MAJLIS PELANCARAN PRODUK STEA

by - January 08, 2018



MAJLIS PELANCARAN PRODUK STEA


Majlis Pelancaran Produk Stea | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Siapa yang dah biasa dengar tentang produk Stea ini? Bagi yang masih belum dengar tentang produk Stea ini, sebelum aku lanjutkan ceritakan ini dengan perkenalkan beberapa produk..tahniah aku ucapkan kepada Stea kerana berjaya melancarkan 2 produk kecantikan iaitu SERUM dan SABUN. Yesss.. Bagi yang setia dengan produk Stea ini, jangan lupa untuk mencuba produk terbaru dari mereka. Apapun, sebelum aku kongsikan berkenaan 2 produk ini, masih kenal dengan Stea Teh Hijau? 


Jom kita baca berkenaan Stea Teh Hijau.


Stea Teh Hijau ini yang menariknya adalah dia menggunakan teh yang diperolehi daripada sumber berkualiti tinggi di Jepun dan dipilih oleh pakar-pakar yang memastikan rasanya luar biasa dan menyegarkan. Setiap uncang Stea Teh Hijau ini mempunyai serbuk teh hijau yang dikenali juga sebagai 'Matcha'. So, jangan pelik bila orang sebut berkenaan 'Matcha' ini.


MAJLIS PELANCARAN PRODUK STEA


Sejujurnya aku pun baru tahu kelebihan yang ada pada teh hijau ini sangat bermanfaat. Antara kelebihan yang ada pada Stea Teh Hijau ini adalah apabila kita minum matcha  kita juga akan minum keseluruhan daun teh hijau dan mendapat 100% khasiat daun teh hijau. Kalau korang nak tahu, Stea Teh Hijau ini juga sesuai digunakan untuk minuman harian sekeluarga dan sebagai 'booster' sebelm melakukan senaman.

Antara kelebihan yang ada pada Stea Teh Hijau ini adalah:
  • Mengawal berat badan
  • Meningkatkan metabolisma dan mempercepatkan pembakaran lemak
  • Melawaskan masalah pembuangan
  • Membuang kotoran dan toksin dalam badan
  • Mengawal selera makan
  • Mengurangkan kolestrol
  • Agen anti kemurungan
  • Agen anti penuaan
  • Tinggi anti oksiden
  • Menambah tenaga
  • Menghalang pengumpulan lemak dalam badan

Harga : RM60

Sebenarnya Stea Teh Hijau ini sudah lama dijual dan menjadi buruan bagi yang ingin menurunkan berat badan. Namun, untuk entri kali ini aku ingin berkongsi tentang Stea Beauty iaitu produk yang baru dilancarkan baru-baru ini. Kalau korang nak tahu, Stea Beauty ini adalah produk yang diformulasi berasaskan teh hijau dimana produk asas yang ada dalam produk ini menggunakan teh hijau. Ini adalah pertama kali aku mendengar produk kecantikan yang menggunakan bahan dari teh hijau. 

Stea Beauty ini mempunyai 2 produk yang terdiri daripada sabun dan juga serum serta mempunyai fungsi yang tersendiri. Dimana fungsi utama sabun STEA ini adalah berfungsi sebagai skrub setiap kali mencuci muka. Rata-rata ramai yang sudah mengetahui tentang skrub dimana fungsi skrub ini untuk membersihkan dalaman, membuang sel kulit mati dan mengeluarkan kotoran pada wajah.


MAJLIS PELANCARAN PRODUK STEA


Bagi serum STEA ini pula berfungsi untuk merawat wajah yang rosak yang mempunyai bahan utama seperti ekstrak teh hijau, aloe vera, kolagen, stem cell apple dan banyak lagi. Menariknya serum ini didatangkan dalam bentuk jeli dan tak melekit langsung. Tapi serum ini menyejukkan dan memberi kesegaran pada wajah setiap kali penggunaan.




Antara kelebihan yang ada pada Stea Beauty ini adalah:
  • Mengandungi anti oksiden yang tinggi bagi merawat wajah
  • Mengecutkan jerawat dengan cepat
  • Memudarkan jeragat dan parut jerawat
  • Mengecilkan por-pori
  • Menghilangkan kulit kusam dan kasar
  • Melembapkan kulit dan menjadikan kulit tidak berminyak
  • Mengurangkan lingkaran gelap bawah mata
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata
  • Menganjlakan kulit wajah
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus
  • Mencerahkan kulit dan melindungi kulit dari sunburn
  • Agen anti penuaan
  • Menanggalkan whitehead dan blackhead

Harga : RM89

Jadi korang nak nampak cantik, sihat dan berseri? Haaaa, klik terus link bawah ni tau.



You May Also Like

3 comments

  1. Lepas ni makin ramailah yang berjaya menurunkan berat badan bila minum Teh Hijau STEA... so, kena cuba!

    ReplyDelete
  2. lps ni bole try teh hijau ni sebelum ni minum teh biasa je

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..