Pilihan Contact Lens Mek Onie !

by - October 29, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Sape tak tahu lagi contact lens kesukaan Mek Onie sangat rugi (tetibeh!) . Kalau sape yang pernah baca kisah TIPS PENJAGAAN KANTA LEKAP DAN KANTA LEKAP YANG BEST DIPAKAI haaaaa, ni nak review balik ni. Actually kanta lekap yang best dipakai tu aku disponsor oleh Horien Eye Secret dan first time aku pakai contact lens tu terus rasa, okay aku dah jumpa contact lens yang palinggggggggggggggggg best,selesa,murah dan dijamin selamat !!!!!!!!


Untuk aku, aku memang tak suka nak pakai contact lens semua ni,sebab bagi aku pakai spek sangatlah senang dan mudah. Contoh kalau tertido pun still under control lagi. Kalau pakai contact lens mahu tertido dengan contact lens dan silap haribulan contact lens lari sebelah belakang mata. Haa sudah,tak pasal nak kena pergi klinik ke hospital ke kan?


Tapiiiiiiiiiiii sebab yang sponsor haritulah aku gigih cari balik contact lens ni, actually aku dah lama gila cari kedai berdekatan yang jual contact lens jenama Horien ni.... Ada pun kat kapar lah ,kat klang lah,kat KL la... Ingat aku rajin la tu nak jalan jejauhkan? So,lepas aku jenguk website horien ni, tengok bahagian alamat kedai yang jual contact lens brand ni terus aku serbu ! hahahahaa....Nak pulak haritu terlama borak dengan bos kedai dia... Hagituh! Bukan borak riki-riki job ke hapeee okay... Aku banyak tanya pasal produk dorang je.;



Horien Eye Secret

Antara soalan yang aku tanya kat bos dia adalah kenapa solution dia best sangat !!!!!!! pastu kenapa botol solution yang kecik tu kecik benooooo,60ml je yang botol kecik... Pastu yang bestnya, botol besar dia sangatlah comelllllll! Suka tengok design dia... So,disebabkan kegigihan aku ni, maka aku pun terbelilah botol besar tu,hahhahaha..


Actually,solution botol kecik tu sesuai untuk travel. Tapi takpelah, aku ambik jugak botol besar. Harga? Adoiiiii, aku lupa...tapi murah jela...RM20 cenggitu... Solution dia pun best...Bukan macam sesetengah solution yang ada kat farmasi tu okay,yang horien punya ni sangat selesa dan fresh je mata ! Tak pedih dan just nice la dia punya solution.



Contact Lenses - Horien Eye Secret
Kalau dulu aku layan contact lens color-color ni,tapi sekarang aku rasa macam segan sikit... dan aku lagi selesa kalau pakai contact lens yang jenis takde color tu... Haaaaaaa.... Diameter pun bukanlah 16mm ke atas tu,tapi 14mm je...yang biasa tu je... Taknak terlalu fake sangat..dahlah pakai contact lens pun dah rasa diri fake gila,haha...
So, contact lens dari Horien Eye Secret adalah contact lens kegemaran aku buat masa sekarang. Oh lupa nak mention! Yang tak bestnya...satu kotak ada 3 keping contact lens... 3 keping okay...bukan 3 pair... Jadi,untuk menyedapkan hati aku ni maka aku pun beli la 2 kotak,cukup la pasang dia,hahahaha..Haaa begitulah kisah dia ...
Sape lagi yang suka dengan contact lens dari Horien Eye Secret ni?
Untuk maklumat lanjut :-
WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM
Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

1 comments

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..