Kebaikan Collagen Plus Vitamin E : Aku sendiri pakai.

by - November 26, 2013

NEW FAVOURITE SPA: SILA BACA SINI
Hai gojes hai sweety, acewah...pang sekali kang,haha...Aku dah lama nak taip kisah ni, tapi banyak draft duk beratur,so baru ada masa untuk aku kongsi kat korang pasal benda ni. Dulu masa aku pakai Mary Kay 3 bulan lebih kulit muka aku memang perghhhh ...diri sendiri jatuh cinta. Tapi bila dah stop pakai Mary Kay tu, mula segala bintik hitam/putih naik kat tepi hidung.Serius tak selesa. Nak keep pakai Mary Kay setiap bulan sah-sah sakit poket,sebab cleanser dia cecah RM65 ke RM75,tapi sumpah Mask dia tu sedap gila pakai.
*Mohon bakal suami kasi hantaran Mary Kay please,Mask pun jadilah.haha~


Nak diceritakan, lepas pakai Mary Kay,aku guna macam-macam produk,ada mahal ada murah. Ikut suka hati aku,sebab kulit aku jenis tak sensitif jenis tak berjerawat dan jenis tak alergi. Nasib baiklah. Tuari masa aku pegi bandung, member aku si hana ni muka dia glowing gila,putih toksah kata la. So,aku tanya dia..'wei hana,kau pakai produk apa dooo?share la sekali' haaaa, Korang nak tahu produk apa? share tajuk atas sekali,hihi. 
So,bila dia cerita semua tu,aku jadi macam tertarik jugak nak pakai. Lepas dah balik dari bandung 2 3 minggu tu,aku cakap dengan hana yang aku nak try produk ni. Alhamdulillah, apa yang aku suka dengan produk ni sebab kebaikan yang ada pada produk tu. Kan atas tadi aku ada cerita pasal bintik hitam/putih semuakan? Lepas pakai produk ni 2 minggu ,resultnya sangatlah baik. Alhamdulillah sebab bintik hitam/putih dah kurang. Kulit pun makin tegang dan putih sikit (sebab baru pakai 2 minggu,hihi)

So,mai sini aku nak cerita apa yang ada dengan produk Collagen Plus Vit E ni.


Collagen Plus Vitamin E ni ada :-
  • Sabun
  • Day Cream
  • Night Cream

Kebaikan Krim muka siang & malam :-
  • Mencerahkan kulit & mengurangkan masalah kulit kusam
  • Menjadikan kulit lebih lembut
  • Mengurangkan masalah jerawat dan bintik hitam.
  • Memudarkan kesan parut jerawat
  • Melembabkan kulit
  • Menghalan tanda-tanda penuaan seperti kedutan
  • Membuatkan kulit terasa gebu dan segar sepanjang hari.



Sabun Collagen :)

Kebaikan Collagen Plus Whitening Beauty Soap:-

  • Hasil penggunaan sabun: Membersih,melembap dan melicinkan kulit tanpa menyebabkan kekeringan.
  • Kesan: Bintik hitam di bahagian tepi hidung aku semakin hilang dan kulit sentiasa sihat,bersih dan cantik.



Bahan-bahan Collagen Plus Day & Night Cream:-
  • Collagen Plus diformulasikan dengan Vit C,AHA,Moisturizer dan Vitamin E. 



Collagen Plus Day Cream (Krim Siang : Warna Kuning)
  • Collagen Plus diformulasikan dengan Vitamin C,AHA,Moisturizer dan Vitamin E. Mengurangkan masalah kulit kusam dan melembapkan serta membuatkan kulit terasa gebu dan segar sepanjang hari. Dipakai siang hari dengan cara menyapu rata secara nipis di serata wajah.


Collagen Plus Night Cream (Krim Malam: Warna Putih)
  • Collagen Plus diformulasikan dengan Vitamin C,AHA,Moisturzer dan Vitamin E. Mengurangkan masalah kulit kusam dan melembapkan serta membuatkan kulit terasa gebu dan segar sepanjang hari. Untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan cara menyapu secara nipis ke serata kulit wajah. Dapat digunakan sebagai alas bedak/pelindung dari sinar matahari. Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa 1 minggu (bergantung kepada kerajinan si pemakai,hehe)




Cara Pemakaian:-

Sabun (pink) Collagen Plus Vit E:-
  • Sabun tu korang boleh potong kecil-kecil untuk penjimatan,tapi jangan kecil sangat potongnya,hihi..(ikut keselesaan). Perlu basahkan muka dan sapu dimuka sehingga berbuih.

