Majlis Perkahwinan Felda Villa - Sebulan Sebelum Majlis

by - January 10, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Kisah kahwin lagi? hewhewhewhewhewhew... Okay,baju dah siap.. katering dah setel.. lokasi wedding je ni...aishhhhhhhhhh...okayyyyyy...sahaja aku nak berangan dihujung minggu ni.. Biasa la umur macam ni rasa nak kahwin tu ada. Tapi dengan sape pun tak tahu la kan,hahahahhahahahahaha... Rasa jodoh dah sampai alhamdulillah, rasa jodoh menyorok lagi cepat-cepatlah tampilkan diri ye dok? Sentuh bab jodoh ni kan, masing-masing ada kronologi dia sendirikan. Takde ujian tu bukan kisah dia la kan? Haaaaaa, kau nampak tak seorang mek onie tengah menyelit kisah jodoh?haha... Takde apapun,cumanya syukuri dengan apa yang kita ada....tak kisah jodoh ke, rezeki ke, keluarga ke ...everything~


Tajuk aku tu krik krik sangat dah kenapa?haha.. oloh la, tok soba nok nikoh ko guano mek?haha..


Sebut hal kahwin ni kan, perancangan awal tu memang kena ada.. bermula dari pasangan, kalau rasa nak majlis kelam kabut silalah rancang last minute dan kalau rasa nak majlis sempurna rancanglah dengan awal dan semua tu kerja Tuhan, seandainya majlis kita dalam keadaan yang biasa-biasa sahaja   atau last minute, jika Tuhan tu Maha Adil dia akan buktikan kekuasaanNya. Cumanya, kita sebagai bakal pengantin wajiblah berdoa dan dekat diri kepadaNya. Apapun,keberkatan dari Dia sangatlah penting dan jangan lupa akan kedua ibu bapa kita jugak ye bakal pengantin. Haaaa...hmmm tak sabarlah macam ni nak kahwin kalau dalam blog selalu cerita hal kahwin,mihmihmih...


Pengantin ni banyak jenis pengantin. Kalau aku,aku pun tak tahu nak letakkan diri aku dekat bahagian mana,kih..ada yang suka setelkan baju kawen last minute,ada yang suka setelkan hal pelamin,katering awal-awal. Maybe ikut keadaan la kot, bukan apa..kalau yang jenis suka buat wedding kat luar i mean selain di rumah bakal pengantin kenalah buat persiapan awal-awal,kena book date awal-awal,kalau tak kena kebas dengan orang. Kalau banyak kali kau cancel pastu jadi pastu tak jadi tu memang alamat dia burn lah duit kau kat situ. Haishhhh,aku pun bukanlah power sangat nak cerita benda macam ni,sebabnya i is takde pengalaman lagi nak jadi bakal pengantin,wakakakaka..


Felda D'Saji


Kalau korang perasan dah banyak kali aku sebut pasal majlis perkahwinan ni,tapikan kalini aku nak kisahkan tentang Felda Villa. Alaaaaaaa,lokasi dia kat Jalan Maktab,KL tu je haaaaaaaaaaa... Memang strategik la katako.. Actually aku tak pernah sampai pun lagi, tapi bila google pasal Felda Villa ni, haishhhhhh..... lawa la pulak tempat dia,rasa nak menangis tepi katil,sobsobsobsob... Dengan  konsep perkahwinan dalam taman gituh sape la tak mengigaukan. Biasalah weh, perempuan ni dia punya sifat mengada tu lebih sikit dari orang laki,mestilah nak nampak cantik dimata ye dok?kifkifikif..



Perkahwinan Berkonsepkan 'Garden'


Bukan apa, ramai dah orang buat majlis perkahwinan kat Felda Villa ni. Mestilah dah ramai pelanggan yang puas hati dengan kemudahan yang disediakan di Felda Villa ni kan. Kalau korang nak tahu la kan, Felda Villa ni merupakan outlet pertama Felda D'Saji Restaurant & Cafe. Sangatlah beruntung pada siapa yang buat kat sini. Haaaaa, ada jugak bakal pengantin yang sangat-sangat menitikberatkan tentang live screening. Jadinya, di Felda Villa ni ada disediakan LCD dan White Screen . 

Antara kemudahan yang wajib ada adalah:-
  • Surau
  • Bilik Penghawa Dingin




Konsep Felda Villa :-
  • Garden




Haaaaaaa,yang ni paling menarik.. Orang kata tarikan utama dia adalah:-
  • Wakaf yang diperbuat dari Kayu Billion yang sesuai sangat untuk bersanding wakaf ni. Kayu Billion korang pernah dengar? Haaaaaa,dah tentu la kayu ni mahal dan tahan lama/kuat.

Antara tarikan yang lain:-
  • Contoh la,kalau tak sempat nak photoshoot ke apa ke kan. Haaaaaaaaaa, mini waterfall ada, sungai buatan ada, kolam ikan ada dan pintu berkonsepkan bali pun ada. Jadi, pilihlah tema, pakaian masa hari berkahwin ala-ala bali ..aummmm.....contoh jela kan, korang nak pakai baju jenis gaun gerbang-gerbang pun tak kisah aihhhhhh,haha..Asalkan ampa puas hati...

Selain kemudahan yang aku cerita atas ni tadikan, korang nak tahu tak. Felda Villa ni ada sediakan private event wehhhhhh. 4 banglo ekslusif woiiiiii... Aku tak dapat bayang. Mesti lawa gila. Eh,tapi banglo tu boleh jugak untuk event-event selain majlis perkahwinan. haaaaaaaa... 

4 Banglo Ekslusif:-
  • Persada Mutiara
  • Persada Intan
  • Persada Kristal
  • Persada Delima










Makanan dia pulak macamana? Okay, masuk ni 2 ke 3 tempat aku dah try semua makanan dari Felda D'Saji, semuanya sangat-sangat puas hati dan team Felda D'Saji sangat menitikberatkan hal makanan. Heiiiiiii. Rugi betul sape yang tak pernah try makanan dari Felda D'Saji ni. 2 minggu lepas tak silap aku dan aku ni sebenarnya selalu jugaklah pergi Istana Budaya tu dan aku pun tak tahu area berdekatan Istana Budaya ada Restoran Felda D'Saji yang dulunya dikenali Restoran Nelayan. Baru beberapa bulan gitulah Felda D'Saji ambil alih Restoran Nelayan tu. Sumpah cantik ! Makanan memang banyaklah. Pergi je try,alang-alang sampai Tasik Titiwangsa tu kan,haaaa singgah masuk.. Korang jangan fikir tu tempat wedding je,wakakakaka... Orang luar nak try buffet atau ala carte kat situ pun boleh aihhhhhh.... Banyak pilihan ! 


So, rasa macam nak survey-survey dulu atau nak tengok pakej Felda Villa ni haaaaa boleh usha sini -----> klik sini 


Nak tahu tentang Felda Villa ni korang boleh usha sini ----> klik sini


Maklumat lanjut boleh hubungi:-


No.Tel: 

03-2698 8302


Salam Sayang,
Mek Onie

letopink@yahoo.com

You May Also Like

2 comments

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..