BENCI GUNA POWERBANK ABS MALAYSIA !

by - August 22, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Sejujurnya, sejak aku beli henpon baru dan nak jaga kualiti bateri henpon ni aku malas nak pakai powerbank. Serius malas. Kadang-kadang aku sendiri pun tak faham kenapa la kengkawan aku ni suka sangat cucuk henpon depa guna powerbank. Sebelum-sebelum ni aku pakai jugaklah powerbank. Tapi powerbank jenis tak tahan lama, pastu berat dia toksah kata la.. makin tinggi mAh dia, makin berat la powerbank tu. Kau ingat nak masuk dalam handbag mudah?Mudah tu memang la mudah. 


Model J18G Powerbank ABS Malaysia


Beban nak bawak powerbank yang berat tu belum cerita lagi. Memang hazabedah! Sebab tu aku benci guna powerbank ni haaaaaaaaa... powerbank saja dah sekati. Belum masuk duit syiling dalam handbag aku tu haaaaaaaa,haha... Barang mekap lagi. Ya Allah. Lemah tahu bawak powerbank yang berat-berat ni. Rasa macam dah usung batu pun ada. 


Tapi bila aku usha satu powerbank ni rasa aura dia tu lain macam. Nampak tak tajuk atas ni 'Benci Guna Powerbank ABS Malaysia'? Korang bacakan tajuk dia tu? So korang rasa dah kenapa pulak aku benci dengan powerbank ABS Malaysia ni? Haaaaaaaaaaa... banyak sebab kenapa aku benci dengan powerbank dari ABS Malaysia ni.



Model J18G Powerbank ABS Malaysia


Antara punca yang aku benci sangat dengan powerbank ni adalah kerana sebelum-sebelum ni aku memang pernah pakai powerbank tapi tempoh waranti dia tu memang mengecewakan aku dan kualiti dia tak terbaik sangat pun. Sekejap je guna, lepas tu 'kiok'. Benci okay. Harga kemain mahal, tapi kalau dah waranti 3 bulan sekian terima kasih la kan. Dan dengan Powerbank ABS Malaysia ni korang tak payah nak risau-risau andai kata baru pakai 6 bulan dan tempoh waranti korang tu masih panjang sebab dia bagi chance kat korang selama 2 tahun dan menggunakan konsep 1 tukar 1 jaminan di seluruh Malaysia. Nak persoalkan lagi? Tepuk dada tanya selera :)


Benda kedua kalau aku nak beli powerbank ni memang aku serik dah nak pilih yang berat macam batu tu kan. Jadi aku ambil inisiatif untuk bertukar kepada powerbank yang sangat cantik dan sekali pandang tu... 'heiiiiiii,temah...ko pakai henpon baru ke?' Haaaaa,walhal korang pakai Powerbank ABS Malaysia kan?gitoh! First time aku jumpa powerbank yang rekabentuk dia ya rabbi !!! Cantik sangat dan aku pilih warna cherry pink. Sumpah cantik!


Segala kisah waranti dan rekabentuk aku sentuh. Maka terimalah point ketiga aku untuk huraikan point seterusnya. Okay, waranti tip top! Design gebum! maka yang ketiganya adalah kepantasan bateri powerbank kan? Tempoh nak charge powerbank ni kena take time jugak dan takde la lama manapun kalau nak tahu.


Pilihan Powerbank Bulan Ini


Point keempat, bukan untuk mengecharge je korang oiiiiiiiiiii... yang tak tahan tu kawan aku hari tu ada menyuluh-nyuluh powerbank ni untuk pencahayaan dan korang janganlah risau sebabnya powerbank ni sangat berguna dan sebagai pengganti henpon aku jugak sebenarnya. Senang kata penganti torchlight la awaknya.


Model J18G Powerbank ABS Malaysia

Seronok gila dan point kelima aku adalah hadoiiiiiiiiiii design dia yang cool dan awesome tambah pulak dengan ringan dan senang nak bawak ke sana ke mari. Pada powerbank ni yang bestnya ada dua output, satu output 1 dan output 2 . Perghhhhhhhh.... terkesima tengok packaging dia yang cantik. Tak tahu nak describe macamana lagi. Selain itu, ada juga lampu LED di powerbank yang berfungsi sebagai percentage yang tinggal lagi berat, But people now a days dah bijak 


Point keenam adalah kalau korang beli powerbank ni harini hingga 31 Ogos 2016. Korang akan ditawarkan dengan harga yang jauh lebih murah dengan harga asal sempena hari kemerdekaan. Kalau korang nak tahu berapa harga dia, u should visit here . Terus free shipping! Haaaa,jimat dah duit korang tu haaaaa...One more thing, pelbagai warna ada. Semua cantik-cantik weh!


Antara details ABS Powerbank Malaysia adalah:-
  1. Model : J18G
  2. Color Available : Mint Green, Cherry Pink, Coral White dan RRP : RM179
  3. Input : 5v - 2A
  4. Output 1 : 5v - 2.1A
  5. Output 1 : 5v - 2.1A
  6. With LED Capacity Light
  7.  RRP:RM2000



Sudahnya, kalau korang nak beli powerbank mohon ke C Two Gadget. Fuhhhhhhh! terbaik. Jangan lupa pilih yang best-best dan harga berpatutan. Terima kasih korang semua sudi membaca bebelan aku ni haaaaaaa. Puas hati dan sebab-sebab inilah aku benci guna powerbank ABS Malaysia. Benci sebab comel dan design dia cute sangat! 



Model J18G Powerbank ABS Malaysia

Model J18G Powerbank ABS Malaysia

Model J18G Powerbank ABS Malaysia

ABS : Powerbank , Cable , Car Charger



Sesungguhnya, aku suka semua powerbank dari website 11 street mereka yang ada. Tengok perfume tu terus rasa macam tergoda ! Apapun, PTM untuk kali ni mudah, nak kemana-mana mesti aku bawak kengkawan dan masalah dia aku segan nak tegur. Terima kasih pada yang berkenaan kerana telah temukan dan membuatkan aku benci dengan powerbank ABS Malaysia. Sumpah seronok pakai. Sape dah try? Adik aku pakai dan dia kata seronok yakmat. Nanti kot ada masa kita take a picture sejemput. Pasni nak kemana-mana tayah fikir dah nak kena cari switch socket nak cas henpon,hahahahahaha....  fuh! Kemain aku membebel ni haaaaaaaaa.. Bye.




Aku sarankan korang terjah sini kalau nak beli powerbank gebum ni




Salam sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

2 comments

  1. mcm besar gedabak je tu..ohoho..beli sekali je powerbank, pastu tak beli dah..sebab bateri agak tahan lama juga. Kalau nak travel je le ada bawak..:D

    ReplyDelete
  2. Tak pernah guna lagi powerbank ni, tapi rasanya sama je fungsinya dengan powerbank lain kan..ahahaa..sy dah 3 kali tukar powerbank, semua adik2 kebas..asik nk beli je kerja sy ni..ermm..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..