Berus gigi SYSTEMA yang terbaik !

by - June 10, 2013


Sebut pasal gigi ni,mek rasa pada masa dulu memang sensitif gila bila sebut bab ni,huhu...serius sensitif, tapi sekarang alhamdulillah.. mek rasa macam dah kembali seperti orang  yang normal kot selepas pakai crowning .. cuma sekarang ni mek harus jaga dengan sebaik mungkin,jaga macamana? haaaaa.. semestinya dari segi kebersihan mulut dan gigi..

Semalam lagi sekali telah dijemput ke satu event yang penuh pengisian bagi diri ini,tak sia-sia menghadirkan diri ke event ini demi gigi,hik.. 


Terima kasih sangat-sangat SYSTEMA menjemput diri ini,mek sangat enjoy dengan segala aktiviti yang diberikan :)


Terima kasih juga buat diri sendiri sebab sampai terlalu awal,hik..semangat tahu bila bab gigi ni ..eh uolsssss,baju iolsss ni sama tak macam header kat atas tu?bhahahahaha... 



Makanan yang disajikan sangatlah awesome,macam biasa... licin satu pinggan,haaa :D



Paling dah agak,bila part kena gosok gigi ni...iolsss rasa tak pernah kot pegi mana-mana tempat/event atau mana-mana tempat shopping kena gosok gigi lepas makan,hanya dirumah je kot iolsss buat aktiviti menggosok gigi ni,huhu...betapa kesiannya gigi daku ini dibiarkan begitu sahaja,langsung tiada belas kasihan :(

Lepas makan kami semua diberi sampel berus gigi yang berlainan jenis iaitu curvy(gambar tengah-tengah) dan slim berserta ubat gigi fresh&white dimana ubat gigi tu kesukaan mek dan juga keluarga :)

Selepas mencuba kedua-dua berus gigi ni, ramai yang jatuh hati pada jenis curvy,sebab apa? sebabnya puaslah masa gosok gigi, slim? entah rasa macam tak puas. Mungkin berlainan pendapatkan. Mungkin ada yang lebih suka pada slim sebab ianya lembut.Kebiasaannya berus gigi jenis slim ni akan didatangkan dengan berus yang jenis soft lahkan... Mungkin juga ada yang suka berus gigi jenis curvy sebab puas masa gosok gigi. Lain orang lain citarasanya. Macam mek,mek suka pada curvy :D

Tapi,okay ada tapi disitu.

Korang tahu tak, tak semestinya berus gigi yang puas diberus akan membersihkan seluruh gigi dan tak semestinya berus gigi jenis soft tu tidak membersihkan seluruh gigi ye dak? Lepas dengar talk dari emcee tu baru mek tahu,berus gigi yang jenis soft ini sebenarnya sangatlah membersihkan keseluruhan gigi kita. Rupanya tanggapan selama ini tentang jenis berus gigi ni salah,huhu... lepas ni nak janji dekat diri sendiri nak guna berus gigi yang SOFT

Paling best bila dapat guna sendiri berus gigi dari SYSTEMA, pagii tadi terus pakai yang jenis compact !!! serius puas dan mendapat pembersihan yang sangat-sangat sempurna ! kadang-kadang,bila menggunakan berus gigi yang salah,mungkin kita sendiri akan mendapat kesan sampingan contohnya gusi berdarah ke or lain-lainlah. 





Antara blogger yang turut hadir,alhamdulillah dapat kawan baru lagi.


Apa yang mek suka dengan SYSTEMA adalah ini (rujuk gambar di atas) !!!!!!!! baru betul-betul puas :D

What is so unique about SYSTEMA is:
  1. It's 0.02mm bristle tip which is 1/20 the size of ordinary bristles enabling it to penetrate deeper along gum lines and in betweenn teeth.
  2. It's bristles is made from non animal origin.
  3. It's bristles is patented-Lion Japan technology
  4. The number ONE toothbrush from Japan
  5. ISO 9001 Certified
  6. Penetrates deeper especially along gum lines in between teeth
  7. Remove more 80% of plaque to be 9x* cleaner
*along gum-lines



 interesting kan? jangan pandang pada berusnya yang terlalu lembut itu tidak dapat membersihkan gigi kita,jangan okeh :)


Apa yang mek dapat ?



