AZAM TAHUN BARU 2017: OBSTACLE RACE, MAD WARRIOR

by - January 03, 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Azam tahun baru 2017 adalah ini. Yes ini,hahahahaaha...mampu ke aku ni nakkk oiii? Obstacle race anjuran Mad Warrior. Tadi aku google punya google. Saja la google obstacle race apa yang gempak untuk aku join this year and yesss! Im got it bebehhhh. Nasib baik terperasan website Mad Warrior dan mula tu aku agak seram sebab apa? Sebab Mad Warrior masih merahsiakan Challenge apa la untuk obstacle akan datang ni... Tup tup tup...around jam 2 petang tadi aku usha facebook Mad Warrior dan tengok kot-kot dorang dah update tentang challenge tu. Dannnn nahhh! dah update weiiiiiii...


MAD WARRIOR - MADNESS 2017


Challenge kali ini untuk obstacle race anjuran MAD WARRIOR lebih 40 obstacle dan 8km.
Weiiiiiiii, 8 km weiiiiiii
8km......



ARE U READY FOR THIS GUYS?


dan lebih 40 obstacle nakkkkkkk.


Mampu ke tak aku ni? HAHA


Tapi takpe, aku rasa aku nak cabar diri aku dengan cabaran lasak macam ni. Bila aku tengok member aku terutama pemilik blog penaberkala.com tu selalu join obstacle race.. Aku rasa macam tak sabar nak join jugak untuk obstacle kali ini. Bila aku usha website madwarrior.com..nahhhhh! 


Difficulty of course is the mad level and average finish time 3 hours and for the fastest finish time is 2 hours dan aku masih terfikir. Agak-agak berapa lama la untuk aku habiskan challenge ni nanti. Mad Warrior Madness ni akan berlangsung pada 9 April 2017 pada jam 7 pagi di Prima Avenue, Cyberjaya. Ya rabbi, layak ke idookkkkk aku ni nak join Mad Warrior Madness ni weiii? HAHA..



MAD WARRIOR - OBSTACLE RACE,CYBERJAYA



Tapi,still ada masa lagikan nak exercise segala bagaikan? Okay, cool dulu cool dulu. Antara sebab kenapa ramai yang suka join obstacle race ini adalah kerana mereka ingin mencabar diri masing-masing dengan setiap halangan semasa berlari pada jarak yang ditetapkan. Selain tu jugak, mereka yang pernah join obstacle race pasti tahu tahap keseronokan dan disiplin yang wajib dibuat. Tak lupa juga, dengan adanya aktiviti sebegini, remaja-remaja di luar sana boleh mengisi masa lapang dengan aktiviti yang sihat. Bukan untuk remaja sahaja, dewasa yang nak join pun boleh. Dewasa yang nak join itu adala aku la tu. Dengar kata seronok. Tak sabarnya nak panjat-panjat. Event start bulan 4 ni dan masih ada masa untuk aku exercise. Harapnya kentallah aku nanti,haha... 


Benda yang wajib kena bawa masa obstacle race nanti adalah:-

  • Tiket yang korang purchase tu WAJIB bawa .
  • Salinan kad pengenalan atau passport
  • Kalau boleh bawak la beg yang memudahkan anda untuk menyimpan barang-barang yang berharga. Bawak beg yang waterproof pun nice. Sebab nanti korang confirmmmmmmm kena masuk dalam selut. Haaaa, so get ready nah!
  • Bawak baju lebih dan kasut lebih. Sebab lepas mandi nanti nak kena tukar baju pulakkan? Takkan la nak balik dengan baju kotor 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • Tuala dan barang mandian
  • Bawak juga plastik untuk letak baju basah korang tu. INGAT TU!haha.
  • Tempat mandi, toilet dan tempat simpan beg disediakan.
  • Paling penting, pakailah pakaian yang bersesuaian untuk obstacle race. GLOVESSSS tu wajib! Senang cerita pakaian sukan. Yang GLOVESSS tu wajib pakai sebab nak panjat nanti kang melecet tangan tu haaaa..

Harga?

Sebut pasal harga, sebenarnya aku dah terlepas satu peluanggggggggggg. 
Sape ada yang bernasib baik dapat beli tiket Pre-Launch Warrior Pass? 
Time tu harga dia RM78/warrior!!!!


Tapi sekarang tiket masih murah iaitu Early Warrior Pass yang berharga RM98/warrior. Siap register untuk 3 warrior dan ke atas korang boleh dapat harga RM90. Tips aku kat sini, korang kumpul geng-geng yang kaki join obstacle race ni kemudian baru decide nak beli berapa pax. Makin ramai yang join makin gempakkkkkk team korang. Kalau aku, aku nak angkut kengkawan aku main sekali. Kalau tak angkut, sendulah nanti nak berlari,haha... 





