PROMOSI HOTEL AKHIR TAHUN DI TRAVELOKA

by - November 18, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Yeayyyyyyy! Nak cuti sekolah dah. Sebut pasal cuti sekolah ni kalau zaman aku dahulu kala (cececey) terus melompat happy. Yelah, sebulan terus cuti sekolah tanpa membelek buku. Seminggu sebelum nak cuti pun mesti mood kelaut dah. Tapi cuti-cuti sekolah aku yang dulu lain dengan zaman sekarang. Yelah, dulu asal cuti sekolah mesti set time dengan kawan-kawan nak main apa. Tapi part paling best mesti ada camping kat sekolah. Merasa la jugak merayap malam-malam,hahaha... Zaman aku dulu, susah jugak nak keluar rumah. Sebelum azan maghrib mesti lintang pukang balik rumah. Tapi budak zaman sekarang up to date sikit,haha... Underage pun still melepak lagi. Masa lalu bukanlah sekarang ye korang semua. Banyak sangat bezanya.


10 perbezaan cuti sekolah zaman dulu (tahun 80/90-an) dan zaman sekarang:-

  1. Masa dulu, sebelum cuti sekolah mesti ada indoor games dan outdoor games. Masa sekarang, sebelum cuti sekolah masing-masing dah masuk list nak shopping apa.
  2. Masa dulu, sebelum cuti sekolah mesti ada camping. Masa sekarang, suruh camping pun mengamuk hentak kaki
  3. Masa dulu, sebelum cuti sekolah mesti siap-siap balut buku nak hantar pada SPBT (lupa pulak nama panjangnya,haha). Masa sekarang, buku pun buat 'cicah belacan'.
  4. Masa dulu, siap-siap isi jadual nak main apa sebelah petang lepas asar. Masa sekarang, semua langgar waktu merayapnya.
  5. Masa dulu, layan drama rosalinda,pangako sayo bagai. Masa sekarang, layan instagram, wechat dan seangkatannya.
  6. Masa dulu, tak reti jalan jauh. Masa sekarang, oversea pun dah lajak berapa negara.
  7. Masa dulu, ada buku 555 je. Masa sekarang, passport 5 tahun sekali baru renew.
  8. Masa dulu, tidur rumah kawan. Masa sekarang, tempah hotel terus!
  9. Masa dulu, nak kemana kayuh basikal je. Masa sekarang, pandai dah haaaa book tiket flight,haha.
  10. Masa dulu, check in rumah kawan. Masa sekarang, nah! Check in di TRAVELOKA je haaaaaaaa..    





Haaaaaaaaaaa, terasa atas batang hidung tak masing-masing? Haha.. Yeee, masa dulu dengan sekarang banyak beza dia. Tapi satulah, aku suka tengok budak-budak belasan tahun ni dah pergi oversea dah stay hotel dah pandai jalan-jalan negara orang. Kira hebat kalah pintu masa depan Doraemon tu haaaa... Ni kebetulan pulak bulan 12 ni budak sekolah dah nak cuti. So, apa plan korang semua ni wahai budak sekolah dan mak ayah budak sekolah? Ke dah siap sedia book tiket flight dan hotel ni?


Kalau belum, taraaaaaaaaaaaa... aku suggest dekat korang yang mana nak holiday bersama family tu dah boleh tempah tiket flight dan hotel di TRAVELOKA. Harga murah macam nak letop-letopkan lampu pendaflour je rasa (haha..over!)



Haaaaa, masa ni lah nak rancang percutian bersama keluarga. Kebetulan bulan 12 ni cuti sekolah yang panjangkan. Jadinya, jomlah usha laju-laju promosi yang ada di TRAVELOKA ni. Serius, takkan menyesal kalau menempah di TRAVELOKA


Okay sebab apa la aku suruh korang menempah di TRAVELOKA ni kan? Antara sebabnya adalah:-
  1. Best All-round Convenience : Dapat selesaikan masalah dengan cepat dan tepat sebab korang boleh book hotel dan tiket flight di Southeast Asia pada masa yang sama dengan jimat
  2. Best Price : Harga tiket flight dan hotel sangat kompetetif. Pilihan ditangan anda jugakan?hehe
  3. Honest Price : No hidden fees. Apa yang korang tengok harga yang tertera di website, haaa itulah harga yang korang kena bayar. Takde hidden hidden haaaa.


