PAVLOVA SEDAP AREA SHAH ALAM

by - January 16, 2017

Jom kirim Pavlova area Shah Alam. Siapa kat sini penggemar pavlova sila mengaku? πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹ Aku sejak pavlova ni muncul, aku selalu je order,Haha... Mula-mula makan tu memang manis dia tak terkata. Tapi bila digabungkan dengan krim atas meringue dan buah-buahan yang masa. Maka, hilanglah sikit rasa manis tu. So, bagi yang first time makan pavlova ni, jangan pelik kenapa pavlova ni manis yang amat. Lepas rasa aku nak berjimat pulak, maka aku pun belajar buat pavlova. Selalu jugak kecewa dan kadang-kadang jadi.


Actually buat pavlova ni sangat mudah bagi yang mahir. Macam aku, kadang-kadang meringue mendap. Biasanya kalau meringue tu mendap, mesti peralatan tak dicuci atau cara pukulan meringue tak betul. Tapi bila dah biasa dan faham bagaimana hendak membuat pavlova. Sesungguhnya sangat mudah. Apapun, masa nak buat meringue dia tu kena behave sangat. Kalau tak, ke tong sampah la jawab dia,hahaha..


Okay dah taknak cerita panjang. Korang kalau makan kat cafe hipster tu 1 slice pavlova dah tentu RM10 kan? Apakata korang order kat sini. Yang penting harga dia RM25/box (segala perubahan harga akan diupdate kemudian). Iye, RM25/box di mana dalam dia ada 16 biji pavlova. Aku rasa harga tu sangat berbaloi dah untuk ampa. Kalau nak order boleh je roger akak ni.

πŸ“žπŸ“žπŸ“žπŸ“žπŸ“žKak Dayang : 016-328 1943


Actually, akak ni memang biasa buat kek dan kuih raya pun. Pavlova dia korang wajib try. Kalau nak order boleh je order thru whatsapp tau. Tapi kalau rasa nak kurang manis ke nak lebih manis ke pavlova tu just inform kak dayang eh. Macam lain-lain kek pun banyak kak dayang buat. Kek coklat ada, kek carrot ada.. Haaaaa..... Anything just roger-roger je kak dayang eh. Tetiba minggu depan rasa nak order pavlova dengan kak dayang. Rindu pulak pavlova sedap dia tu.


PAVLOVA - SORRY ADA PAVLOVA TU TAK CANTIK SEBAB KETANG KETUNG DALAM KERETA,HAHA

PAVLOVA , SHAH ALAM

PAVLOVA, SHAH ALAM


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

8 comments

  1. Nampak sedap je tu. Dah lama tak makan pavlova. Nak try jugak la nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. onie kalau teringin memang order dengan kak dayang ni la,hehe

      Delete
  2. Cantik jer bentuk kueh ni. Rase die mesti cantik juga kan? :)

    ReplyDelete
  3. pavlova dengan tart buah sama tak ? heheheh

    ReplyDelete
  4. Yeahhh!!! Uyul Pavlova Lover jugak. Alaaa mana nak cari area Batu Pahat nih.

    ReplyDelete
  5. camne nak beli? blh pm sy tak 0128673153

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..