Circuit Training

Side lifts, planks, lunges, jumping jacks, push-ups dan squats.
Ready tak?
Simpan dulu untuk tatapan hari lain,hehe


So, tips aku satu je.

Kumpul geng, confirm elok-elok, sebab duit yang korang dah bayar tu kalau cancel last minute dia burnnnnnn okayyy.. So,lepas ni jangan menyesal kalau duit kena burn. Lepas dah confirm ahli untuk join. Register keahlian di website madwarrior.com.  Ada lagi satu tips macamana nak dapat murah untuk obstacle race ni. Haaaaaaaaaa, cara dia mudah je. Baca entri aku sampai habis. Nanti korang jumpa talian hayat dia,hehe...


Untuk register pulak.

MUDAHHHHHH JE!

Register:-
  1. Pergi website madwarrior.com
  2. Pilih MADNESS
  3. Klik REGISTER NOW!
  4. Pastu scroll sampai jumpa bahagian registration dan korang isi berapa orang nak join.
  5. Then ADD TO CART!
  6. Haaa, lepas tu isi la detail korang dan ahli korang.


Haaaa,baca lagi sampai habis. Macamana nak dapatkan tiket murah. Rugi kalau korang skip,hehe....Then untuk pembayaran korang boleh bayar melalui kad kredit dan kad debit, korang pilih PAYPAL dan bagi korang yang nak bayar menggunakan online banking, korang boleh bayar menggunakan MOLPay. Senang je kan?



MAK AYAH ADIK ABANG PAKWE MAKWE KEKASIH HATI BAKAL TUNANG BAKAL SUAMI BOLEH BAGI SOKONGAN PADU TANPA MAIN TAK NANTI?

Jawapan dia.
Bolehhhhhhhhh je, masuk adalah percuma.
Yelakan, kadang nak bagi support je kan.
Cuma setiap akses nanti ada limit dia la.
So, first come first serve.
Gituh!


Korang yang setia menjadi pembaca onie ni? Adakah korang pernah join aktiviti macam ni? Contoh kalau diberi peluang, adakah anda akan join untuk game ini? Kalau diberi peluang kenapa dan mengapa korang nak join?Share la sikit kat komen bawah tu nanti,hehe...


What to eat before and after workout




APA YANG PENTING LAGI?



  • Tiket sebenarnya terhad. Pendaftaran ni kiranya first come first serve tau.
  • Sebelum korang nak join Mad Warrior - Madness 2017 ni, make sure korang kena pastikan status kesihatan korang tu. Yang tak berapa segar bugar. Anda tidak wajib dan sama sekali tidak boleh join event atau obstacle race ini.
  • Yang layak untuk join event ini adalah mereka yang berumur 16 tahun ke atas.
  • Finisher t-shirt and medal to be hand over at the finish line.




So, macamana nak dapatkan tiket murah ni? Sekarang harga dah jadi RM98 kan? Dengan menggunakan code mekonie80x bagi pendaftaran 3 warrior ke atas dan mekonie80 bagi pendaftaran 1-2warrior, korang layak untuk mendapatkan harga RM80 sahaja !!!!!!!


RM80
RM80
RM80
RM80
RM80
RM80
RM80
RM80
RM80
RM80
RM80



Murahkannnnnn? So, pastikan korang guna kod yang betul mengikut bilangan pendaftaran kalian untuk mendapatkan diskaun semasa check out nanti. Kiranya korang akan dapat duit korang balik. Daripada RM98 dan RM90 buat masa ni... korang boleh ber-obstacle race dengan harga RM80 sahaja. Murah dan berbaloikan?


So, tunggu apa lagi korang.
Sebelum harga jadi mahal lagi! cepatttttttttlah daftarrrrrrr.
Entri ini aku tulis pada 3 Januari 2017.
Sebarang maklumat lanjut, korang boleh follow instagram @immadwarrior atau @mekonie .
Haaaaaaaaa, see u soon guys!

Tak sabar weiiiiiiiii nak cabar diri. Kena p exercise selalu ni, aummmmmmmm... Semoga mek onie kental. 3 bulan lebih lagi wehhhhhhhh.... Kenapa tiba-tiba dah nervous ni,hahahaha




Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com



You May Also Like

5 comments

  1. Teringin jugak sebenarnya hahah tkpernah lagi join lasak lasak

    ReplyDelete
    Replies
    1. onie teringin tapi takut tak mampu,haha..kena exercise dari awal ni.

      Delete
  2. Siapa yang JOIN memang power la...40 obstacle, 8 km tu...pancit la nakk...HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye weh...onie tak tahu la onie power ke dok,haha

      Delete
  3. Kita tak fit. Mahu menanges agaknya. Hahaha

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..