LIMITED EDITION RAMADAN BOX DARI ALTHEA

by - August 17, 2017


LIMITED EDITION RAMADAN BOX DARI ALTHEA


Limited Edition Ramadan Box Dari Althea | Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, sorry!!!! haritu tak sempat nak share apa yang aku order dari Althea. Dari puasa sampai la sekarang, sibuk yang amat sekarang! So, dikesempatan ini.. aku nak kongsi apa yang aku beli. As usual, ramai DM aku tanya, kenapa barang-barang dorang lambat sampai. Yes! Barang-barang yang korang order dari website althea.kr ni memang memakan masa sehingga 2 atau 3 minggu. Kenapa lama? Ye. Barang korang ni di pos nun dari negara KOREA tahu tak. Thats why lama, hehe...lama dan sah-sah berbaloi bila korang tunggu barang yang di order dari ALTHEA ni. 


Selamat ke produk-produk ni dari Althea ni? cap original ke cap tiruan ni mek weh? Heiiiiii, gila kau aku nak order sesuka tanpa buat kajian dulu. Ye. produk-produk dari Althea ni asli dan bukanlah produk tiruan tau. Haaaaa, menarik tak? Aku rasa dah makin ramai yang suka membeli di Althea ni. Barang-barang dia pun cute tak terkata. Geram je nak beli semua,haha.. Ikutkan, banyak jugaklah aku order barang dari Althea dan aku suka order ikut musim. Macam yang ni, haaaa ni eksklusif aku order sebab box dia. Althea ni kalau korang nak tahu, dia tak kalau tak cute memang tak sah. Tak percaya tengok la instagram dorang di @altheakorea


LIMITED EDITION RAMADAN BOX DARI ALTHEA


[Althea Magazine #Hair] Green Tea Mint Fresh Shampoo - RM25.00

Komen saya berkenaan [Althea Magazine #Hair] Green Tea Mint Fresh Shampoo :
⭐ Sejujurnya aku suka brand dari innisfree ni sebab dia 100% nature ingredient dan produk dari jenama Innisfree ni sentiasa tak menghambarkan aku. Sebab kenapa aku beli? Sebab aku tertarik dengan brand Innisfree dan dah lama mengidam pun shampoo ni,hihi


Althea Says: Innisfree’s Green Tea Mint Fresh Shampoo is a sebum-control hair wash that is formulated with a combination of Jeju green tea and mint extracts, and lathers up richly to remove dirt off your scalp and hair. It is also silicone-free, so you don’t have to worry about your hair being dried out. Instead, it provides your scalp and hair with the hydration it needs. Of course, its minty formulation gives off a tingly sensation that both feels refreshing and smells amazing after!
Size: 300ml
Type: All hair types
Color: -
How To Use: Pour an adequate amount onto wet hair, and lather up. Gently massage your scalp, making sure to let the lather run down to the ends of your hair. Rinse off with lukewarm water.

🚦

Etude House Dr Mascara Fixer For Super Long Lash - RM20
Komen saya berkenaan Maskara ini :
⭐ Harga di berbaloi-baloi murah dia dan aku tak menyesal langsung beli ni sebab dah!!!! Onie kau tak perlu pakai bulu mata palsu semata-mata nak nampak bulu mata kau elok dan panjang. Tahan lama dan cuma apa yang aku tak berapa nak okay, mascara fixer ni hard to remove even using remover yang jenis oil tu. Sakit jugak mata aku gonyoh. Tapi aku suka fixer ni sebab dia buat bulu mata kita nampak panjang!

Althea Says: Limp, flat lashes can really be a damper on your parade. Etude House's Dr. Mascara has just the remedy for you! Its Fixer For Super Long Lash formula is made with black soybean extract that keeps your lashes healthy and strong, promoting growth and length. This coats and separates the lashes, giving them definition as they're held curly all day, and can be used as a top and base coat for other mascaras to give it an extra oomph. Oh, and did we mention that this fabulous product is waterproof too?
Size: 6ml
Type: All skin types
Color: -
How To Use: Generously coat lashes from root to tip and allow to dry.

🚦


Mask Dress Code - Red, Black - RM7
Komen saya berkenaan mask sheet ni :
⭐Yesss! Aku ni memang HANTU MASK SHEET! Banyak lagi mask sheet yang aku suka pakai dan ada koleksi. Menariknya berkenaan mask ni, ukiran pada mask sheet tu sangat wowwwwww dan feeling diva sekejap pakai mask tu. Overall, i love this mask!

Althea Says: Get masque-ready with Mediheal's Mask Dress in Code Red! This flamboyantly designed sheet mask is infused with hyaluronic acid, trehalose, and betaine to hydrate and revitalize skin, while an array of plant extracts nourish it from within so you're left with a healthy, supple complexion. We love popping this on before bedtime or first thing in the morning for that gorgeous glow. Mask-time and chill anyone?
Size: 25ml
Type: All skin types
Color: -
How To Use: Apply onto clean skin and leave on for 10-20 minutes, then peel away and pat in remaining essence into the skin.

