SERVIS EZBUY ADALAH TERBAIK

by - September 19, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Untuk pengetahuan korang semua, ezbuy.my ini adalah pemilik EZbuy Holdings Limited adalah tempat shopping online yang menyediakan servis yang profesional. Dah lama pun tertubuh iaitu sejak tahun 2010 dan dikenali bermula dari Singapore dan pasaran terus meluas. Lepas je ezbuy.my ni diwar-warkan di media seperti Channel 8 news, Channel U Money Week, New Straits Times dan banyak lagi media nasional, 65daigou dan servis ezbuy.my ni terus popular di seluruh negara. Sehingga ke harini kalau korang semua nak tahu, ezbuy.my ni menyediakan servis shopping dari China, Taiwan, USA dan 500,000 Singaporeas, 50,000 Malaysians, Australias dan Thai people. So, bila aku tengok balik pencapaian dari ezbuy.my ni, tetiba aku macam tersentak nak terus explore lagi website ezbuy.my ni. Tengok-tengok apa yang menarik. Bila semuanya hujung jari ni kan, aku rasa benda ni sememangnya memudahkan kita tapi kena pepandai la kawal diri, hahahahaha.... apa yang buat aku tertarik kat sini adalah servis yang disediakan oleh ezbuy.my ni. Haaaaaaa.... 




Servis yang menarik perhatian aku bila menggunakan ezbuy.my ini adalah:
  1. Servis mereka sangat selesa dan mudah digunakan
  2. Mudah nak dapat barang-barang yang murah dari beberapa negara yang terpilih
  3. Keahlian prime. Okay part ni memang menarik perhatian aku. Apa tu prime? Nanti aku cerita bawah ni eh.
  4. Part pengeposan tu pun membuatkan aku tertarik sebabnya adalah kita boleh pilih samada nak delivery by Economy Air, Priority Air, Express Air (DHL), Sensitive Air & Sea. Shipment duration depend on shipment method. So, part ni pun nanti aku terangkan di bawah ni eh. 
  5. Ada satu part lagi, which is.. barang yang kita order tu nak hantar di rumah atau ambil di mana-mana. Haaaa, mana tu dimana? Please teruskan bacaan anda semua


So aku rasa, 5 benda atas ni aku akan kongsikan pada korang semua. So, pada siapa yang suka membeli barang dari luar negara tu aku rasa korang memang wajib baca entri aku kali ini. Aku minta maaf kalau ada part yang kurang difahami tapi aku cuba untuk berkongsi dengan korang semua. Jom mula yang pertama!


  • Servis mereka sangat selesa dan mudah digunakan

Kenapa aku cakap servis mereka sangat selesa dan mudah digunakan? Okay kalau korang perasan, bahagian atas sekali sebelah kiri website ada pilihan samada kita pembeli dari negara mana, kalau dari Malaysia just pilih Malaysia dan pilih bahasa pilihan korang. Okay, Kenapa aku cakap mudah digunakan? Sebab kalau korang perasan,banyak tips yang boleh korang dapatkan di sana. Kalau korang first buyer di website tu pun korang akan cepat faham.


  • Mudah nak dapat barang-barang yang murah dari beberapa negara yang terpilih
Haaaaaa, banyak benda yang kita boleh beli di website tu dengan harga yang sangat murah dan kualiti yang sangat bagus. Aku pernah jugak beli barang dari China untuk kelengkapan Macbook aku ni haaaa, so far benda tu sangat bagus, kualiti dia pun okay dan cara shipping dia pun terbaik. So, kalau aku nak beli barang dari China lepas ni pun aku dah berani. 




  • Keahlian prime. Okay part ni memang menarik perhatian aku. Apa tu prime? Nanti aku cerita bawah ni eh.
Keahlian prime ni kan, korang boleh sign up dengan harga RM188 dan korang boleh enjoy setiap kali shipping dengan harga RM8.80. Murahkan? So, aku rasa kalau korang memang suka menggunakan website ini untuk membeli barang, aku sarankan korang utk sign up menjadi ahli prime dorang. Bukan apa, kalau korang tak jadi ahli prime, bila dikira balik. Rugi sebenarnya kalau korang bayar shipping dengan harga yang mahal ni.




