MINI KONSERT TASHA MANSHAHAR BERSAMA PRODUK HIMALAYA MALAYSIA

by - January 01, 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Dua minggu lepas, aku berkesempatan terjah IOI CITY MALL, PUTRAJAYA dan kebetulan ada Mini Konsert Tasha Manshahar bersama Produk Himalaya Malaysia. Aku pun apa lagi. Merajinkan diri untuk ke sana dan kebetulan aku teringin nak jumpa Tasha Manshahar dengan lebih dekat. Tahniah Tasha sebab jadi Duta Himalaya.


Sebelum tu, siapa yang pakai produk Himalaya ni? Haaaaaa, produk apa yang paling korang suka?  Best tak Himalaya ni bagi korang? Sebab apa korang pilih Himalaya? Rupanya, produk Himalaya ni banyak weiiii.. nak dekat 200 produk ada dijual di butik dorang. Pengguna Himalaya ni korang tahu tak sebenarnya Himalaya ini menggunakan Ayurveda untuk hasilkan semua produk dorang tu. Haaa Ayurveda? Apa pulak tu? Untuk pengetahuan korang, Ayurveda ni adalah perubatan tradisional India. Bahan penting yang ada dalam produk ini adalah herba yang digunakan untuk membersihkan, melembutkan dan melindungi tubuh. So, bahan utama Himalaya ini adalah HERBA tau. Korang jangan takut dah lepas ni. Himalaya ini dah takluk sebanyak 65 buah negara dan HQ dia di Makali, India. Wahhhh, power jugak Himalaya ni weiii.





Finally! Dapat pun jumpa Tasha Manshahar in person. Okay, video bawah ni adalah salah satu produk Himalaya yang aku suka dan pakai sampai sekarang. Ianya adalah MASK MUKA tau!


HIMALAYA HERBALS - NEEM FACE PACK

  • 100% Herba
  • Produk ini bertujuan untuk membersihkan kulit muka secara mendalam dan bendasing
  • Mengelakkan dari adanya jerawat.
  • Neem bertindak sebagai menyucikan dan membantu mengawal pertumbuhan jerawat.
  • Turmeric iaitu kunyit juga membantu menyingkirkan jerawat akibat dari bakteria.
  • Fuller Earth pula bertindak sebagai menyamankan kulit muka dan melicinkan. Selain itu, bahan ini mampu bertindak untuk meningkatkan tekstur kulit muka dan tinggalkan kesan yang bersih tanpa kotoran.

Cara nak pakai mudah sahaja:
  1. Bersihkan muka.
  2. Dan sapu Neem Face Pack pada keseluruhan muka kecuali mata selama 10 hingga 15 minit.
  3. Bersihkan dengan menggunakan span yang lembap dan sucikan dengan air sejuk.
  4. Gunakan satu ada 2 kali untuk seminggu.
  5. Tidak dibenarkan guna pada kulit yang rosak atau terkena kebakaran.







Banyak lagi produk Himalaya yang aku guna untuk kegunaan harian. Nanti aku review satu-satu tau. Actually, untuk produk Neem Face Pack yang aku pakai seperti dalam video atas ni sebenarnya ramai pengguna dari negara seberang pakai iaitu Negara Indonesia. Tak percaya korang google Neem Face Pack,hehe... Ternyata Neem Face Pack ni best gila. Nanti aku nak cari yang untuk putihkan kulit muka plaklah,hehehehe. 


Ingat tau, Neem Face Pack ini adalah mask dan semua produk ini korang boleh dapatkan kedai-kedai yang terpilih di seluruh negara. Paling best produk Himalaya ni dari A-Z dia jual, dari penjagaan rambut sampailah ke kaki haaaaa.... Ubat gigi pun ada korang weh...Bukan tu je, gula-gula sakit tekak pun ada...terbaiklah! hehehehe


InshaAllah, aku akan review one by one produk atas ni. Banyak weh dan aku sangatlah teruja. Cukup mask dialah weh! Best dan yessss! Aku dah jumpa mask yang terbaik dan harga dia berbaloi sangat :D




Tasha Manshahar di Mini Konsert Himalaya

Tasha Manshahar di Mini Konsert Himalaya

Bersama blogger ketika Konsert Mini Tasha Manshahar 



Tasha Manshahar di Mini Konsert Himalaya

Tasha Manshahar di Mini Konsert Himalaya

Tasha Manshahar di Mini Konsert Himalaya

Tasha Manshahar di Mini Konsert Himalaya

Tasha Manshahar ketika mempromosikan produk 

Mek Onie bersama produk Himalaya

Tasha Manshahar bersama peminat

Tasha Manshahar bersama peminat


Antara produk yang ada di butik Himalaya. Macam best je yang whitening face wash ni. Nantilah nak cari,hehe...

Clear Complexion - Whitening Face Wash








Terima kasih banyak Himalaya kerana menjadikan hari-hari saya lengkap dengan produk anda. Tak sangka produk Himalaya ini mampu tawan hati aku :D



Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

2 comments

  1. kita minat sangat dengan tasha ni..suka tengok dress up..tu la nak try gak produk himalaya ni.mmg tgah cari produk yang guna bahan neutral cmni

    ReplyDelete
    Replies
    1. try... mostly best gila produk dia...onie pun baru cuba Himalaya ni...

      Delete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..