BERRIES ROSE PRODUK SESUAI UNTUK ALAHAN MAKANAN LAUT

by - February 05, 2018



Sista Stardust - Berries Rose Produk Bebas Daripada Kolagen | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Pernah dengar Sista Stardust? Sekiranya tidak pernah dengar dan masih pelik apa yang ada pada Sista Stardust ini? Untuk makluman semua, Sista Stardust ini menjual Campuran Minuman Botani yang mempunyai 3 jenis iaitu Berries Rose, Fib're Rose dan Colla Rose. Ketiga- tiga produk ini mempunya harga yang sama iaitu RM150 untuk 60 hari. Untuk entri aku kali ini, aku akan kongsikan berkenaan Sista Stardust Berries Rose. Yeay!




Sebelum aku mulakan coretan yang panjang, izinkan aku untuk berkongsi apa sebenarnya Sista Stardust ini dan kenapa Sista Stardust? Untuk pengetahuan semua, produk Berries Rose adalah produk anti penuaan. Dimana, ia mampu menjana kolagen agar kulit lebih tegang, memudarkan bintik-bintik penuaan, jeragat dan pigmentasi. Selain itu, Sista Stardust ini mampu mencerahkan kulit dengan penghasilan gluthione agar tona kulit menjadi lebih cerah dan putih kemerah-merahan. Akhir sekali, mampu merawat kulit dari segi kulit berjerawat, sensitif, dan radang merah. Paling best, ianya mampu memudarkan parut diwajah dan badan.


Apa kaitan bunga mawar dengan Sista Stardust ini? Untuk pengetahuan semua, ekstrak Kelopak Ros (bahan paten pemutih dari Jepun No.3818483) merupakan simbol kecantikan semulajadi. Dirumuskan untuk berfungsi sebagai agen kecantikan yang menggunakan 100% nutrien kecantikan kulit semulajadi dari Jepun. Ekstraknya yang mengandungi nutrisi kecantikan yang akan diserap melalui darah mencapai sehingga 60 trilion sel. Bahan aktif yang ada dalam Ekstrak Kelopak Ros ini memang terbukti secara klinikal di Jepun untuk menunjukkan kesan anti-penuaan yang kuat. Ianya telah menarik banyak perhatian industri kosmetik kerana kesan astringen (bantu kulit sembuh dari luka) yang mampu mengekalkan kulit putih jernih. So, bunga mawar ini adalah ekstrak utama yang ada dalam produk ini. Teruja tak korang?




Berries Rose 

Merupakan makanan tambahan yang berasaskan daripada campuran bahan botani semulajadi untuk kesihatan dan kecantikan. Mengandungi ramuan istimewa iaitu Ekstrak Kelopak Rose ( Japan Whitening ) yang merupakan ramuan berpateh No.3818483 yang mana mampu merawat masalah kulit seperti pigmentasi, jeragat atau bintik hitam dan banyak lagi.


Bestnya, produk ini sesuai untuk mereka yang ada alahan makanan laut. Phewww! terbaik!



9 Kelebihan Berries Rose ini adalah:
  • Mencerahkan dan memutihkan kulit seluruh badan
  • Menghalang mengurangkan masalah jerawat dan jeragat
  • Membantu mengurangkan masalah jerawat dan jeragat
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
  • Mengatasi masalah liang pori terbuka
  • Menjadikan kulit lebih lembab
  • Membaiki tona kulit yang tidak sekata
  • Sesuai untuk masalah kulit sensitif
  • Menyihatkan penglihatan mata





Cara penggambilan mudah sahaja:

  1. Campur 1 paket (10 grams) ke dalam 150ml air suam, kacau/goncangkan sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan.
  2. Minum air secukupnya sepanjang hari untuk kesan yang terbaik.

Paling bagus korang kena consume 1 paket sehari sebelum tidur, haaaaa...Nak lagi sedap, bancuh dengan air sejuk.. Confirm sedap! hehe

Perhatian: Sekiranya anda tengah mengandung, menyusu atau sedang mengambil ubat, sila rujuk kepada doktor atau penasihat perubatan sebelum mengambil sebarang makanan tambahan. Apapun, air kena cukup setiap hari.


Pengalaman aku:
Sejujurnya aku adalah seorang yang pengamal minuman air kosong dan kurang dengan pengambilan supplement tetapi sebagai tambahan minuman seharian aku, aku rekomen korang dengan Berries Rose dari Sista Stardust kerana banyak kelebihan dari segi dalaman dan luaran. Rasa dia sedap dan memang mudah dibawa kemana sahaja. Rasa minuman ini pun menyenangkan tekak aku dan sedap kerana perisa berries memang kegemaran aku sepnajang masa. Apapun, pengambilan air kosong jangan dilupakan tau.




