TIPS KECANTIKAN BERSAMA MEiN ALOE MASK PACK

by - July 03, 2017


TIPS KECANTIKAN BERSAMA MEiN ALOE MASK PACK

Tips Kecantikan Bersama MEiN Aloe Mask Pack | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. So yeay! How was your raya? Everything okay? Aku? Emmm. Biasa je. Menghadap jem masa nak balik Kelantan 14 jam itu adalah satu perkara yang so NBBHBVGVGVNk,huhu.. Disebabkan semua orang pun dah start masuk pejabat. Jadi onie nak berkongsi dengan korang satu produk yang sangat WOOWWWW dan ini sebenarnya pertama kali onie jumpa mask yang sangat berpuas hati dan nampak kesan dia dalam beberapa saat. Yes. Dalam beberapa saat tau. Kau rasa aku nak tipu? Takkkk. Sebab ini adalah pengalaman aku sendiri atau kalau korang ada pengalaman jugak please share dengan aku. 

TIPS KECANTIKAN BERSAMA MEiN ALOE MASK PACK

TIPS-TIPS KECANTIKAN BERSAMA MEIN ALOE MASK PACK:-

  1. KULIT KERING - Make sure, korang kena pakai setiap hari.
  2. KULIT BERMINYAK - WAJIB pakai 3 kali sehari dan perlu cuci dengan facial cleanser setiap hari untuk membuang kotoran minyak yang melekat pada wajah.
  3. KULIT LETIH / MENGALAMI TEKANAN - Just rendamkan je bahagian Aloe Stem Cell Mask SAHAJA di dalam air suam selama 2 - 3 minit. So, kalau korang menggunakan cara ini, ia dapat membuka liang-liang pori muka agar nutrisi dari topeng dapat meresap ke dalam kulit muka dengan cepat.
  4. KALAU NAK KULIT WAJAH SEGAR - Letakkan bahagian Aloe Stem Cell Mask SAHAJA di dalam peti sejuk selama 2-3 minit. Cara ini dapat memberikan kesegaran yang maksimum pada kulit wajah.
  5. Apapun, bila korang beli mask ini. Make sure korang kena baringkan paket 3 in 1 mask pack secara baring supaya liquid di dalamnya tidak turun ke bawah yang boleh menyebabkan topeng di dalam paket ini jadi kering. 

Haaaaaaa, cara penyimpanan mask ini pun ada cara dia tau. Macam mask-mask lain jugak, kalau korang beli mask yang jenis paket macam ni make sure cara penyimpanan tu betul dan letaklah mask dalam suhu bilik. 


Dah share tips-tips cantik bersama MEiN Aloe Mask Pack kan. Haaa, jom aku nak share macamana nak pakai mask yang super awesome ni kan? Kenapa super awesome? Sebab macam aku cakap atas tadi. Dalam beberapa saat je kita boleh nampak kesan dia. Sebagai contoh yang terdekat adalah kulit muka aku ni berminyak dan mask ni mampu mengurangkan kesan berminyak di muka. Bukan itu sahaja, flawless gebu gebas macam aku cakap dalam video yang korang dah tengok tu. Serius macam baru keluar spa weh! Aku punya teruja sampai nak berkongsi dalam video dan juga blog weh. hihi.. Bukan kulit berminyak je boleh pakai mask ni, tapi bila diperkatakan balik berkenaan cuaca di Malaysia ni kadang-kadang tak tentu. Jadi adalah sesuai kalau korang mencuba produk ni jugak.


KENAPA AKU NAK SANGAT BERKONGSI TENTANG MEiN ALOE MASK PACK

⏭ Lepas pakai mask ni, kulit akan jadi lebih lembut dan lembap tanpa menyebabkan iritasi pada kulit wajah.
⏭ Mengurangkan garis-garis kedutan pada wajah.
⏭ Halalan toyiban dan korang gunalah tanpa was-was.
⏭ Pakej lengkap sebagai set penjagaan di rumah. Mengandungi intipati yang amat pekat untuk hasil yang menakjubkan.
⏭ Sekaligus, mencerahkan kulit muka. 