Krim Siang (kuning) Collagen Plus Vit E:-
  • Untuk dipakai siang hari selepas membasuh kulit dengan sabun Collagen Plus Vit E . Pemakaiannya,calit dan sapukan dimuka dan leher sehingga rata.

Krim Malam (putih) Collagen Plus Vit E:-
  • Untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan sabun Collagen Plus Vit E. Pemakaiannya perlu di calit dalam kuantiti yg sedikit kerana teksturnya yang pekat ;)






At the same time, membeli membeli jugak. Keselamatan tu kena jaga. Sayangilah muka uolsss. Disini aku ada bezakan yang mana ori dan yang mana ciplak. Hati-hati semasa membeli. Kalau nak cam yang mana ori senang je,lepas beli atau semasa beli (beli direct kat kedai) terus korang cek kat krim siang (kuning) tu ada tulisan COLLAGEN tak,kalau ada tak perlu khuatir lagi,ianya adalah original. ;)


Masuk ni nak 2 minggu lebih aku pakai CPVE ni,so far.. sangat-sangat puas hati. Paling aku puas hati bab bintik hitam. Surut ! Aku tak expect product ni kasi kesan yang sangat baik macam ni. Lepas pakai aku rasa yes. habis nanti aku kena pakai dan always pakai. :)

REVIEW DARI HANNAH : BOLEH SINGGAH SINI

Untuk pertanyaan atau order please email: dfashionig@yahoo.com.my



REVIEW TENTANG VCO CATALYST: Kelebihan VCO Catalyst Softgel & Liquid
Begitulah ceritanya, :)
p/s: maaf,gambar sendiri tak di sertakan lagi,inshaAllah akan di share lain entri

You May Also Like

108 comments

  1. Onie. Mary kay ok ek??? Boleh hilangkat pigmentasi tak. Sb dah mcm2 try degil nk hilng. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat-sangat okay,yang tak ok poket! haha... dalam sebulan dah nampak perubahan. Mary kay ada penyelesaiannya. Mary Kay boleh cuba kurangkan masalah pigmentasi dgn cara pemakaian produk yang betul,kalau yg masih peringkat permulaan pigmentasi,insyaAllah boleh hilang kalau rajin apply..

      try la awak sebulan. onie mmg nak keep sgt dengan mary kay,but tak mampu,huwarrrrrrr

      Delete
    2. dulu akk pk macam mek onie jgk tp x sangka skrg koleksi mary kay akk ribu-riban..ada byk cara untuk jadi MAMPU pakai mary kay..
      1. program hostess untuk dapat free produk
      2. baucer - Beli RM400 percuma produk RM2100 (RM400 akan dipulangkan semula)
      3. Mulakan bisnes Mary Kay dgn modal cuma RM195

      Delete
    3. Sis elok ke produk collagen plus ni ..?? Ade ape² kesan tak selepas tidak menggunakannya lagi ??

      Delete
    4. Sis ok ke pakai collagen plus ni ? Ade pape kesan yang tinggal lpas x pakai lagi dh ??? Mohon replay

      Delete
    5. Sis elok ke pakai collagen plus ni ?? Ade pape kesan ke lepas berhenti pakai bende ni ?? Mohon replay ..sbb nak beli tp ramai ckp elok

      Delete
    6. krim malam ada merkuri,huhu.... yg pasti pilih yg original ye dear...lepas tidak guna cpve ni alhamdulillah takde pape kat muka sis

      Delete
    7. Klu nk tau original ...cm mn check. Sbb i tgk kt kdai runcit ada jual..yg tu ori ke sis MEK ONIE

      Delete
  2. masalah kulit saya ni selalunya mesti berminyak, parut, gelap bawah mata, macam2. hoho

