Mudah bila ada D'Menc Fabrik Wangi dan Air Refreshener

by - June 02, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah, bulan 5 yang teramat busy sampai rasanya diri sendiri pun tak terurus la kot,hahahahahaa (over). Belum sentuh bab almari lagi, seminggu sekali wajib kemas sebab style aku suka nak keluar lagi 5 minit, haaa time tu jugak aku tukar baju.. Senonoh ke tidak ? wahwahwah... lari terus bakal suami,eh.


Tu belum kisah pasal iron baju lagi, dapat baju yang 'keras kengkung' rasa nak komot-komot balik baju tu haaaaaaa, sape kat sini suka iron baju sekali pakej spray-spray bagai tu? wahwahwahwah .. *okay aku angkat tangan jugak* 


Dah kisah pasal iron baju tu, kisah pulak perfume bilik .. pulakkkkkkkkkkkkkk.... Biasalah, perempuan awaknya.. wangi-wangi tu wajib walaupun seminggu sekali sempat kemas biliknya pun,hahaha.. *kantoi*

D'Menc Air Refreshener 



Well, gambar atas ni hanya lakonan beberapa hari je tau, cukup 6 hari segala mak nenek aku letak atas tu, masuk hari ke-7 baru sempat nak mengemas balik. Haaaaaaaa, penat tau nak jaga bilik kasi lelawa. 

D'Menc Fabric Wangi


Sebut hal wangi-wangi ni kan, sebenarnya sebelum-sebelum ni aku dah pernah share pasal tips halau serangga dan sewaktu dengannya. Nasib baiklah ada tips, kalau tak jenuh jugak. Untuk makluman korang semua la kan, memana restoran dan hotel yang aku pergi kebanyakan memilih serai wangi oiiiiiiiiiii untuk lap meja makan dia. GEBUM!


Ternyata serangga-serangga dan sewaktu dengannya tak hinggap merata masa orang makan ke lepas orang makan ke. Sebab kandungan tersebut berasaskan tumbuhan semulajadi iaitu serai wangi, tipu la kalau korang pun tak tahu bahawasanya serai wangi itu sebenarnya adalah penghalau serangga,haaaaaa..... *cepat cakap say thank you ke kita,hehe*

Entri serai wangi: boleh baca sini

Dan kalau korang nak tahu, syarikat yang telah mengeluarkan produk serai wangi sebelum ini telah pun mengorak langkah lagi sekali untuk pengeluaran terbarunya, heiiiiiii...tercabar rasanya...Kalau nak tahu jugak, produk keluaran terbaru ini memang sangat berguna untuk kehidupan seharian awak-awak tu.

D'Menc Air Refreshener


Pernah nampak? Okay takpelah kalau pernah nampakkan. Tapi pernah bau tak? Takkan? Kalau belum pernah menggunakannya wajiblah korang cuba sekarang. Sebab bau dia memang betul-betul fresh !

D'Menc Air Refreshener


Macam apa yang korang nampak digambar atas tadi, setiap warna ada bau tersendiri dan aura tersendiri,acececeyyyyy...Antara bauan yang ada adalah:-
  1. Vanilla (Cool air)
  2. Apple (Fresh Green)
  3. Autumn (Odour neutralizer)
  4. Tutty Frutty (Sweet Scent)


D'Menc Air Refreshener



Kesemuanya sedap bau dia dan sangat segar. Okay, port paling sesuai nak gantung adalah dalam rumah anda seperti dalam almari, dapur, toilet dan tempat-tempat yang selamat digunakan. Cara dia? Mudah semudah ABC gaisssssss...
  1. Buka penutup kayu dan buka penutup di dalamnya
  2. Pasangkan semula penutup kayu itu
  3. Terbalikkan botol sehingga kelihatan basah di permukaan penutup kayu tadi
  4. Gantunglah ikut citarasa korang nak gantung mana,ehehe
Mudahkan? Aku gantung dalam bilik, dalam almari. Sebab taknak bilik bau hapak ,mihmihmih... Oh dalam toilet pun aku gantung, puas hati ! 60 hari pulak tu tahannya,seronok la duk terbalikkan botol dia,haha.. Ingat tau, gantunglah memana pun. Asal selamat dah la kan. Cari je kat Giant dan Tesco berdekatan :D



D'Menc Fabric Wangi


Hai bobom(nama bear), eh... kantoi ada bear,wahwahwah... Aku ni kalau dapat sembur-sembur memang happy tahap tak terungkap jugaklah sebenarnya *over* Kadang tak sempat nak tukar comforter dan sarung bantal, tapi D'Menc Fabrik Wangi ni totap hado jadinya aku tak risau dahlah. Rutin wajib adalah bila bangun terus sembur D'Menc Fabrik Wangi dan sebelum nak tidur pun aku sembur lagi,kau rasa? Over tak mek onie ni?hahaha...Sampai ke bobom aku sembur...  :P

D'Menc Fabric Wangi


Lastttttttt! Kalau perasan gambar kedua dari atas tu adalah jenis-jenis D'Menc Fabrik Wangi yang terdiri pelbagai jenis wangian. Antaranya:-
  1. Strawberry ( Paling best!)
  2. Vanilla
  3. Lemon Tree
  4. Lavender

As you can see above (acecececey), yang aku pegang tu adalah wangian vanila dan wangian ni sangat sesuai untuk sembur di pakaian semasa menggosok sebab mengandungi starch iaitu kanji. Mudah serap di fabrik semasa gosok. Untuk pengetahuan korang semua, Fabrik wangi ini adalah aroma segar yang sesuai digunakan untuk pelbagai jenis fabrik dan bertindak meresap ke dalam fabrik dan menghasilkan wangian segar dan nyaman.


Port paling sesuai nak sembur adalah:-
  1. Ruang tamu
  2. Almari
  3. Gosok baju

Cara guna mudah semudah ABC juga,hehe
  1. Goncang sebelum guna
  2. Pusing mulut penyembur ke tanda spray atau stream
  3. Sembur dengan serata ke atas fabrik sehingga lembap. Bauan tidak menyenangkan hilang apabila kain menjadi kering.
  4. Siap! Senang tak?


Lepas ni, satu rumah wangi . So, D'menc ni ampa boleh dapatkan di Giant,Tesco dan Aeon Big. InshaAllah korang puas hati pasni. Apapun,koranag boleh rujuk di bawah ini.



Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com


You May Also Like

1 comments

  1. memang kena ada...tak suka bau busuk...


    ada produk camni baru selesa

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..