CARA PENGGUNAAN MEiN ALOE MASK PACK


TIPS KECANTIKAN BERSAMA MEiN ALOE MASK PACK


LANGKAH 1 : FOAMING CLEANSER / PENCUCI
⭐ Basahkan muka dan sapu sehingga berbuih. Sapu tu biar sampai panas pada muka. 
⭐ Bilas dengan air.

🌍 Paling best, lepas je bilas muka. Muka cepat kering.
🌍 Mampu membersihkan kotoran yang tersembunyi di muka.
🌍 Boleh guna pencuci ini 2 kali dan tak perlu habiskan. Pakai waktu pagi dan waktu malam sebelum nak tidur.
🌍 Senang dibilas dan tiada bau.


TIPS KECANTIKAN BERSAMA MEiN ALOE MASK PACK

TIPS KECANTIKAN BERSAMA MEiN ALOE MASK PACK



TIPS KECANTIKAN BERSAMA MEiN ALOE MASK PACK

LANGKAH 2 : SPECIAL AMPOULE
⭐ Ambil dalam kuantiti sikit je.
⭐ Sapu pada keseluruhan muka.

🌍 Jangan gatal nak bilas ye wak!
🌍 Special Ampoule ni dapat menyelesaikan masalah kulit muka dan melembapkan kulit muka.
🌍 Boleh guna dua kali juga. Sebab kuantiti special ampoule ni banyak jugak. So, terpulanglah kalau nak habiskan atau simpan untuk kegunaan yang kedua.





LANGKAH 3 : ALOE STEM CELL MASK
⭐ Gunting paket mask dan keluarkan topeng perlahan-lahan.
⭐ Pakai selama 15 - 20 minit. ( Aku pakai dalam 20 minit )
⭐ Cabut topeng dan terus tidur. 

🌍 Lebihan cecair yang ada di muka tu tak perlu bilas tau. Biarkan dia serap ke dalam sel kulit muka. Esok pagi bangun so wowwwww nanti! Serius!
🌍 Menyihatkan kulit muka
🌍 Memutihkan kulit
🌍 Mengurangkan kesan kedutan



TIPS KECANTIKAN BERSAMA MEiN ALOE MASK PACK


APA YANG KORANG KENA TAHU..
MEiN ALOE MASK PACK INI TERKANDUNG BAHAN ORGANIK
PRODUK KOREA PERTAMA YANG HALAL TAU!



Aku beli di sini:


Salam Sayang,
Mek Onie,
mekonie@yahoo.com


You May Also Like

15 comments

  1. patut makin cantik onie sekarang niiii

    ReplyDelete
  2. Patut lah Mek Onie makin hari makain cantik.. Jangan tunggu lama2 kalau ada yang dah suka hehehehe..

    ReplyDelete
  3. tercari-cari jugak mask yang bagus tapi sesuai ke untuk lelaki? haha

    ReplyDelete
  4. Wahhh bertambah tambah cantik le dia lepas ni kan..:D

    ReplyDelete
  5. I can see the before and after. It works and shall visit the website for more details

    ReplyDelete
  6. Awak, nak satu. Nak try la jugak. Mana tau boleh jadi makin hensem pasni

    ReplyDelete
  7. Patut la Onie makin lama makin cantik... Banyak tip kecantikan dia kongsikan ;)

    ReplyDelete
  8. Nagusnya dia ada tanda halal siap. Selalunye macam susah nak tengok mask ada tanda halal kan?

    ReplyDelete
  9. Terus bertukar menjadi Yunaaaaa. Hehehe. Well akak dah tengok video tu. Terus nampak berseri muka onie. Nanti nak cuba! Terima kasih

    ReplyDelete
  10. Wah flawless sggh muka mek onie ni..jeles i..hihi

    ReplyDelete
  11. Bestnya. Muka onie berbezaaaa gila dalam video tu. Nampak lagi fresh. Kena try ni.

    ReplyDelete
  12. Wah bagus nya mask ni. Muka nampak lebih fresh la mekonie.

    ReplyDelete
  13. Cantiknya! Packaging dan jugak kulit sis! Before dan after pun cantiknya. After letak mask ini mmg nampak lebih berseri!

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..