Berus gigi dan serbuk pencuci kain serta softener juga Top Anti-Malodour !!!!! rasa tak sabar nak guna kat baju sendiri dan keluarga,mesti dorang suka dengan baunya yang wangi :)



Facebook: Keep Smiling 
Korang juga boleh dapatkan berus gigi secara percuma dengan menjawab hanya beberapa soalan di sini yang sangat mudah dan tak perlu study pun,hanya sekali sahaja ye boleh submit ^_^

Selamat menjawab dan selamat menggunakan berus gigi dari SYSTEMA dan paling jangan lupa jaga kebersihan gigi kita semua,sebab gigi aset yang paling penting juga ye..
Terima kasih sekali lagi SYSTEMA :)

SYSTEMA~


TIPS:
Conceal with color 
Ladies: Choose a MEDIUM CORAL or LIGHT RED LIPSTICK. These make your teeth look whiter,lighter-colored lipsticks tend to bring out the yellow in teeth

You May Also Like

23 comments

  1. wah bestnyer dpt mcm2..ada jgk tgok promote iklan kt tb tp xpenah try g

    ReplyDelete
  2. mmg perlu pakai berus yg lembut pasal gusi kita juga perlu dijaga, ni ant nasihat my dentist;-)

    ReplyDelete
  3. waaahhh... bestnya dapat join event cenggini! hehehe. nina paling suka part makanan tuuu. aumMmmmm!

    ReplyDelete
  4. ooo.. baru daku tahu. selama ni tak amik kisah pun pasal berus gigi jenis apa yang saya pakai. hehehe..

    jemput la ke teratak saya.. i'm newbie. huhuhu
    http://madamoiselleayuslittletalks.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. yang hujung blah kanan tu bkn blogger sop ker mek?

    ReplyDelete
  6. patutlah promote giler2, dapat jemputan rupanya.

    saya guna oral B :-)

    ReplyDelete
  7. owhhh sy pon mcm onie gak. baru tahu rupenye gune SOFT lg better. hehe

    ReplyDelete
  8. Bila lagi nak ajak akak g event.mek~ ;p

    ReplyDelete
  9. Bukan apa mek, kadang2 kalau pakai soft tu rasa cam tak puas jer berus gigi, takleh gonyoh kuat2 hahaha.

    ReplyDelete
  10. lepas ni gigi onie bersinar2 la..ehe

    ReplyDelete
  11. Maik aii... banyak stok yg dapat erk..

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum onie, bestnyaaa.. nak jumpa Asyik jugaaaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  13. Systemaaa (cam iklan) hehehe
    mmg best berus gigi 0.02mm :)

    ReplyDelete
  14. makanan dia memang menelan ailiooo huhu..bestkan pergi event..boleh tambah kenalan dan tambah goodies beg lagi hehehe ;)

    ReplyDelete
  15. Salam Onie..
    bestnye g event mcm ni..
    dpt try brg2 baru & jumpe rakan blogger :)

    ReplyDelete
  16. kite pun suke pakai systema..
    utk yg pakai braces mmg seswai sgtt..

    btw dear, jmput join ga hello kitty sy..
    leh tambah ramai kenalan.. http://belogzeera.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

    ReplyDelete
  17. yeay! kita geng.. lyla guna systema gak.. sbab systema ni dia cover smpai celah2 gigi.. satu amily lyla guna systema.. <-- ceh, macam buat testimoni pulakk.. :P

    ReplyDelete
  18. onieeee, next time ce senyummm melerett lagii.... hehehhehe

    ReplyDelete
  19. sebut systema mcm iklan.. syssstemaaa ngeee

    ReplyDelete
  20. wahhh ciklaili tu kan? bro sop pn ade..inanie pn ade nice :)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..