Kenal Mary Kay?

by - September 30, 2012

Assalamualaikum semua ye, malam ni onie nak kenalkan produk yang onie rasa ramai lagi tak kenal dan tak pernah kenalkan,so nevermind ! malam ni onie akan cerita sikit mengikut pengalaman onie lah selepas 2 bulan lebih menjadi pengguna yang tidak pernah curang pada produk lain! serius ! *masuk ni dah 5 bulan (update 12/01/2013)




Actually, produk mary kay yang macam gambar kat atas ni adalah sesuai untuk mereka yang berumur 19 hingga 2+ ,kiranya produk ni sesuai untuk remaja-remaja dan ingredients produk ni dari tumbuhan dan vitamin c,  jangan risau tentang ingredientsnya :)


sekarang ni, onie lebihkan pada 3 dari kiri...yang duk sesorang tu freshen, tak pakai pun takpe sebab dah ada hydrate tu... 


bermula dari kiri:-
mask: mask dia memang mantop gila ! tak payah pegi spa bagai korang dah boleh spa sendiri tanpa susah payah nak keluar rumah start enjin lori ( #eh) ,waste ur time it's? haha.. harga mask ni rm80..."what?mahalnya kak..." yesss dik,memang mahal tapi jangan risau, mask ni tahan sampai 3 bulan kalau adik guna 2 kali seminggu dan kuantiti yang tidak banyak,dikkk...produk mary kay tayah apply bebanyak pun dah pehhh! serius... okay, abis bab mask....


2 dari kiri:-
cleanser: cleanser dia memang terbaik,terbaik dari sk II lagi,opsss... dot kat dagu dot kat hidung dot kat dahi dot kat kanan kiri pipi ,sapu ! dan tunggu hasilnya...serius...onie mula-mula test produk ni memang patut berbangga sebab muka onie disapu manja dengan produk mary kay,cewahhh... serius bangga..dan harga dia rm68

3 dari kiri:-
hydrate: okeh, function hydrate ni lebih kurang macam toner jugak la,tapi toner safi dengan hydrate mary kay ni lain ye dik, hydrate dia memang kasi muka kita lembab dan onie sekarang suka apply hydrate lepas tu foundation,konfem mabeles...blend foundation kasi rata baru vavavom ye dik.. harganya pula rm80


"what? serius mahal kak harga ni, baik saya beli safi,jimat duit untuk 2 3 bulan seterusnya...okay fine, up to you dik, akak engko ni pakai produk ni pun beli satu-satu,beli 1 set memang mampuih la dik.. bulan ni akak beli cleanser dan hydrate,bulan depan pulak akak beli mask...dik, kita kena jaga muka kita,bersihkan dulu baru la fikir nak mekap-mekap tonyoh maskara tonyoh apa tu yang kat pipi,huhu...*lupa pulak namanya.... dan yang pasti,ramai manusia yang tak reti dan tak pernah ambil tahu cara penjagaan muka sendiri,yang tahu pegi spa cakap kat orang tu, "kak saya nak spa muka" okay,lawak.. "

lepas onie eksiden bulan 7 (2012) dua hari nak puasa iaitu dua bulan lepas tu sampai sekarang muka makin cantik *mata ke atas tangan dibahu* muka makin tegang,parut kat muka pun makin kurang, tulah keajaiban mary kay... guna sekali pasti nak lagi,hik ! yang kata tak berminat memang kesian,kesian sebab korang taknak mencuba! #eh,teremo lak,maap!

puas hati bila baca?onie yang pakai produk ni pun bertambah puas hati dan puas hati lah,fuh! THANK YOU MARY KAY !   ni onie tulis tulus dari hati,(update yang terbaru) lepas 5 bulan pakai MK ni ramai customer i kata,u onie dah pandai mekap ye sekarang,muka flawless gitu..okay fine,onie pun tak tahu flawless tang mana, tade pulak apply bedak sekelepuk kat muka,pelik pelik,haha... agaknya dari 3 barang yg onie cerita kat atas ni agaknya :)

psssstt: pembaca onie guna produk apa? best tak? share la sama..

You May Also Like

44 comments

  1. Wahh..pernah dengar mary kay ni..tapi tak pernah cuba..sebab sekarang setia dengan simplysiti..hihi..

    ReplyDelete
  2. @nur anis best tak simplysiti?nak try takut curang dengan mary kay lak,hihi

    ReplyDelete
  3. @zila manaf mary kay tak nak try?cewahhh *dan lagi

    ReplyDelete
  4. rasanya ni produk yang tgh top sekarang ni kan

    ReplyDelete
  5. @boni kacak memang top dari dulu lagi awak :)

    ReplyDelete
  6. onie..nnt nk tnya2 hehe..nnt shida PM :)

    ReplyDelete
  7. Shida... betul eh sesuai untuk semua orang? kalau yang kulit sensitip sesuai tak?

    ReplyDelete
  8. bagai d cabar untuk gna produk nih! huh! mmg best guna produk mary kay sbb guna bhn smulajadi. less chemical. macik sy gtau. sy curik2 guna foundation mak. mmg rasa cantek terus. hik3. tp tu la harga dia pun cantek gak.. huhu

    ReplyDelete
  9. @Khalilah MNor Alhamdulillah,ramai kulit sensitif guna mary kay...

    ReplyDelete
  10. @Izwanie Eynia seriussss best awak ,foundation dia lagi lahhhhh, ringan je bila apply kat muka...mahal tapi terbaik,tak mampu? beli sesatu :)

    ReplyDelete
  11. Magnificent site. Plenty of helpful information here. I am sending it to some friends and additionally sharing in delicious. And of course, thanks to your sweat!i got something good to share..come visit me sometimes :D

    ReplyDelete
  12. kak saya nak spa muka, lepas tu saya nak spa kuku, lepas tu bla bla bla bla hehehehe


    Harga dia boleh tahan dan lepas baca penerangan kau yang penuh semangat ni aku dapat bayangkan keberkesanannya.. ;)


    ReplyDelete
  13. mary kay ni ok la.. penah pakai da..

