PENGALAMAN MEMBELI DI HERMO.MY MENGGUNAKAN MOLPAY CASH

by - September 20, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Yeahhhhh! Well, macam biasa aku lambat lagi untuk berkongsi dengan korang semua tentang hal ini. Entri aku kali ini sesuai sangatlah dengan akak-akak yang nak cantik ni haaa, korang wajib baca sampai habis tau sebabnya aku ada benda nak hadiahkan kat korang,haaaa suka ke hidokkkkkk?



HERMO


Minggu lepas aku baru je terima parcel dari Hermo dan first time aku shopping di Hermo. Best jugak rupanya Hermo ni, sebab apa?

  1. Banyak pilihan dan macam-macam kategori ada di website Hermo tu.
  2. Kesemua yang produk yang dijual di Hermo adalah Original dan bukan inspired segala bagai tu
  3. Kaedah pembayaran pun banyak dan mudah
  4. Tapi.....

Okay apa yang tapi tu kan?

Kalau korang nak tahu, sekarang ni..korang dah boleh order barang-barang kecantikan di mana sahaja dan boleh dibayar dimana-mana sahaja. Sound nice right? Yes. Of course girlssss, sebab aku tahu...ada yang tak ada online banking. Haaaa, korang jangan risau. Kat sini aku ada penyelesaian dia. Apapun aku nak perkenalkan apa itu Hermo. Mesti mula-mula korang dengar pelikkan pasal Hermo ni. Entah apa-apa je la mek onie ko tu beli barang. Hello, semua ori okay. Tak berani nak pakai yang fake. Punah kulit i,hiks. 



Hermo?

Hermo ini adalah satu website yang menjual segala barang kecantikan dan kalau korang feeling nak jadi gorgeous yesss this time! Beribu-ribu manusia menggunakan Hermo untuk discover beauty products at great prices, trying out the most trendy ways to be gorgeous and to share their beauty tips in the journey. Yeahhhhhhh! happy me, sebab bila first time shopping ni nasib baik la dapat barang yang menghampakan malah lagi puas hati ada la. Macam aku cakap atas tadi, brand dan koleksi yang dijual di website Hermo ini kesemuanya dijamin 100% original. Paling best bila Hermo bagi voucher code dan buat sale. Haaaa,menggelabah memasing pilih barang,hahaha...

SHOPPING WITH MAKE PAYMENT AT 7 ELEVEN VIA MOLPay Cash


How MOLPay Cash process?



Kenapa aku membeli di Hermo?
  • Barang-barang yang dijual 100% original
  • Harga reasonable yang amat. Siap ada sale lagi.
  • Info pada produk tu sangat-sangat membantu untuk aku memilih sesuatu produk tu. Description pun padat dan siap ada gambar swatch lagi untuk produk yang aku pilih ni. 
  • Cara nak pakai pun ada. Kot sesapa yang tak pernah pakai produk tu. Haaaa, pun ada sekali tipsnya. No worries.
  • Kaedah pembayaran dia tu banyak cara. Online banking semua ada.
  • Servis tip top!
  • Keadaan barang masa sampai pada pelanggan sangat baik. Part yang ni aku suka. 


Paling best?

Sesungguhnya, kalau korang tak ada online banking kan. Korang jangan risau, boleh bayar di 7 Eleven via MOLPay Cash . Haaaaa, senang tak? Cara-cara dia?


Cara menggunakan MOLPay Cash untuk Hermo ini adalah:-
  1. Korang shopping di website Hermo ni, sebelum tu siapa yang tak mendaftar lagi dengan Hermo sila daftar sebelum login tau. Okay, pilih barang yang korang nak, kemudian proceed to checkout and select MOLPay CASH as a payment method.
  2. Ambil gambar atau print transaksi korang tu. Make sure ada Transaction ID, verification code and amount ya pada gambar tu.
  3. Setel semua tu, korang terjah je mana-mana cawangan 7 Eleven yang terdekat dengan korang untuk membuat pembayaran.
  4. Bagi tahu cashier untuk pembayaran menggunakan MOLPay CASH dan tunjukkan transaction ID dan verification code
  5. Once the payment amount has been confirmed and paid, 7 Eleven staff will issue MOL-MOLPay receipt and 7 Eleven receipt. Haaaaaa kat sini ada 2 receipt. 
  6. Siap! Mudah je kan. Bagi yang takde online banking pun korang tak perlu risau dah,hehe..

Dannnn bawah ni adalah barang yang aku order minggu lepas. Sampai dengan selamat. Kotak tak rosak dan barang dalam tu pun dalam keadaan yang baik. Boleh refer gambar bawah ni. 


Hermo

Bubble wrap - Hermo

Sleek Makeup

Sleek Makeup - Matte Me & Blusher

Hermo - Laneige

Review product soon ya. Kita fokus pada MOLPay Cash ni tau. Muah :)


Hadiah?

Okay, disebabkan korang baca entri aku sampai sini, aku nak hadiahkan dekat korang voucher code. So, setiap kali korang membeli di Hermo....jangan lupa untuk gunakan voucher code [ HMOLPAYCASH05] minimun RM60 purchase. Jangan lupa, jimatlah RM5 korang tu....

HMOLPAYCASH05 voucher terms and condition:
  1. Voucher discount valid from 01/09/16 - 31/12/2016
  2. A RM5 off minimum purchase of RM60 ( exc.shipping fee) in single order
  3. Not applicable to items as featured in OMO deals
  4. Offer is only valid for one-time usage only per customer during the offer period
  5. This offer is not valid with the usage of other promotion codes
  6. This voucher is not applicable during any promotional events
  7. Hermo.my reserves the right to change the Temrs and Conditions without further notice.
VOUCHER CODE : HMOLPAYCASH05
VALID : 01/09/16 - 31/12/2016



CONVENIENT, EASY, QUICK & HASSLE FREE PAYMENT METHOD - HERMO







Salam sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

2 comments

  1. Thanks for this useful info. Tak tau pun ada MOLPay tu.

    ReplyDelete
  2. Thanks for this useful info. Tak tau pun ada MOLPay tu.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..