Mengurangkan pengeluaran minyak dalam kulit dengan iSKIN

by - May 25, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Haritu aku pernah jumpa dengan salah seorang usahawan yang baik hati dikenali sebagai Ella Danial iaitu founder kepada Ibeauty (M) Sdn.Bhd yang telah mengeluarkan produk iSKIN . Sebelum tu sape ada perasan contest di facebook tentang menangi Beg LV tu? Aummmm.. Dah ada pun pemenang untuk contest yang pertama ini. Tapi betul ke ada hadiahnya? Yupppppp,betullllll sekali. Bukan fake account ke apa.. tapi contest ini adalah benar,hagituh...

Tak percaya boleh baca sini


Pemenang Beg Louis Voittun (LV)


Kebetulan haritu lepas balik kerja aku terus ke Hotel Concorde Shah Alam untuk menghadiri majlis Hi Tea bersama founder Ibeauty iaitu Puan Ella Danial dan bersama pemenang beg LV iaitu Puan Syima. Tahniah ye Puan Syima, rezeki akak tau...simpan beg Louis Voittun (LV) bebaik, aset tu,hehe....

Mek Onie bersama iSKIN


Bukan tu sahaja, bersempena produk keluaran baru dari Ibeauty aku berkesempatan jugak untuk mendengar bagaimana terhasilnya produk ini dan kebaikan produk ini. 


iSKIN - 2x Siang 2x Malam Teruih Segak


Aku rasa dah ramai pengguna yang berpuas hati dengan produk ini bersama testimoni di Instagram (rujuk link bawah sekali) dan sudah gebum dipasaran pun. Sesuai dengan tagline yang diberi oleh Puan Ella iaitu 2x siang 2x malam Teruih Segak. Memang segak sapa yang pakai haaaaaa.....Sesuai untuk semua kulit. So,jangan risau bab tu nahhhhh.....


Blogger yang turut hadir pada hari kejadian. 

Mek Onie bersama blogger 

Mek Onie Bersama Nizam_Rahman

Okay sape kenal dengan abam ni? hehehehehe.... Sape kaki dubsmash tu tahu la sape dia, mula tu aku macam tak berapa nak cam, tapi pesen aku suka tenung lelama pastu tegur. Betul tak betul tu belakang kira,wahwahwahwah... tapi nasib baik ah betulkan,kalau tak... malu sajok,mihmihmih....


iSkin 


Tanpa membebel panjang lagi, jemputlah baca kebaikan dan fungsi setiap produk iSKIN ni,hehe.... yang penting jagalah kulit muka kita baik-baik nah.... Terdapat 6 produk dari iSKIN iaitu:-



1. ISKIN PENYEGAR (NOT150603934K)
100ML 3.4 fl oz
SM RM40 / SS RM45

  • Menyokong proses pembersihan seperti daki dan alat solek
  • Tona kulit sekata, mengecilkan liang pori
  • Melindungi keseimbangan dan melembabkan kulit
  • Kulit lebih tegang, licin, bersih dan cerah

2. ISKIN PELEMBAB
30ML FL OZ
SM RM49 / SS RM54

  • Mengekal kelembapan sepanjang hari
  • Membantu menutrisi wajah dan mengurangkan bintik-bintik hitam
  • Menjadikan wajah cerah dan kulit tona sekata
  • Mengurangkan garis-garis halus
  • Tidak berminyak berasaskan air


3. INTENSIVE PIGMENT BOOSTER (NOT140904619K)
30ML 1.0FL OZ.
SM RM98 / SS RM105

  • Menghapuskan jeragat degil
  • Memudarkan jeragat seawal 7 hari
  • Berupaya menghilangkan rasa tidak selesa kulit sensitif dan kering
  • Memberi kelembapan segera
  • Melancarkan peredaran mikro di dalam kulit
  • Mencerahkan warna kulit tanpa pengelupasan 
  • Melembapkan kulit semula jadi
  • Kulit lebih anjal dan glowing

Packaging iSKIN

Antara produk iSKIN set percubaan

Pencuci muka

4. ISKIN PENCUCI MUKA (NOT150603934K)
EKSTRAK BETIK
100ml 3.4 fl oz
SM RM40 / SS RM45
  • Mengandungi Vitamin C yang membanu merawat kulit jerawat dan masalah kedutan
  • Memudarkan bintik-bintik hitam pada wajah
  • Menegang, melembab, melicin dan memutihkan kulit wajah
  • Mengurangkan pengeluaran minyak dalam kulit


Krim Siang

5. ISKIN KRIM SIANG (NOT150603590K)
SPF50
15GM 0.5FL OZ.
SM RM40 / SSRM45
  • Memperbaiki sel yang rosak akibat sinaran UV matahari
  • Membantu mengurangkan keradangan dan inflamasi kulit
  • Menjaga kelembapan dan tampak sekata dengan tona kulit semula jadi anda
  • Membantu dan menegangkan kulit wajah yang sensitif
  • Bertindak Triple Action Whitening


Krim Malam


6. ISKIN KRIM MALAM (NOT150603591K)
EKSTRAK MUTIARA
15GM 0.5 FL OZ.
SM RM40 / SS RM45
  • Membantu memudarkan parut dan jeragat pada kulit yang bertindak pada waktu malam
  • Melembabkan wajah serta membekalkan nutrien yang diperlukan oleh wajah ketika tidur
  • Mengurangkan garis halus pada wajah
  • Menjadikan kulit wajah awet muda tanpa cela
  • Memati dan mengecutkan jerawat
  • Mengawal penghasilan melamin agar kulit sentiasa cerah dan sihat
  • Elemen makro dalam mutiara serat dengan asid amino dan kalsium mampu merawat kulit wajah
  • Mencegah kulit dari penuaan dan garis halus 



Langkah Pertama (PAGI)
  1. Gunakan pencuci muka diwaktu pagi. Basuh muka terlebih dahulu shingga hilang kotoran
  2. Tuangkan penyegar pada kapas muka dan sapukan dengan lembut
  3. Ambil sedikit pelembab ditelapak tangan dan ratakan ke seluruh wajah
  4. Terakhir gunakan krim siang. Sapukan ke seluruh wajah. Ia dapat menghalang kulit dari sinaran uv matahari

Langkah Kedua (MALAM)

  1. Gunakan pencuci muka diwaktu malam. Basuh muka terlebih dahulu sehingga hilang kotoran.
  2. Tuangkan penyegar pada kapas muka dan sapukan dengan lembut
  3. Ambil sedikit pelembab di telapak tangan dan ratakan ke seluruh wajah
  4. Titiskan serum pigment booster di kawasan jeragat sahaja. Untuk kesan yang lebih baik, gunakan pada waktu pagi dan waktu malam
  5. Terakhir gunakan krim malam. Sapukan ke seluruh wajah. Ia membekalkan nutrien yang diperlukan kulit ketika tidur.



Jadi,kesemuanya ada 6 produk untuk brand iSKIN ni. Nak beli yang packaging besar takut tak jadi? Haaaaaa,toksah risau...set percubaankan ada,RM55 je haaaaaaaaaa..... Amacam? berminat? kalau rasa berminat boleh rujuk link bawah ni ye kengkawan semua..Terima kasih banyak-banyak Puan Ella Danial atas jemputan Hi Tea kali ini. Semoga makin dimurahkan rezeki Puan Ella :)



WHATSAPP: 016-412 0900



Salam Sayang, 
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

0 comments

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..