  • Part pengeposan tu pun membuatkan aku tertarik sebabnya adalah kita boleh pilih samada nak delivery by Economy Air, Priority Air, Express Air (DHL), Sensitive Air & Sea. Shipment duration depend on shipment method. So, part ni pun nanti aku terangkan di bawah ni eh. 
Part yang ni aku akan kongsi di bawah ni jela eh. Nanti korang boleh tengok perbandingan harga bagi kos shipping dan kaedah shipping tu. Tengok tau beza dia! hehe




  • Ada satu part lagi, which is.. barang yang kita order tu nak hantar di rumah atau ambil di mana-mana. Haaaa, mana tu dimana? Please teruskan bacaan anda semua
 
Yessss, aku pun terkejut jugak sebenarnya bilamana, barang yang kita order tu boleh collect di McDonalds, what?McDonalds? Like seriously? Haaaaaaaaa. Tak percayakan? takpe-takpe, aku tunjuk bawah ni. hikhik



So, macamana step nak membeli di ezbuy.my ni? Okay meh sini aku tunjuk. Alaaaa, mudah je haaaaaaaaa.....


1. Korang login atau yang mana belum register tu korang register dulu untuk membeli barang di ezbuy.my




2. Lepas dah login atau register tu korang masukkan email dan password macam biasalah. Make sure ingat email dan password apa yang korang gunakan tu, mudah la pasni nak membeli di ezbuy.my pasni. 




3. So, korang pilih barang apa yang korang nak beli dan aku memilih item ' 2-meter-high Golden backdrop to wedding party photi Background glitter, flashing.' So, bila korang dah sampai di page ini. Korang pilihlah kuantiti berapa korang nak dan warna apa korang nak. Pun boleh zoom gambar item tu untuk kepuasan kita semasa membeli di ezbuy.my. Bila korang dah pilih item ni, make sure korang klik 'ADD TO CART' untuk step seterusnya.


4. Lepas dah klik 'ADD TO CART' tu, korang akan nampak barang yang korang 'ADD TO CART' tu dah termasuk dalam shopping cart dan step seterusnya korang just klik check out untuk langkah seterusnya. 




5. Kalau korang perasan,no.5 yang atas sekali tu aku ada utarakan part ni dimana korang berhak untuk memilih samada nak home delivery atau free self-collection. Part ni memang aku sangat WOW sebenarnya sebab ada 4 negeri yang boleh free self-collection dan setiap negeri tu ada tempat-tempat yang terpilih untuk free self-collection. Kalau tak nak free self-collection dan nak hantar barang yang korang order terus ke rumah pun boleh. Haaaaaaaaaa...sebab tu aku kata atas tadi, servis di ezbuy.my ni sangat mudah.

Langkah 6 dan 7 abaikan,hehe....




8.  Lepas setel semua tu korang tekanlah pay now! Pastu siappppppppppppp... yang bestnya korang boleh pilih nak bayar dekat local bank mana dan pembayaran adalah dalam ringgit malaysia. Mudah!




Make sure, pembayaran korang mestilah dalam masa 24 jam ye, kalau tak barang yang korang order tu cancel. haaaaaa.... Sekianlah dari saya yang mengajar bagaimana nak membeli di ezbuy.my,hehe....mudahkan?hehe..


Okay, ni aku nak tunjuk dekat korang yang mana kalau korang tak berdaftar sebagai ahli prime dan berdaftar dengan ahli prime. Harga shipping tu sangat-sangat berbeza kalau nak banding dengan bayaran RM188/setahun tu. Korang dah boleh jimat banyak sangat kalau korang jadi ahli prime. So, pilih la dengan bijak tau,hehe....Tq korang sudi baca sampai habis,bestkan servis ezbuy.my?ehehe...
Sebelum aku terlupa, aku nak bagi saguhati untuk korang :-

15% off shipping fee with code - ezfriend15

Pendaftaran baru dan korang boleh dapatkan RM15 voucher di akaun ezbuy.my

Daftar Prime Trial dan pendaftaran ini terhad kepada 100 pendaftaran terawal sahaja dan sila isi form ini > klik sini <


Untuk maklumat lanjut korang boleh refer link bawah ni, tq korang :D
Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

1 comments

  1. kalau dah tekan mesti taknak keluar..hahaa..susah nak pilih

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..