TIPS NAK GLOWINGKAN MEKAP

by - July 31, 2017

Tips Nak Glowingkan Mekap | Heiiiiii, serius weh kalau aku mekap kadang susah nak jadi cantik dan on fleek katanya. Tapi serius, bila aku tengok ramai yang kaki mekap dan on fleek pastu tambah glowing memang aku akan tertanya macamana nak bagi mekap kita glowing macam orang-orang lain tu. Tapi, apapun..cadangan aku yang pertama adalah wajibkanlah gunakan skincare yang betul. Betul. Kalau nak mekap yang letop kebabom first, kena pakai skincare yang betul. Selalu manjakan muka.

TIPS NAK GLOWINGKAN MEKAP

Kejap eh, macam aku.. akan jaga muka dengan cara guna cleansing yang sesuai dengan kulit muka kita lepastu kalau boleh gunakanlah pelembap muka, day cream,masker dan kalau nak nampak kesan yang meletop gunakanlah brand yang sama. Then, bila kita mekap.. kalau boleh masa nak tanggalkan mekap tu WAJIBLAH pakai makeup remover. Sebab apa aku cadangkan pakai makeup remover? Sebab kalau cuci muka masa ada mekap mesti dan sah-sah takkan bersih kulit muka korang tu. Yes! Tahun ni aku berul-betul baru jaga muka dengan konsisten lagi-lagi part skincare. 

TIPS NAK GLOWINGKAN MEKAP

TIPS NAK GLOWINGKAN MEKAP

Mekap remover ni kalau nak okay lagi kenalah pilih yang ada oil, sebab oil nilah sebenarnya memudahkan mekap tersebut ditanggalkan serta muka akan bersih. Jadi bila muka dah bersih, langkah mencuci muka pun jadi mudah. Tapi bila nak mekap balik apa yang korang perasan sekarang ni adalah bila ramai MUA akan pakaikan kita serum dulu sebelum mekap. Sebab apa? Sebab serum nilah sebenarnya buat mekap tu tahan lama, then tambahkan glowing! Serius weh, ramai dah MUA pakaikan pelanggan dia serum dulu sebelum memulakan sesi mekap tu. Kadang fungsi serum ni kita tak boleh pandang sebelah mata sebab? Sebab serum ni boleh membuatkan muka kita nampak elok, pastu nak kurangkan kulit muka berminyak, jeragat dan banyak lagi. Tahun 2017 ni jugak aku tengok hampir kesemua Make  Up Artist pakaikan serum pada pelanggannya.


Korang nak tahu tak? 

Sebenarnya kalau kita salah jaga muka, sekaligus kita memanggil-manggil selambak minyak pada mukakan? Dan disebabkan minyak yang ada di muka ni lah akan menyebabkan muka korang tu naik jerawat dan seangkatan dengannya.

TIPS NAK GLOWINGKAN MEKAP

Tapi, bila aku tengok macam dah ramai sangat pakai serum ni. Aku pun teringin sekali nak cuba. Apa dia? Haaaa! SERUM WOWSKIN! Memang wowwww weh. Tak percaya google atau klik link bawah ni. Serius korang kena baca! Wajib order! Nah ni no.kalau nak order : 010-3130631

WEBSITE | FACEBOOK FANPAGE | @wowskin_malaysia


You May Also Like

18 comments

  1. Kita tak pakai lah menda ni hehehehe.

    ReplyDelete
  2. wah... inilah rahsia yang bukan rahsia kak onie! hihi.

    ReplyDelete
  3. Patutlah nampak glowing sekarang ni. rupanya ada rahsia Serum Wowskin

    ReplyDelete
  4. looks good to try them, my first time knowing this brand too :D

    ReplyDelete
  5. Rahsia yg menarik utk glowingkan mekap. Bila glowing, kulit kita nampak lebih bermaya dan sihat. Akak baru berjinak ngan mekap ni. Nt boleh nak cuba 😘

    ReplyDelete
  6. Wahhhhh produk baru. Pasni tak payah effect camera kalau nk glowing kan. menarik utk cuba ni.

    ReplyDelete
  7. Saya pun baru mula pakai serum je. Sebelum ni mekap tanpa serum. Lepas guna serum memang nampak la glowing dia. Mekap remover pun dah start dari tahun lepas. Baru tahu heheheh

    ReplyDelete
  8. Nice info.
    serum sekarang mmg dah banyak di pasaran elok untuk mencantikkan Kulit kn

    ReplyDelete
  9. Mekap ni ada kemungkinan tak affect pada muka untuk jangka masa lama?? thanks for the info

    ReplyDelete
  10. Banyak serum dn produk kecantikkan ada dipasaran skrg ni. Mmg kena pandai pilih utk kesesuaian dgn kulit wajah kita

    ReplyDelete
  11. Rasa macam setiap hari Mek Onie makin bertambah cantik... Banyak tip yang dia kongsikan... Bila nak kongsi hati dengan seseorang pula ciaa ciaa ciaaa

    ReplyDelete
  12. no wonder la orang tu kena sambar dengan production house sekarang - ini rahsia ye

    ReplyDelete
  13. Hahaha. Selain glow cara gitu, solat dan minum air kosong tu penting tauuuu. Hehehe.

    ReplyDelete
  14. Wah,,bestnya tips glow2 ni😀

    ReplyDelete
  15. Nampak mcm minyak essential saja botol dia 😂 tapi saya tak pernah cuba serum di muka

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..