    ReplyDelete
  3. wak pon dh gi bandung jugakk.,ahHKs

    ReplyDelete
  4. mek onie omeeyy dah . pakai pe pon still omeeyy gituuu . hehe

    ReplyDelete
  5. Salam nak tny la..if pakai krim siang dan mlm je tp pncuci muka pakai produk len xpakai sbun pink tu..xpe ke? Rasa2nye muka bleh jd flawless x? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam dear, alaaaaaa..sabun dia yang best! kalau nak nampak hasil yang best, gunakan satu set terus ;)

      Delete
  6. Nak tnyla..if just pakai krim siang dan mlm tp xpakai sbun pink tu..muka boleh flawless x? Pncuci pakai produk len

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabun tu sebenarnya nak cucikan kulit muka kita... kalau sy pakai full,baru puas hati :D

      Delete
  7. Krnapa saya pkai cream tu muka makin brjerawat n keluar buli2 minyk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. depend pada jenis kulit muka macamana. Better stop guna produk kalau tak sesuai dengan kulit muka, alhamdulillah dengan saya dan customer saya semua ok...

      Delete
  8. Saya pakai cream tu muka brjerawat n keluar buli2 minyak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis,kalau da ada side effect mcm tu better stop guna produk ni,alhamdulillah saya pakai smp skrg still tak de pape effect ;)

      Delete
  9. Krnapa saya pkai cream tu muka makin brjerawat n keluar buli2 minyk..

    ReplyDelete
  10. saya try lh pakai produk nie...tapi pakai cream mlm ngn siang ja...pastu,kulit jadi licin ngn tegang..tapi kalau saya x pakai subun pink dia tuu boleh dk???takut lk klu x pakai ada kesan yg buruk lk

    ReplyDelete
  11. saya try lh pakai cream mlm ngn siang ja...pastu kulit jadi licin then,saya nk tanya sikit...klu pakai cream dia shj tapi x pakai subun pink dia boleh dk??
    saya takut lh ada kesan sampingan klu x pakai sabun dia tuu...sbb saya baru ja nk try...dh beli and guna dh ponn..tuu yg nk tanya sikit tuu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa tak pakai sabun dia?bestlah sabun dia,hehe... try pakai krim dulu,kalau ada effect..pakai sabunnya jugak :)

      actually,depend pada kulit muka kita.. kalau yg jenis sensitif better carefully ..

      Delete
  12. mmmm klau ada ltihan rumah sukan kwan kite patut pkai yg mna krim malam@siang biasa la awal2 thun skolah sukan mmemanjang??? hah bukan apa kwan kita muka cepat burn... sukan tngah panas

    ReplyDelete
  13. mmmm klau ada ltihan rumah sukan kwan kite patut pkai yg mna krim malam@siang biasa la awal2 thun skolah sukan mmemanjang??? hah bukan apa kwan kita muka cepat burn... sukan tngah panas

    ReplyDelete
  14. dear..macam best jer...hihi..hani baru try pakai ni..baru 2 hari..tak tau la ok ke tidok..

    ReplyDelete
  15. Salam sis..sy br stop pakai tabita slma sbln lbh sy pkai..mcm xsesuai sbb jrwt makin meriah naik..cerah tu mmg cerah..lps tu brparot..xguna jgk kn..kulit sy jns snstif ckit..br smggu sy stop tabita..skrg sy brminat dgn collagen plus ni..adakah sy ptt bg masa lg utk muka sy tnpa apa2 produk sblm gna collagen ni?sya ada beli toner collagen plus..adakah toner tu ssuai utk muka sy yg snstf ni..adakah utk prmulaan nii saya ptt pkai cream siang n mlm n sabun dlu?tenkiu..respon plz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, takpe rehatkan muka dulu atau nak pakai terus pun boleh.. better pakai sabun+krim siang malam dulu... kalau nak order boleh facebook saya (siti auni afifah) .. nak whatsapp boleh tapi fon saya tengah problem skrg :(

      Delete
  16. salam, sy nak tanye.. saya pakai 2 hari je sabun ni tapi muka sy ,mengelupas selepas menggunakan produk ni.. kenapa ye ?

    ReplyDelete
  17. sy nak tanye, sy dah pakai produk ni 2 hari, muka sy mengelupas dan kering.. kenapa ye ? dan tak de apa apa kesan ke ?? sy dengar pulak ada sorang perempuan dari terengganu meninggal dunia sebab doctor telah sah kan dia mengalami kanser kulit selepas menggunakan produk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada keluar berita dear? gelupas tu biasa .

