Product Review (1) : Etude House Black Head Remover Dual Sheet terbaik from Cathyjoy.com !

by - April 22, 2013





Jika diberi produk kosmetik,sudah semestinya mek akan pilih produk skincare dulu, sebab masa mek pergi kelas skincare mary kay,dorang banyak push untuk skincare kulit muka kita dahulu baru menyental produk kosmetik dimuka, ini kerana menjaga muka lebih penting dari menepek produk kosmetik seperti blusher,foundation dan beberapa jenis bedak yang banyak dmuka,lipstick segala tu.. dan ! terfikir sejenak, dari mek tempek muka dengan barangan kosmetik adalah lebih baik jika mek skincare terlebih dahulu ! :D


Salah satu produk skincare adalah Black Head Remover Dual Sheet dari Etude House ! kenapa dual sheet? okay nanti mek cerita ... 





Black Head Remover Dual Sheet memang awesome,sebab:-
  • Packagingnya yang lawa .
  • Ada 2 step yang memang senang nak follow dan memerlukan masa lebih kurang 30minit untuk apply dimuka.
  • Remover ini 2 juga bertindak sebagai remover dan sistem penjagaan ini diformulasi daripada buah dan juga herbal ( sudah tentu baunya wangi,hee)
  • Hasil yang sangat menakjubkan !
  • Harganya sangat berpatutan dimana harganya rm5.80/sheet ! (murahkan :D)
  • Nak cakap lagi sekalilah, hasilnya sangat menakjubkan !!!! :D



Cara nak apply mudah sahaja;

Step 1:
  • Mula-mula bersihkan muka dari segala foundation dan bedak yang berkepuk dimuka.
  • Basahkan muka dengan air suam,ini kerana untuk membuka liang sebelum menggunakan sheet 1,basahkan muka guna towel sikitkan.
  • Selepas membasahkan muka, buka sheet untuk step 1 dan applikasikan dimuka selama 15 minit
  • lepas 15 minit, tanggalkan film tu dan lihat black/white head keluarkan :D
  • Kemudian, ambik cotton bud or swap lap dengan pergerakan menurun untuk tanggalkan black/white head tu.

Step 2:
  • Selepas siap step 1 itu tadi,applikasikan pula film bagi step 2 untuk menutup liang tersebut.
  • Aplikasikan selama 10-15 minit kemudian lihat hasilnya,confirm korang akan bangga dan nak terkinja-kinja lihat hasilnya. Hidung korang pasti licin !

Kiranya,step 1 tu step membuka liang-liang pori dan step 2 adalah menutup liang-liang pori kembali :D



Lepas je mek pakai, kawasan yang ada blackhead tu terus jadi licin ! power gila product ni !seriusssssssssss... first time pakai product etude house dan sangat memuaskan,sikit pun tak hampa,heee :D



So,kepada yang ingin mencuba boleh dapatkan produk ini cepat-cepat singgah ke http://cathyjoy.com atau di cathyjoy collection . Etude House Black Head Remover Dual Sheet terbaik,hasilnya terbaik dan produk ini sangat laris di korea woooooooo ! Paling bestnya, mereka ada buat promosi seperti gambar di atas,rugi kepada manusia yang tidak pandai menjaga kulit muka sendiri ,yang lelaki pun boleh pakai dan sudah semestinya tayah nak picit-picit kat kawasan hidung yg ada blackhead tu :D

Hanya rm5.80/sheet !jom dapatkan segera :D
Website: http://cathyjoy.com
Jika berminat dengan produk ini boleh terus email mereka di contact@cathyjoy.com 

4.5 bintang daripada 5 bintang mek kasi !!!!! ^_^

P/S: Best jugak produk skin care etude house ni :D



You May Also Like

28 comments

  1. memang berkesan benda ni... huuu ena tak promote2 lagi benda ni

    ReplyDelete
  2. macam best ja nih. nampak seronok je dok kemaskini hidung. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius,miza patut tryyyyyyyyyyyyyyyyyyy :D

      Delete
  3. kalau ore jate nak paka ni bulih ko? haha
    biasa ada jah di watsons/guardian dop?

    ReplyDelete
    Replies
    1. g kat kedai etude house (shopping mall beso ado etude house),konfem ada..... kalau watsons/guardian tu maybe ado hok brand lain...

      Delete
  4. wah wah wah memang seronok produk ni nampaknya. nak try lah!

    ReplyDelete
  5. yg mcm resdung kat muka bleh jugak ek..>?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak,ini macam nak remove black head..tapi tatau la,ce try :D

      Delete
  6. terus mancung hidung :P

    heheheheheh jom ke USS

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum. perghh kita suka gak buat cam ni. hehehhe

    ReplyDelete
  8. onie..nape tak beli kat etude store je.

    well, aku ngn jue memang pengguna setia etude house products.especially precious mineral bb cream ngn nymph aura. latest product yg kitorg cuba wonder pore product line. terbaekk wa cakap lu.. hahaha..

    ReplyDelete
  9. ok.aku baru perhati harga kat site tu murah sikit.. hehehe.. sorry. =^_^=

    ReplyDelete
    Replies
    1. wekekekekekeke...actually onie dpt free je ni,heeeee.... :D
      best gilaaaaa,lenkali nak p etude house store jela senang,heeeee...

      Delete
  10. akak pakai yg arang ape tu ekk yang jual kat daiso tu. adehh lupe lak ape namenyeee.... bapakkk sakitt gilee bilee nak cabutttttttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. shishedo black mask kan kakkkk?gila sakitttttttttttttttttttttttttt T_T

      Delete
  11. boleh cuba ni... dh la byk black head n white tu...

    ReplyDelete
  12. rajinnya onie..akk dh lama xguna tu..hdg pun dh mengerutu..haha..kasar hbs..

    ReplyDelete
  13. i guna putih telur n tisu je..
    ok jugak.
    :)

    ReplyDelete
  14. Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

    Terima kasih.
    ~Hijab valley~
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. berkesan tak? Neesa ada black head byk

    ReplyDelete
  16. eh murahlah...nak try jugaklah nanti...hehe

    ReplyDelete
  17. Blackhead hilang semua tak? Sebabnya kebanyakan produk yang Mieya guna cuma tarik separuh sahaja

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..