BAJU RAYA HAJI DARI GULATIS MURAH DI LAZADA

by - September 10, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Yeayyy, bersua lagi kita bab fesyen-fesyen ni. Raya haji minggu depan je lagi haaaa. Baju raya sebenarnya memang tak beli pun. Haritu ada la jugak usha-usha baju raya kat satu butik ni, alaaa alaaa... mahal jugak bajunya pun. Padahal aku ni jenis yang bersahaja je dan takdelah nak kekwat sangat tang baju tu. Pakai apa yang mampu dan selesa je. Bukan tu je, walaupun aku ni agak berkira dengan harga baju tu, aku rasa hak memilih tu sebenarnya perlu dan wajib jugak. 


Lazada Malaysia

Muslim Wear



Selain daripada aku sebut di atas ni, niat membeli sebenarnya aku ni banyak perangai sikit terutama bila kat mana nak beli tu. Kalau boleh aku nak rasa sendiri material kain tu dan tengok dulu sebelum beli. Tapi bersyukur jugak sebenarnya bila aku masih gigih nak membeli baju raya di online. Heiiii, susah tahu sebenarnya nak beli di shopping online ni. Kena ke tak puas hati memang terkapai-kapai la jiwa ni haaa.


Tapi anggapan aku sebenarnya salah. Meh la sini aku nak cerita sikit pengalaman aku membeli baju di shopping online ni macamana. Sejujurnya sebelum ni aku takut gila nak beli baju di shopping online, harga tu murah, ada brand pulak. Tapi kenapa murah sangat ni? Haaaaaaa, bab harga tu aku macam keliru lagi sebenarnya. Rupanya kalau beli di Lazada memang korang sangat beruntung dan sangat jimat sebab di Lazada je korang mampu dapatkan harga yang murah dengan kuantiti yang baik. Cuak tahu takut-takut dapat baju tak memuaskan hati kita. Tapi jangan risau tau. Semuanya boleh dibawa bincang sebab?



Pertama, aku syorkan. Sebelum korang nak membeli tu make sure korang kena tahu saiz baju korang pakai tu apa. Tak tahu tak apa. Di setiap produk yang ada di Lazada memang akan ada saiz ukuran. Haaaa ukur la dulu kalau taknak menyesal,hik

Kedua, jangan risau kalau salah saiz ke ada defect kat fabrik tu ke. Sebab apa? Sebab korang boleh return balik barang yang korang beli tu dengan terma dan syarat yang diberitahu. Ada certain item tu free shipping kalau nak return. Certain tu kena bayar. Tapi demi kepuasan takpekan?

Ketiga, kalau korang start membeli dari sekarangkan. Kebetulan Lazada tengah ada Fashion Big Brand Sale tau sekarang sampai 11 September 2016. Oleh itu, harga di Lazada memang banyak diskaun dan masa ni lah korang nak berjimatkan? Jangan lupa juga guna VOUCHER CODE : FABIG20 . Diskaun 20% pulak tu korang oiiiii :D


Keempat, lupa pulak nak mention kat sini. Ni, walaupun harga terlajak murah. Korang jangan pelik pulak sebab produk yang dijual terutama brand Gulatis ni memang original. Bukan cetak rompak punya tau. Ni memang Lazada deal directly with the brands principal. 


Kelima, Lazada bagi korang harga yang eksklusif by the principal therefore the price on site is lower than elsewhere. Rugilah kalau korang tunggu lagi. Sebab di Lazada je korang boleh dapat harga eksklusif macam yang aku dapat ni.


Keenam, sesetengah brands menjual pakaian mereka hanya eksklusif di Lazada sahaja and it cannot be purchase elsewhere seperti di Jovian Mandagir x Lazada clothing range dan baju yang aku pakai ni adalah ORIGINAL dari GULATIS. Ingat tipu-tipu punya brand? No lahhhhh! Ini adalah ORIGINAL dari GULATIS :D


Gulatis - AALIA


Baju yang aku pakai tu memang dari brand Gulatis dan korang kena tahu sebabnya brand ni quiet expensive jugakkan. Tapi aku boleh dapat dengan harga yang sangat murah dan berbaloi tau. Lagi satu jimat jugak masa dan tenaga aku untuk menapak di Gulatis. Beli jela online, mudah je haaaaaa. So, kalau korang nak cari baju kurung yang harga di murah, kuantiti gebum korang boleh halakan cursor korang di pautan 'Muslim Wear' dan sort by brand dan pilih brand Gulatis. Korang tengok la sendiri harga dia tu haaaa.. 


Sooooo, kalau korang nak beli sekarang. Aku sarankan korang memang WAJIB BELI SEKARANG sebab memang tengah ada Fashion Big Brand Sale dan ni haaaa aku nak bagi voucher code free. Kalau korang beli mohon jangan lupa guna code yang aku bagi tu tau.. Yang Fashion Big Brand Sale ni bermula dari 5th-11th September 2016 manakala Malaysia Day pada 1st - 16th September 2016. Bermakna kat sini ada 2 sale yang aku rasa korang kena beli time ni. Menangis weh tengok harga dia. Lazada kalau datang sale gila dia. Tak ketahuan aku seharian duk menghadap website Lazada,haha...


Baju Raya Haji 


Jangan lupa klik banner di bawah kalau nak membeli di Lazada mengikut date yang aku bagi atas tu tau. Dah la murah. Dapat voucher code pulak. Sekian selamat membelilah korang ye :D







Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com


You May Also Like

1 comments

  1. lazada ni kalau pakaian berjenama memang semua original..tu yang tak rugi beli baju kat lazada..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..