SOLEKAN NAIKKAN KEYAKINAN DAN DYXY COSMETICS

by - June 29, 2018

Solekan Naikkan Keyakinan Dan DYXY Cosmetics | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Sebut berkenaan solekan mesti ada yang merasakan solekan ini tidak perlu. Ada masa dengan kulit yang natural semulajadi ini membuatkan diri kita terus yakin nak kemana sahaja. Tapi bagi aku, solekan juga adalah satu tips untuk menambahkan keyakinan dalam diri. Tak semestinya seseorang wanita itu perlukan solekan yang tebal. Solekan nipis pun kadang-kadang perlu dioleskan pada wajah supaya terus tampak bergaya sekaligus menaikkan keyakinan dalam diri.




Macam aku sendiri, aku lebih gemarkan solekan nipis sahaja supaya selesa walaupun dalam situasi apa jua keadaan. Kadang-kadang jenis alat solek tidak perlu yang mahal tetapi cukup sekadar untuk dicalit pada wajah supaya tidak terserlah wajah kusam kita. 


Tips aku untuk nampak lebih muda, kulit muka bersih dan cantik:
  • Minum air secukupnya setiap hari
  • Gunakan pembersih muka yang bersesuaian dengan kulit muka
  • Pelembap muka pun perlu pakai walaupun berada di tempat yang sejuk
  • Facial spray pun aku pakai untuk kekalkan kulit muka yang lembap
  • Jenis alat solekan pun aku titikberatkan supaya kulit muka aku dihindari daripada masalah yang tidak diingini seperti jerawat
  • Gunakan face mask/clay mask/mask sheet sebagai penjagaan kulit muka kita.
  • Jangan lupa juga untuk membuang bintik hitam yang muncul dikulit muka dengan cara yang betul
  • Tidur yang cukup juga sangat penting.
  • Sentiasa peka dengan keadaan kulit muka sendiri
  • Bersihkan solekan dengan tissue cleaning dahulu sebelum membersihkan kulit muka supaya kulit muka kita betul-betul bersih



Tips di atas ini juga aku sentiasa kekalkan cara penjagaannya. Yes. bila aku sentiasa gunakan tips di atas, alhamdulillah kulit muka aku dihindari dari pelbagai masalah yang tidak diingini. Untuk solekan yang baik, kita perlulah jaga kulit muka kita sendiri dahulu dengan langkah asas seperti pembersihan, pelembapan dan cara lain penjagaan kulit muka supaya bila kita nak bersolek, solekan kita ni nampak cantik dan mudah untuk bersolek. Alhamdulillah, kulit muka aku ni memang susah nak naik jerawat semua tu. Jerawat ini naik bila kita sendiri yang tidak pandai menjaga kulit muka. Jadi janganlah kita biarkan kulit muka kita dibiarkan kotor. 


Satu lagi tips kalau nak nampak solekan kita nipis dan nampak yakin, jangan lupa gunakan produk kosmetik jenama DYXY Cosmetics  Sejujurnya aku kata, produk ini semakin dikenali dalam kalangan wanita dan juga artis di Malaysia. So aku rasa, produk ini betul-betul selamat digunakan.


Info berkenaan DYXY Cosmetics:

DYXY Cosmetics ini ditubuhkan pada pertengahan tahun 2016 dan kalau korang nak tah DYXY Cosmetics ini memang cepat naik dan mencapai sasaran jualan sehingga RM20 juta lebih seperti yang telah direkodkan pada penghujung tahun 2-17. DYXY Cosmetics ini juga telah melahirkan usahawan-usahawan tak kira usia muda atau tua dengan jayanya dalam masa yang begitu singkat sekali. Pendapatan yang telah diraih oleh usahawan-usahawan yang berjaya adalah purata dalam 5 ke 6 angka sebulan. Memang, terbaik! DYXY Cosmetics juga telah menubuhkan 'Akademi DYXY' yang bertujuan untuk membantu melahirkan lebih ramai jutawan kosmetik.




Untuk pengetuan korang semua, DYXY Cosmetics juga telah menempa nama di negara seberang iaitu di Indonesia. Sungguh! produk DYXY Cosmetics  ini berjaya dengan strategi perniagaannya. Kalau korang nak tahu, DYXY Cosmetics ini dalam perancangan untuk menawan seluruh pasaran di rantau Asia Tenggara. Selain itu juga, Foundation DYXY Cosmetics ini adalah foundation no.1 korea yang ada di Malaysia.


FACEMIST PACKAGING LAMA

FACEMIST PACKAGING BARU


Menarik tentang foundation DYXY Cosmetics:
  1. Magic Foundation
  2. Long Lasting
  3. KKM Approved
  4. Produk diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
  5. Ratusan ribu unit telah terjual dengan testimoni yang terbaik
  6. DYXY telah wujudkan Akademi Keusahawanan
  7. Jutawan muda DYXY Cosmetics membina empayar perniagaan



Produk DYXY Cosmetics yang ada adalah:
  1. BC Cream
  2. New DYXY Mineral Facemist
  3. Special Brush
  4. Lipstick
  5. Maskara
BC Cream
  • Memudarkan dan menghilangkan jeragat
  • Membantu meredakan masalah sunburn yang tidak serius
  • Membantu proses penyembuhan kulit
  • Membantu memudarkan dan menghilangkan kesan stretch marks pada kulit terutama di perut
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Membuatkan kulit kelihatan berseri
  • Mengurangkan kedut dan garis halus penuaan

New DYXY Mineral Facemist
  • Melembapkan kulit muka
  • Kecutkan jerawat
  • Mengandungi zat mineral
  • Muka bertambah glowing
  • Make up based
  • Membantu mengurangkan alahan pada muka bagi kulit sensitif

Maskara
  • Tidak menghitamkan bawah mata
  • Tidak menanggalkan bulu mata
  • Tidak menggatalkan mata
  • Senang dicuci (wudhuk friendly)
  • Melebatkan bulu mata
  • Melentik dengan pantas
  • Tahan 12 jam
  • Waterproof

Lipstik
  • Ada 3 jenis warna iaitu sexy nude, flirty me, cherry red
  • Tahan lama (lebih 8 jam)
  • Melembapkan bibir yang kering
  • Bau sangat wangi
  • Bila minum ianya tidak melekat pada cawan
  • Sesuai dengan semua warna kulit
  • Boleh gabungkan warna antara 3 warna lipstik 
DYXY Brush
  • Bulu sintetik
  • Tidak mudah tercabut
  • Padat dan mudah digunakan
  • Mudah dibersihkan  (dicuci)
  • Menjimatkan penggunaan BC Cream
  • Berfungsi sama seperti Beauty Blender


Harga yang ditawarkan di DYXY Cosmetics ini bermula daripada harga RM47 sehingga RM185 sahaja. Aku dah order dan tak sabar nak mencuba sendiri lagi-lagi Green Tea Face Mist tu. Katanya ramai yang suka! Will update more soon :D




You May Also Like

6 comments

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..