


So,lari punya lagi. Sampailah garisan penamat ! Hadoi wehhhhhh.. Serius tak sempat ambik gambar. Yang aku tau aku nak sampai ke garisan penamat pastu ambik air pastu ambik aiskrim,walaweiiiiii... Nasib baik nasi lauk kari takde..Kalau tak yang tu aku capai 2 bungkus,wakakakakakkakakakaka...




Dannnnnnnn,lepas tibai aiskrim seketul, air sebotol. Terus tuju ke booth Tune Protect !!!!!!! Sambung layan game pulak dengan kengkawan yang lain,bhahahahhaha... Inikah dinamakan erti kepenatan? hahahahaha... Serius tak rasa penat pun. Sebab enjoy gila malam tu. Sambil lari boleh pulak ada fireworks. Romantik 3 saat :P


Antara game yang ada kat booth Tune Protect ini adalah game dadu...Alahai,comel betul game yang dia buat ni. Baling-baling dadu dapat gambar sama dengan partner. Dapat la hadiah. Alololololololo... Comel.


Bukan aku je melayan game dadu kat booth Tune Protect ni awak. Kak ayue dengan jack pun layan,hahahaha... Sempoilah korang.



Group Photo


Dannnnnnnnnnnnnnnnnn! Paling best ! dapat berkumpul reramai dengan blogger yang turut serta dalam acara Electric Run yang pertama kali diadakan di Malaysia. Huih, terharu seketika ! So, nampak kat leher aku. Haaaaaaa, aku cakap aku lari korang tak percaya. Kalau tak macamana nak dapat medal tu,hahahahahahaha... Tahniah kawan-kawan sebab berjaya habiskan larian 5km tu. Happy gilakan? Sebab banyak pit stop yang boleh fefeeling jap,kihkihkihkih.....


Lebih gambar kat sini:






Hasil dari larian yang sangat padu ! hahahahaha... dapat medal haaaaa, bolehlah simpan buat kenangan tunjuk ke anak cucu cicit nanti. Thanks Electric Run dan paling penting pada Official Partner Electric Run yang menaja program ini iaitu Tune Protect, Oh ! Sungguh terbaik aku ucapkan. Medal tu serius lawa ! Sayang nak bukak plastik tu,kekekkekekekeke... :P


Sekejap,dari tadi aku sembang pasal Tune Protect ni. Korang tahu tak sebenarnya Tune Protect ni Official Insurance Partner untuk Electric Run kali ini. Sebab tu kita orang pakai baju merah dan peserta yang lain pakai baju warna grey. Bukan taknak pakai. Tapi kami support Tune Protect untuk acara larian kali ini !hehe..


By the way, Tune Protect adalah jenama baru Tune Insurance's yang telah menjenamakan semula. Tune Protect stand for Insurance Made Easy with simple and straight forward products online and after this u guys can access with easy step with Tune Protect ! Untuk apa? Of course lah untuk perlindungan #kenyitmata 






Salah   satu   produk   yang   ditawarkan   adalah  Tune   TrIP   Travel   Insurance  .  Tune  TrIP  Travel   Insuranceialah travel insurance yang berpatutan hanya dari RM9 setiap perjalanan! Kalau anda melancongkerap , anda boleh memilih Anuual Plan atau Family Plan! Banyak pelindungan yang diberikanoleh Tune TrIP Travel Insurance ni. 


Korang kalau berminat, cepat­ cepat layari laman web rasmi mereka dan belilah kalau korang tengah plan trip!Mari ramai­-ramai tengok video di bawah ni.. 




Hahhhhh lagi senang kita semua beli insurance from Tune Protect daripada cabaran yang peserta dalam video ni buat sebab Insurance Made Easy dengan Tune Protect..Pengalaman aku di Electric Run ni memang best gila. Terima kasih banyak-banyak Tune Protect kerana memberi peluang kepada saya untuk sertai larian ini bersama sahabat lain :D


Apapun, kekalau korang nak beli insurans dari Tune Protect ni, korang boleh jenguk detail bawah ni tau. Menarik weh!



Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com




You May Also Like

5 comments

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..