BADAN BAU TENGIK. NAH! JAWAPAN DIA.

by - July 15, 2017

*wajib baca tau, inshaAllah tak kebosanan,haha!

BADAN BAU TENGIK. NAH! JAWAPAN DIA.


A post shared by Kelantanese - Mek Onie (@mekonie) on 

Badan Bau Tengik. Nah! Jawapan Dia. | Assalamualaikum dan salam sejahtera awak-awak yang cantik dan kacak. Macamana raya? Fuh! Raya-raya macam ni, kemana-mana mesti korang bawak perfume kan? Betul ke idokkkkk? Haaaaaa.... tipu la kalau tak bawak perfume kan. Maklumlah, bila berjalan ke sana ke mari badan jadi tengik. Tengik dia tu pada orang-orang yang jenis berbau badan yang Astagfirullalazim. Haaaa... based on my experience la kan. Aku pernah mengalami situasi yang macam tu. Ops, bukan aku. Tapi orang disebelah aku. Jadi bila orang disebelah kita berbau badan macam tu. Adakah masih mampu untuk ber hai-hai lagi? Silap haribulan, bye-bye terus. Bhahahahaha.. 


Yessss, itu adalah pengalaman aku. Serius tak selesa. Lagi-lagi bila kita perlukan aktiviti berpelukan sesama jantina dan seterusnya laga-laga pipi. Hei! Laga pipi pun wajib tau ambil berat dari segi bau-bauan ni. Gila kau kalau jenis ikut dan peluk pastu nak lelaga pipi ni. Oleh hal yang demikian, maka 'tertumbiklah' (baca: keluar) entri yang bertajuk 'Badan Bau Tengik. Nah! Jawapan Dia!' . Yes. Aku tahu, pasti akan ada yang marahkan dengan tajuk ni. Yang awak marah tu sebab awak ada berbau macam tu ke? Emmm.. Tanya je. Janganlah marah. Seeloknya, kalau boleh.. bagi sesiapa yang ada masalah berbau badan..lagi-lagi yang bau dia Astagfirullalazim tu. Haaaaa, ada.. mana mungkin ga ada dong. Satu. Berusahalah untuk menghilangkan bau badan anda. Kedua. Tak payah fikir banyak. Perfume Xe'Paloma mampu membuatkan anda lagi cute dan macho. Serius tak tipu! Dah! Tak payah fikir nak bau apa yang sedap. Tak tahu nak pilih bau macamana. Perfume Xe'Paloma ni ada 2 bau je wak. Untuk lelaki bau dia MACHO dan untuk wanita bau dia CUTE! Allahu, apesal comel beno nama perfume dia pun. Nok tiyok (baca: nangis) rasa. 

BADAN BAU TENGIK. NAH! JAWAPAN DIA.

BADAN BAU TENGIK. NAH! JAWAPAN DIA.

Apapun, korang janganlah marah aku buat tajuk yang tidak manis langsung bahasanya. Memang ada kan perkataan tu? Jadi, janganlah tuding 1 jari ke saya. Saya hanya nak menolong korang macamana nak hilangkan bau tengik tu. Mana nak cari perfume MACHO dan CUTE ni? Haaaaaa, korang roger je tokey sado di talian 014-987 2183. Nak Cash On Delivery pun tarahal. Tapi COD hanya di sekitar lembah klang jela wak. Lebih pada tu sila hello-hello. Haiyoooooooo,sedap weh bau perfume yang CUTE iaitu untuk wanita punya. Aduuuuu,wanita.....hikhikhik... So, selamat berwangian-wangian. Lepas ni tak perlu fikir nak peluk dan kiss-kiss sesama mahram dengan lajunya. Jyeahhhhhh! Haaaaa...tak menyesalkan baca entri ni? Haaaa :P



Nak tanyalah, korang suka perfume apa? Sharelah sikit! Pwishhhhhhhhhh!


Salam Sayang,
Mek Onie
mekonie@yahoo.com

You May Also Like

20 comments

  1. Alahai..comelnya perfume ni....menarik ni..akak suka perfume tp bukan bermakna badan tengik...hahahahha

    ReplyDelete
  2. Ingat untuk ladies je. Untuk gentleman pun ada eh?


    Haaa, boleh la try nanti. Boleh laga-laga pipi gak nanti 😬😬😬

    ReplyDelete
  3. Cutenya packaging. Memang pening kepala kalau badan bau tengit ni.

    ReplyDelete
  4. macho macam mana tu kak? hihi. penting juga menjaga bau badan ni lagi2 di negara yang beriklim panas macam Malaysia kan. tapi sampai tengik tu. alamak tak boleh bayang! haha

    ReplyDelete
  5. Teringat bau bau .... bila naik lrt.. haha kena beli & sembur sembur diorang ni :P

    ReplyDelete
  6. Kalau naik kenderaan awam, rasa cam nak tumpahkan sekilo perfume tau - memang tak selera makan seminggu kekdahnya haha

    ReplyDelete
  7. Tu perfume buatan Malaysia ke ? Dah launch ke dan di mana nak test bau nya haha... Ada kah baunya pun cute seperti jenamanya !?

    ReplyDelete
  8. Ada pengalaman satu kelas dengan 'bangsa lain' dan satu panggung wayang dengan dorang.. Perghhh bau dia....

    mungkin ini penyelesaian untuk malasah dorang nie

    ReplyDelete
  9. Wahhhh best ni kalau ada. Yang penting perfume ni tak menambahkan lg bau tengik... Boleh cuba beli ni.

    ReplyDelete
  10. yeahh...memang wajib simpan parfume dalam beg kan...kalau lalu sebelah orang keti hangit kita spray je haha

    ReplyDelete
  11. Kalau bau badan terlalu berbau. Kena banyak bersenam bagi peluh semua keluar. Memang semerbak le bau tu. Tapi kalau dah nak pi dating. Elok la spray perfume onie tu. Hehehe. Harga murah je plak tu.

    ReplyDelete
  12. Fadzi suke perfurm yang bau macam laki sikit. Bukan untuk husband pakai tapi untuk pakai diri sendiri hahahahah.

    ReplyDelete
  13. Hahaha comel gila nama perfume ni. Memang, sangat wajib perfume-2 ni. Kekdg bila seharian buat kerja, mesti takut badan berbau even takde bau, tetap juga sembur perfume. So confident level tu up sikit. Hehehe

    ReplyDelete
  14. hihii klakarnye entry ni.. terhibur rsa membacanye.. Tp mmg nice info.. Thanks

    ReplyDelete
  15. Itulah, tak tahan kalau orang yang badan berbau ni! Takde kesedaran ke apa haha

    ReplyDelete
  16. quite a cute & classy packaging for this perfume, too bad my nose is sensitive or else i'll get one for myself too!

    ReplyDelete
  17. Naik lrt time orang balik kerja memang nak pengsan. Kena ada perfume inilah gamaknya.

    ReplyDelete
  18. Nice packaging, this is my first time get to know about this brand. Thanks for the infor.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..