    ReplyDelete
  14. wah...harini sy bce 3 entry pasal mary kay. nice one!

    ReplyDelete
  15. Saya belum cuba Mary kay.. sekarang pakai campur2 semuanya..pencuci muka Garnier, toner Bio Oil, Foundation Maybeline ahaks!.. aik over lah plak sorryy :)

    ReplyDelete
  16. OK ke Mary Kay ni? selamat dr hydrokuinon dan seangkatan dgn nya? seram gak bila kkm blacklist bbrapa produk yg merbahaya. saya pakai tabita tp nk stop lah...

    ReplyDelete
  17. kita pakai tabita. camna nk beli Mary Kay ni. awk jual ke?

    ReplyDelete
  18. baru 3 minggu guna Mary Kay..hohoohoho

    ReplyDelete
  19. tak pernah pakai produk mary kay tapi teringin nak pakai.
    baca review semua bestttt dan meletop :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah,sangat puas hati miza....

      Delete
  20. pengguna tegar may kay since diploma lg until now dah bekerja
    terbaekk!!
    kadang2 tu skip jugak sebab xckup duit,terutamanya cleaser die.cleaser main bedal jee..tp xsebersih cleaser mary kay lah
    but i pkai serum die.yg serum ni xpnh terhenti lah..:)
    so far..alhamdullilah...cume mask je yg malas skit nk pakai
    heehe
    cyesly..memang rekemen la..dlu jerawat byk..skung ni in control.weeeeeeeeeee..:)

    ReplyDelete
  21. Mcm nk try...tp kat mn ada jual. bab x penah nmpk produk ni kat mn2? blh bgth kat mn selalu ada...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mary kay mmg tidak dijual di mana2 kedai atau mall..ia hanya boleh dibeli melalui beauty consultant yg disahkan sahaja..sila contact beauty consultant anda atau bley juga hubungi saya, fara 0123046831.. tq :-)

      Delete
  22. Sy nklet go murah sume produk mary kay..cz bz nk hndle bisnes lain.. bminat blh hubungi 0193408981.

    ReplyDelete
  23. Sape yang tinggal area Selangor, KL, and Putrajaya jom layari www.zurieka.com

    ReplyDelete
  24. Produk mary kay tak ada d jual kat mana2 shopping mall atau supermarket. klu nak beli produk mary kay kna cari beauty consultantnya...tu sbb mary kay ni exclusive...

    ReplyDelete
  25. produk mary kay tak ada jual kat shopping mall @ supermarket. klu nak beli kna cari beauty consultantnya...

    ReplyDelete
  26. kalau berminat nak dapatkan produk mary kay boleh add or like di page " chinta amani collection " or " chinta amani - fb" .. skrg saya tgh buat sales... cepat2...hanya blh dpt dgn beauty consultant mary kay saje.. so kat pavilion ke.. klcc ke.. bb ke.. xde kiosk2 mcm SK 11, bobbi brown , mac tu ye... blh hubungi saya sgera.. 012 3406384.. stock terhad.. PROMOTION UTK READY STOCK SAHAJA

    ReplyDelete
  27. sila book skin care class ye...online selling xsama ngan pure Mary Kay one to one consultations...remember Ur Mary Kay way ye all beauty consultant...all customer plez get your privileged of free skin care class n consultation

    ReplyDelete
  28. Salam uols...Im beauty consultant Mary Kay...blh call i di 0129234622 utk free skin care class. Mmg best pki MK ni...I dah pakai since 2009, setia kan...

    ReplyDelete
  29. lupa nak btau tuan owner blog...akak share ur post di sini ye http://www.facebook.com/LuvlyHealthcare

    Terima Kasih dear

    ReplyDelete
  30. macam best je produk ni..sy mmg suka yang semulajadi..

    ReplyDelete
  31. mcm best je produk ni..sy mmg suka yg semulajadi..

    ReplyDelete
  32. Sy mmg pengguna mary kay.tp sbnrny membr kan dpt less 40%.kalu 80 ullos bru dpt 48.postage pun pgguna byr jd tak salah pun kalu sky nak ambik 20%.

    ReplyDelete
  33. mcm mana nk jd member mary kay...?

    ReplyDelete
  34. Good info abou MK.
    nnur pakai safi balqis.. setakat ni muka okey lagi. Jadi takde nak tukar produk lain.

    ReplyDelete
  35. salam ..best sgt2 guna marry kay,,boleh contact sya utk product marry kay 017 9752903

    ReplyDelete
  36. salam..mmg best guna product even sya baru pkai 4 bulan..nk order @ nk jd member marry kay blh contact sya 017-9752903 :)

    ReplyDelete
  37. singgah sni. nk try MK sbb ad jrwat batu kat kening
    sblom ni tkde...huhuu
    menggelabah carik solution ni =.=

    ReplyDelete
  38. Saya pengguna Mary Kay. Memula tuh memang seriau gak la dengan harganya hihi.
    Tapi bila kulit mulai menggelupas_luka teruk akibat pakai peeling product terus gelabah cicak contact member sy hihihi. Now, alhamdulillah kulit makin sihat dan selesa. Saje je nak share, sy pengguna tegar Botanical set, time wise sunscreen, time wise night solution dan foudation MK. Serius sblm ni takut nk guna foundation tp lebah "berkenalan" dgn foundation dr MK mmg teruja giler!!! tekstur nya sangat ringan dan tak rasa mcm pakai foundation hihihih.. Tenkiu MK

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..