WEBSITE | INSTAGRAM | FACEBOOK

You May Also Like

33 comments

  1. Tgah survey gk produk2 ni cuma xnk amik pil sbb efek tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis jika berminat ingin mencuba SISTA STARDUST, boleh WhatsApp saya, Pn Sarimah Agen sah SISTA STARDUST http://www.wasap.my/+60173092434 😊😊

      Delete
  2. Tengok onie review pun dah tertarik dengan suplimen stardust ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis jika sis berminat utk mendapatkan SISTA STARDUST ni sis boleh WhatsApp, Pn Sarimah Agen sah SISTA STARDUST Di http://www.wasap.my/+60173092434

      Delete
  3. Tengok onie review pun dah tertarik dengan suplimen stardust ni

    ReplyDelete
  4. Bagus produk macam ini sangat sesuai boleh bawa pergi travel sekali

    ReplyDelete
  5. Bagus juga produk yang berasakan semula jadi. Tidaklah bergantung pada ubatan moden.

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap air tu onie. Khasiat dia pun banyak. Yg plg best bagus untuk anti penuaan dan mengurangkan masalah jerawat. Harga pun sgt berpatutan. Rm150 utk 2 bulan.

    ReplyDelete
  7. illy belum try lagi Sista dusk ni. macam menarik, rasa berries best juga tu takda lah loya tekak :) RM150 untuk 60 hari consider affordable sebab benefit dia pun banyak.

    ReplyDelete
  8. Cara oNie wat promotion tu comel sesangat suke tengok...teruih rasa teringin nak cuba.
    Thank you tau sebab share produk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis jika sis berminat utk mendapatkan SISTA STARDUST ni sis boleh WhatsApp, Pn Sarimah Agen sah SISTA STARDUST Di http://www.wasap.my/+60173092434

      Delete
  9. Macam menarik produk ni. Ini kalau let say la kita dah consume for some time, then lepas tu kita stop consume...ada pape side effect tak onie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis jika sis berminat utk mendapatkan SISTA STARDUST ni sis boleh WhatsApp, Pn Sarimah Agen sah SISTA STARDUST Di http://www.wasap.my/+60173092434

      Delete
  10. Lalety ni ada jugak baca review pasal sista stardust ni. Macam menarik jugak. Betul tu... Kalau makan suppliment ni memang kena banyak minum air masak.

    ReplyDelete
  11. Nampak sedap sistadust tu onie..tgok onie review pun akak rasa macam best je...makin cantik la adik akak ni nanti

    ReplyDelete
  12. Oh.. ada produk macam ni... cool to free fr allergy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis jika sis berminat utk mendapatkan SISTA STARDUST ni sis boleh WhatsApp, Pn Sarimah Agen sah SISTA STARDUST Di http://www.wasap.my/+60173092434

      Delete
  13. Wow sesuai untuk alahan makanan laut saya memang alahan makanan laut sekarang ni hehehe boleh lah sambil boleh cantikkan kulit sekali kan hehehehe jangan marah yer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis jika sis berminat utk mendapatkan SISTA STARDUST ni sis boleh WhatsApp, Pn Sarimah Agen sah SISTA STARDUST Di http://www.wasap.my/+60173092434

      Delete
  14. another new product in town :)
    byk pilihan utk sihat dan cantik sekarang.
    mudah sungguh.
    kelopak bunga ros. satu produk ni lain dari yg lain kandungannya. good!
    aida memang elergy udang. makan 3 ekor, jari gatal. hidung gatal.
    tak makan ubat, seluruh muka boleh gatal, membawa ke demam!!!

    ReplyDelete
  15. Menarik juga yang ni, melembabkn kulit.. Selepas seharian duk dalam opis yang berhawa dingin, kering kulit. Sesuai dah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis jika sis berminat utk mendapatkan SISTA STARDUST ni sis boleh WhatsApp, Pn Sarimah Agen sah SISTA STARDUST Di http://www.wasap.my/+60173092434

      Delete
  16. kalau berries mesti rasa best masam-masam sikit kannn, best tu kalau macam tu :D

    ReplyDelete
  17. Mesti sedap ni kan, tgok air tu terasa nak minum lak..hehehe...Sesiape nak kulit cerah tu sure berebut lah nanti nak consume produk ni.

    ReplyDelete
  18. macam jenis jamu jelita je, banyak supplement datang dalam serbuk macam ni bila bancuh jadi merah lepas tu rasa manis... i jenis tak tahan manis manis tapi bila minum sedap pulaa..

    ReplyDelete
  19. Boleh tahan jugak harga dia tu. Biasakan kalau produk camni consume untuk 30 hari je kan. Ni sampai 60 hari. Memang berbaloi kot

    ReplyDelete
  20. Wah klu ada alahan seafood still blh consume produk.ni? Memang menarik. Blh melembapkan kulit tu adalah antara efek yg best.

    ReplyDelete
  21. Banyak sungguh produk skg kan... jadi ada lah alternatif jika sesuatu produk tu tak sesuai bole cuba yg ni lak...

    ReplyDelete
  22. Kadang saya memang ada elergik makanan laut, Boleh try minum ni kalau berkesan hilangkan elergik tu , bagus juga ada produk macam ni

    ReplyDelete
  23. Yay! Finally ada pun produk kolagen tanpa seafood. Lgpun kadang-kadang kolagen tu ada bau ikan, tak lalu nak minum.

    ReplyDelete
  24. Sangat2 menarik entry mek onie kita ni..boleh WhatsApp sy Di 0173092434 jika berminat nak dapatkan produk ni 😀😀

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..