🚦


Magic Color Change Mask Horse Oil - RM7.50
Komen saya berkenaan Magic Color Change Mask Horse Oil :
⭐ Bila aku pilih mask ni, memang aku pilih yang betul-betul rasa tertarik menarik! Untuk mask yang ni aku suka sebab dia akan ada perubahan pada muka kita bila pakai mask ni. So, kita tengok.. ada ke tak perubahan warna tu. Haaaa, nantilah aku try.


🚦


The Style 4D Mascara - RM16
Komen saya berkenaan The Style 4D Mascara :
⭐ Maskara paling popular dan paling ramai pengguna! Aku ni memang mudah tertarik dengan review-review dari pengguna-pengguna sesuatu produk dan aku memang kena cuba. Honestly, maskara ni memang menjadi dan buat bulu mata aku panjang!

Althea Says: Transform those lashes into something outta this world with Missha's The Style 4D Mascara! This product is fundamentally great: it provides length, volumizes and separates the lashes to give them a gorgeous flirty flare. It's also water, sweat, and oil-resistant, so you don't have to worry about sporting the panda look. This simple yet impressive mascara is made with natural plant extracts so it doesn't irritate the gentle eye area. No wonder it's Missha's best selling product to date!
Size: 7ml
Type: All skin types
Color: Black
How To Use: Coat lashes starting from the bottom and working your way up in a zigzag motion

🚦


Baby Pet Magic Mask Sheet (PANDA) - RM6.60
Komen saya berkenaan Baby Pet Magic Mask Sheet Panda :
⭐ Mask sheet again onie? Ye lorh! Disebabkan ada mask sheet jenis ada gambar-gambar ni memang buat aku tertarik sebenarnya. Masih belum mencuba dan tak sabar nak pakai. Haha...sebenarnya sayang nak pakai :P Tapi korang tahukan panda ni mata dia macamana? Haaaaa, macam tu la jugak kalau aku tak cukup tidur dan mata mula bengkak dan sembab,wahahaha...Thats why aku pilik mask yang jenis panda ni.

Althea Says: How fun and cute are these masks? Transform into your favorite animal while still maintaining good skin with the Holika Holika Baby Pet Magic Mask Sheet. Watch as these masks change from “adult “ animals with troubled skin to “baby” pets as you wear them! 

Panda: Infused with bamboo water, salmon, kiwi and broccoli extract, this mask helps to lighten spots and dark circles, revitalizing dull skin and tired eyes. 

Size: 22ml
Type: All skin types
Color: Pug, Seal, Panda, Cat
How To Use: After cleansing, apply toner to skin and allow to dry. Then, apply mask to face, aligning it to the contours of your face and leave on for 10-20 minutes. Remove mask and pat leftover residue onto the skin for better absorption.

🚦


Calmia Cleansing Tissue (87g) - RM5
Komen saya berkenaan Cleansing Tissue ni :
⭐ Dan satu lagi selain mask sheet, aku suka dengan make up remover atau cleansing tissue ni. Sebab apa? Sebab aku kalau mekap aku memang suka pakai cleansing tissue ni sebab sebelum nak tanggalkan mekap dengan air. Aku akan pakai makeup remover atau cleansing tissue,hiihihi..dah la murah! memang order 5 la aku jawab dia,hehe..Satu lagi, nak bawak travel pun senang. Lelagi kalau time travel pastu muka berpeluh terasa kotor dan boleh je sapu guna tisu ni. Lagi satu, cleansing tissue ni senang gila tanggalkan mekap. Bau pulak wangi, haaaa!


🚦


[Raya Giveaway Festival] Everything in A (Pink Lip & Cheek) - RM27
Komen saya berkenaan Everything in A (Pink Lip & Cheek) :
⭐ First of all, terima kasih Althea sebab bagi percuma produk yang aku pegang tu (rujuk gambar bawah ni). Nasib baik jadi pelanggan terawal haritu. Kalau tak sesia produk percuma tak dapat. So, kalau boleh, next time kenalah beli ikut kemampuan dan happy!




LIMITED EDITION RAMADAN BOX DARI ALTHEA


Antara barang-barang aku beli di Althea ada seperti yang dikongsikan seperti di atas. Nampakkan kotak dia warna hijau? haaaaa, sempena hari raya aidilfitri haritu. Memang beruntuk sebab siap ada angpow lagi. Dah la dapat angpow, dapat pulak kod percuma. Happy!

LIMITED EDITION RAMADAN BOX DARI ALTHEA

Terima kasih Althea. 
Servis yang tak pernah menghambarkan.
Malah, buat aku berputik-putik gembira dia.
HEHE



Salam Sayang,
mekonie@yahoo.com


You May Also Like

1 comments

  1. suka kumpul box2 althea yg mcm2 color ikot festival ni ;D

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..