PELUANG PERNIAGAAN KEPADA USAHAWAN DI TAPAK KL KARNIVAL, BUKIT JALIL

by - March 02, 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Long time no see kan. Ye, onie busy sikit lately ni. Ke sana ke mari rasa tak cukup kaki tangan ni haaaa, kalaulah kudrat ni boleh melebihi segalanya. Dah lama onie belah badan ke kiri satu ke kanan satu, haaaaa.mampus!hahahahaha... Okay, dah! Onie taknak cerita banyak..cumanya onie nak share satu benda untuk semua pembaca terutama kepada para usahawan dan juga kepada orang ramai berkenaan KL Karnival ini. Haaa, sebelum tu.. Apa itu, KL Karnival?




Haaaaa, konsep apa dia pulak KL Karnival ni ayop-ayop semua?

KL Karnival berkonsepkan Contena Market uolssssss yang terbesar di ASIA. Kau hadoooooo? Maka, rugilah kepada para peniaga yang taknak join meniaga di KL Carnival ni haaaaaaa... Paling letop kebabom, 50 ribu orang bakal memeriahkan KL Karnival ini. Letop ke dokkkk anok-anok weh? Hihi.. 

KL KARNIVAL INI DILANCARKAN PADA RABU, 1HB MAC 2017. Tak sabar weiiiiiiii nak mengesot ke KL Karnival nanti. Nak keketip gambar segala tu haaaaaa....


Apa yang ada di KL Karnival ni kan?

🎡 KONTENA MARKET
🌟 Terdapat lebih daripada 250 container market yang berkonsepkan hipster pop-up flea market.
🌟 Semua kedai dibina di dalam metal shipping containers.
🌟 Ini adalah yang pertama di Malaysia dan terbesar di ASIA yang dibina dari recycled containers

🎡 MAKAN DAN MINUMAN
🌟 Terdapat lebih daripada 100 jenis cafe yang menyediakan pelbagai jenis makanan yang lazat dengan harga yang berpatutan.
🌟 Tarikan istimewa di KL Karnival.
🌟 Di tambah dengan suasana santai tidak hairanlah jika ia menjadi tumpuan pencinta makanan.

🎡 PARKING
🌟 Terdapat lebih daripada 3000 unit parking lot yang mencukupi disekitar kawasan KL Karnival.
🌟 Lokasi strategik.

🎡 INCREDIBLE CROWD
🌟 Lebih 50 ribu pengunjung bakal membanjiri KL Karnival
🌟 Konsert dan busker yang menampilkan artis setiap minggu turut diadakan.
🌟 Yang pasti, semua ada di sini. Sesuai la untuk ampa yang nak release tension. GITOH!






Untuk pengetahuan korang semua;

KL Karnival (M) Sdn.Bhd. merupakan syarikat yang telah berpengalaman di dalam mengendalikan Carnival Event. Lebih 10 tahun pengalaman menguruskan KL Downtown dan sekarang KL Carnival Kontena Market. KL Karnival bakal beroperasi pada 1/3/2017. Berbeza dengan bazar sebelum ini, KL Karnival bakal lakukan satu revolusi dengan konsep dan idea yang baru dan lebih interaktif serta menarik mina pengunjung. Kadar sewa tapak untuk KL Karnival adalah antara RM450 hingga RM2000.


So, nampak dah apa itu KL Karnival? Kalau dulu ianya aktif di KL Downtown. Sekarang, nah! Di Bukit Jalil pula! Pelbagai isu yang datang, namun semua itu bukanlah sebab utama untuk mereka bangkit semula. Yang bestnya, KL Down Town tu memang selalu dihujani dengan orang ramai.



Bagi peniaga pula, nah! ini untuk korang. Macamana nak berniaga di KL Karnival ini? Haaaaa, mudah yang amat! Yang penting syarat yang ini ada;

🌟 Dah tentu anda adalah peniaga! Kalau bukan peniaga macamana nak meniaga ye dok?
🌟 Jantina lelaki ke perempuan ke. Tak kisah! Janji anda peniaga!HAHA
🌟 Tak ada kontena dan kanopi segala? Jangan risau! KL Karnival ada sediakan.
🌟 Disediakan? Haaaa, caranya. Para peniaga mestilah kena menempah dulu samada mahu menyewa Kanopi atau Kontena kan.


Bagi para peniaga yang inginkan tempahan untuk menyewa Kontena dan Kanopi ni. Tempahan dah dibuka tau. Okay, ulang lagi sekali. TEMPAHAN DAH DIBUKA! HARGA BERPATUTAN dan siapa para peniaga yang telah buat pembayaran pada 10hb - 20hb Januari 2017 korang akan dapat PENGECUALIAN yuran pendaftaran yang berjumlah sebulan sewa. Rugi la sape yang tempah lambat-lambat tu,hihi....


HARGA TEMPAHAN KANOPI DAN KONTENA:-

🎡 SEWA KANOPI - RM450+ 
🌟 Kanopi size 10' x 10'
🌟 Yuran daftar percuma
🌟 1 bulan rental advanced
🌟 Nak sewa klik sini


🎡 SEWA KONTENA - RM1300
🌟 Kontena (20'x10')
🌟 Yuran daftar percuma + 3 bulan rental advanced
🌟 Boleh pilih separuh kontena
🌟 Nak sewa klik sini


🎡 SEWA KONTENA - RM1600+
🌟 Standalone Kontena
🌟 Kontena (20'x10')
🌟 Boleh upgrade 2 tingkat.
🌟 Yuran daftar percuma + 3 bulan rental advanced
🌟Nak sewa klik sini


Nahhhhhhh! Kenapa ada kontena bagai ni? Haaaaa, kalau korang nak tahu.. KL Karnival ni bakal menjadi satu tarikan warga kota terutamanya anak muda kerana konsep yang dipersembahkan nanti adalah satu kelainan dan yang pasti hipsterrrrrr ye sis-sis sekalian. Haaaaaa, aku pun sebenarnya tak sabar nak melangkah ke sana lagi sekali, hari tu sempat site visit je haaaaa.... Yang penting KL Carnival ni bakal letoppppppppp okay! dah la di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur. Sape tak datang nanti rugi! Sebab banyak benda kita boleh buat kat sana nanti ! haaaaaa, best ke idokkkk! Yang mana peniaga nak join meniaga kat KL Karnival tu, nahhhhhhhh! Ini masanya. Pulun wei pulun. Lagipun dekat dengan Stadium Bukit Jalil dan Stadium Hoki Bukit Jalil. So, kalau ada event ke apa, haaaaaa... memang mudah sungguh!





Salam Sayang,
Mek Onie,
letopink@yahoo.com

You May Also Like

2 comments

  1. Exticed nyaa.tak sabarnya nak pergi hehe..tapi bila tuh xtahu lagi la..haha

    ReplyDelete
  2. Seronoknya bila dengar. Tapi saya tinggal jauh. Nun di Sarawak sana tuh.

    Terkini daripada Mommy Muhaimin, http://lynk.my/q4z9

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..