BEAUTY REVIEW - PETAL VELVET POWDER ALTHEA RM16 JE?

by - August 04, 2017

BEAUTY REVIEW - PETAL VELVET POWDER ALTHEA RM16 JE?





Beauty Review - Petal Velvet Powder Althea RM16 Je? | Assalamualaikum dan salam sejahtera korang semua. Yeay! So, finally! Benda yang aku paling tertunggu-tunggu adalah APAKAH PRODUK YANG AKAN DIKELUARKAN OLEH ALTHEA untuk pertama kali ini? Jadi, persoalan untuk aku dah habis dan dah terjawab pun pada 1 Ogos 2017 haritu. Apapun, sebelum aku berulas panjang lagikan. Nah! Onie menyusun 10 jari (sambil angkat tangan) mengucapkan hoorayyyyy hoorayyyyyy dan tahniah diucapkan kepada Althea kerana telah mengeluarkan produk yang pertama di website my.althea.kr. Sesungguhnya aku sangat teruja dan terdetik juga di benak hati aku ni. Adakah MAHAL produk yang akan dikeluarkan nanti? Atau adakah berbaloi nanti? JAWAPAN DIA ye ada kat bawah ni. Sila baca berjemaah!


Apa dia Petal Velvet Powder?
Yes. Petal Velvet Powder. So, what ur first impression for the name onie? My impression is wowwwww! Petal Velvet Powder? Adakah ada bersangkut paut dengan kelopak bunga dan bedak? Yeeee...tepat sekali... Petal Velvet Powder ni sebenarnya adalah loose powder yang ramai gadis-gadis WAJIB cuba! Bestnya, produk Petal Velvet Powder ni lembut dan texturenya lembut bak sutera yang asli dan mengandungi bahan-bahan semulajadi dan korang tak perlu risau pun tentang ingredient dia. Kalau korang nak tahu, the main ingredients is Althea flower extracts. Hebat tak? Althea flower extracts weh! Sah-sah bau dia semerbak nanti kat atas muka. Dannnnn kalau korang nak tahu jugak, Petal Velvet Powder ini bermula dari bahan asli iaitu petal atau lebih berbahasa melayunya adalah kelopak bunga, ekekekekekekeekekkeke... U know kelopak bunga? Haaaa...


BEAUTY REVIEW - PETAL VELVET POWDER ALTHEA RM16 JE?


Komen aku tentang Petal Velvet Powder ini adalah:

1. Harga dia murah dan adik-adik se level sekolah rendah pun mampu beli weh. Iye. MAMPU! Sebab harga dia RM16 sahaja oiiiii...
2. WAJIB beli sebab harga dia tengah murah sekarang weh. Mana tahu lepas ni naik harga. Jeng jeng. HAHA.. Mandai je aku kan. 
3. Siap ada span yang lembut dan bila nak dap kat muka tu, Ya Ampun! Rasa nak termeninggal sekejap dengan kelembutan dia. Rasa kalau boleh, setiap saat nak kena dap oleh span tersebut. (Yeke ni?) Eh. iyeeee laaaaaa oiiii! Takkan aku nak tipu pulak. Tak mainlah tipu-tipu ni wak.
4. Mampu membuatkan mekap kita tahan lama dan sentiasa cantikkkkkkk!hikhik...YAKIN?eh of course la wak!
5. Serbuk bedak dia tu lembut dan licin je bila kita rasa dengan tangan kita sendiri atau tempek di muka. 
6. Sebum control, pore blurring, Micro-fine particles, soft and smooth.


BEAUTY REVIEW - PETAL VELVET POWDER ALTHEA RM16 JE?

BEAUTY REVIEW - PETAL VELVET POWDER ALTHEA RM16 JE?


Siapa yang sesuai pakai Petal Velvet Powder?
Semua orang sesuai! 
Yang kulit berminyak, yang nak mekap tahan lama, yang ada parut, yang ada pori-pori terbentang luas, yang muka licin macam muka saya? Semua sesuai. Jangan risau. HIHI.