Macam yang aku cakap atas tadi tu:-

  • Masa dulu, sebelum cuti sekolah mesti ada indoor games dan outdoor games. Masa sekarang, sebelum cuti sekolah masing-masing dah masuk list nak shopping apa. 
Dengan adanya TRAVELOKA ni, keluarga korang boleh rancang percutian sebaik mungkin. Mana rasa nak jalan-jalan explore negara atau negeri orang u should be go ! Nak shopping? Banyak negara boleh shopping. Biasanya emak-emaknya la kan,kekekekekekeke...


  • Masa dulu, tidur rumah kawan. Masa sekarang, tempah hotel terus!
Iyeee! Tepat sekali,haha.... Dulu anak-anak macam aku check in rumah member yang jarak dia 150meter je pun dah kena kejar dengan my parents, hahaha... Tapi itu bukanlah alasannya. Apakata sekali sekala ibu bapa bawa anak-anak stay di hotel. Luangkan masa dengan anak-anak. Time cuti sekolah la boleh nak luangkan masa dengan anak-anak sebaik mungkinkan.


Itu antaranya la kan.


Selain sebab di atas yang aku ceritakan tadi tu, ada lagi sebab lain kenapa korang WAJIB MENEMPAH DI TRAVELOKA:-
  • Promo quick finder - Boleh tengok harga paling murah 48 jam di sini. Pastu klik je di date kalender tu untuk tempah.
  • Transaksi dijamin selamat tanpa ada penceroboh atau penyalahgunaan web.
  • Most extensive search results - Kadang-kadang bila kita nak compare tiket flight dan hotel memang mengambil masa yang lama tapi bila guna TRAVELOKA ni dia jadi mudah. Boleh cari hotel dan tiket flight mengikut bajet kita.
  • TravelokaQuick, cara mudah untuk booking - Tempah dan dapatkan e-tiket/voucher hotel dalam masa kurang daripada 1 minit dengan 1 klik butang tempah, traveles picker dan instant insurance
  • Customer servis 24 jam - Tetiba ada masalah,haaa jangan risau TRAVELOKA sedia membantu samada menggunakan email,telefon atau live chat.
  • Manage booking secara online.

Mudahkan? Nak mudah lagi, bacalah dulu 'How to book' di website TRAVELOKA. Lepastu 3 cara mudah je nak dapatkan hotel dan tiket flight murah.
  1. Pilih destinasi dan nama hotel
  2. Masa dan hari
  3. Klik 'Search Hotels'

Mudah je! Okay, antara semua ni. Kalau parents korang nak bawak jalan, negara mana dulu kita nak pergi? hehe... Sejujurnya aku masih banyak negara belum pergi.






Haaaaaaa,nampak tak? Kira kalau booking di TRAVELOKA. Semua ada di website ini. Nak pergi Cambodia, hotel banyak, nak pergi Netherlands, hotel pun berlambak. Tapi masa memilih tu bergantung pada korang. Haaaaaaa, tak sabar nak cuti sekolah! Boleh pergi bercuti dengan family. Menariknya di TRAVELOKA ni, siap ada senarai top 10 hotel dan top 10 flight routes. 







Selain itu juga, TRAVELOKA siap ada promo one-way dan promo round trip. Fuh! terbaik. sakanlah adik-adik aku berjalan nanti. Lebih 100 hotel di Malaysia, Indonesia dan Singapore menyediakan promosi yang terhebat. Promosi ini adalah bersempena promosi akhir tahun dan korang masih berhak dan mampu untuk merancang percutian anda bersama keluarga tercinta.



Haaaaa,have fun! Korang nak pergi mana nanti?Share la sikit,hehe








Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

1 comments

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..