Kenapa perlu pakai Petal Velvet Powder?
Siapa pernah pakai loose powder? Sejujurnya, aku ni jarang pakai loose powder. Ada sahaja loose powder yang tak berapa nak berkenan atas sebab teksturnya yang membuatkan make up kita tak berapa menjadi dan ada jugak yang jenis rosakkan mekap kita balik, iye wak....Nak kata kita tak pandai mekap, hallo... i pandai okay... WALAUPUN...Tapi percayalah, kalau nak bagi make up tahan lama pakailah Petal Velvet Powder. Harga bukan menggunung, tapi harga sangat kasih sayang. Haaaaa...

Berapa harga Petal Velvet Powder?
Althea Malaysia - RM16
Althea Singapore - SGD6
Althea Philippines - PHP210
Althea Indonesia - THB150
Althea US - 4.5USD


BEAUTY REVIEW - PETAL VELVET POWDER ALTHEA RM16 JE?


Bila Petal Velvet Powder dilancarkan?
Ya! Kalau korang nak tahu jugak, Petal Velvet Powder ni baru sahaja dilancarkan di website Althea.kr dan aku sangat happy! Tarikh keramat Petal Velvet Powder ini dikeluarkan adalah pada 1 Ogos 2017. Tahniah Althea!

Nak beli Petal Velvet Powder dekat mana?
Haaaa, korang boleh beli atau tengok lebih lanjut berkenaan PETAL VELVET POWDER di SINI


INFO DARI ALTHEA



Althea Says: Althea's very own product range is here, and we're starting off strong with the Petal Velvet Powder! This debuting beauty is a translucent powder that sets makeup and leaves behind a silky finish to the touch. Infused with oil from Althea seeds, this powder works to keep sebum production at bay without drying out the skin for a radiant, fresh look, all while giving out a gentle scent. Keep your makeup looking great all day or dust some on to stay shine-free!
Size: 3g
Type: All skin types
Color: Translucent
How To Use: Pick up product with a brush or puff provided and gently sweep onto the skin.





Salam Sayang,
mekonie@yahoo.com

You May Also Like

23 comments

  1. Macam best jer bedak dia =)

    ReplyDelete
  2. bestnya.. comel bedak tu.. leh masuk poket je

    ReplyDelete
  3. Nampak menarik..comel pun comel..nanti nak skodeng Althea la...

    ReplyDelete
  4. Petal Velvet Powder looks cheap and good. Will get 1 to try it out.

    ReplyDelete
  5. Aten dah cuba. Memang best. Wangi pulak tu hehehe

    ReplyDelete
  6. comelnya, dah la wana pink. nak grab jugakkk!

    ReplyDelete
  7. Ala baru beli loose powder physician formula lolzz..ok later blh try

    ReplyDelete
  8. nama petal tu menarik.. lagi menarik harga dia mampu milik..
    terbaiklahh..

    ReplyDelete
  9. hari-hari tengok mek onie ni review makin cantik hari-hari hehehe....

    ReplyDelete
  10. Kawan ai pun kata best bedak ni. Tapi ai tak pernah cuba lagi.

    ReplyDelete
  11. Hari tu dpt email..ingat nak jugak rembat satu..last2 lupa..adehhhh

    ReplyDelete
  12. Bila baca review sis, membuatkan saya nak beli sekarang jugak. Bertambah lagi koleksi bedak serbuk...

    ReplyDelete
  13. Comelnya... menarik jugak rse msuk list nak beli je ni.

    ReplyDelete
  14. comelnya packaging. tang pori2 terbentang luas tu terasa. hahaha

    ReplyDelete
  15. Weyy murahnya cushion dia. Okay tak coverage kat kulit onnie?

    ReplyDelete
  16. I am surprised that Althea has priced it so affordably. Don't I just love to get one for myself to try?

    ReplyDelete
  17. Murah rupanya, dengan harga macam ini, anda mampu memilikinya ;)

    ReplyDelete
  18. i pun dah try powder ni...best oh bau dia and so cheap kan..

    ReplyDelete
  19. Tak sangka harga dia murah gini. Terus tangkap seketul hari tu.
    Pssst: awat makin power buat video? Nak sign!

    ReplyDelete
  20. best,
    nak cuba next time once powder saya habis!

    ReplyDelete
  21. Nama bedak ni pun dah termyata lembut ... velvet la katakan ... baldu kan lembut..

    ReplyDelete
  22. Hehe rare sgt 😂 lawat cik mek sni tgk ape komen dia psl loose powder ni

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..