      Delete
    2. aah betul tu.. sy baru pkai..sy pun ada guna dlm masa sminggu ni dia mengelupas & pedih.. muke sy jadi mcm tbakar.. pkai sabun n krim malam mcm tegang.. kenape erk? smpai bile dia akan mcm tu? sy takut tak sesuai.. :(

      Delete
    3. aah betul tu. tapi sy da pkai seminggu.. dia mengelupas & pedih.. smpai muke da jdi mcm tbakar.. normal ke tu? ke sy tak sesuai nak pakai? bile pkai sabun & krim malam ase tegang & pedih.. mcm mne nak buat erk? :( help me..

      Delete
    4. aah betul tu.. sy baru pkai..sy pun ada guna dlm masa sminggu ni dia mengelupas & pedih.. muke sy jadi mcm tbakar.. pkai sabun n krim malam mcm tegang.. kenape erk? smpai bile dia akan mcm tu? sy takut tak sesuai.. :(

      Delete
    5. aah betul tu.. sy baru pkai..sy pun ada guna dlm masa sminggu ni dia mengelupas & pedih.. muke sy jadi mcm tbakar.. pkai sabun n krim malam mcm tegang.. kenape erk? smpai bile dia akan mcm tu? sy takut tak sesuai.. :(

      Delete
  18. saya ada pakai wt masa skrg nmpk cm ok tapi saya confuse takut yg saya pkai tiruan punya coz harga saya beli just rm25 1 set ...ada ape2 lg x perbezaan antara tiruan ngan original...saya risau kalo tiruan takut kesan akan datang x pasai je muka saya saya bertukar jadi raksasa...

    ReplyDelete
  19. salam..,sblum ni sy pkai safi.,skrng bru start pkai pncuci mke ni.,dlm mse smnggu jgk laa..tp kulit muke sy jd gelupas.,n mse cuci tu jd pedih..normal ke mcm tu..?or kulit mke sy xssuai ngn produk ni ye...?plezz help me...risaw nie...huhu :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, ni saya nak cerita about pengalaman diri saya sendiri. Yes mula2 tu menggelupas bagai nak rak, cuci muka pun pedih, macam udang bakar je muka ni. Tapi alhamdulillah after 8 hari pakai, dia dah mula stop menggelupas dan muka jadi putih, jerawat pun segan nak naik. Yang paling bestnya, parut jerawat hilang ;) dia meggelupas sebab sel kulit muka kita mati :) cuba dulu okay? Bagi dalam masa seminggu dua. In shaa Allah menjadi.

      Delete
    2. ni nak share pngalamn , sya dh pkai produk ni sbulan lebih , alhamdulillah kawan2 dn family saye smua tgur saya mkin cerah sekilas pantas , first time pkai mmg rase pedih , lps sminggu muka mengelupas , smpai kawn2 tgur sbb truk sgt , sy biarkn je la sbb sy tahu ni stage ptma nak cerah , lps 3 minggu pkai , alhamdulillah star situ ramai yg puji , dn skrg dag 2 bulan pkai , nothing side effects on me , lgipun sy x pkai sabun tu , krim siang dn mlm dn pkai secara konsisten :)

      Delete
  20. Salam...hai~saya pown guna produk nie....memula guna memang agak sakit,sb mengelupas...tapi lepas seminggu memang puas aty gile!.....tapi sekarang saya daa mula stop guna produk nie sb bnyk sgt org ckp bnda nie taa elok....betoi ke?compiussss larh...

    ReplyDelete
  21. sy baru cuba produk ni 4 hari lps. mmg kulit mglupas. kwn sy yg dah pakai drlekat sebulan, and now kulit dia semakin putih & bersih. sy juga ada terbaca org guna produk ni lama2 kulit berbintik, jerawat kecil2. mgkin tak sesuai dgn kulit mereka.

    ReplyDelete
  22. Saya bru pkai produk ni gak. Kulit menggelupas tu normal, kwan sy kata. Tp klo jerawat kluar n kulit gatal2, itu normal ke?

    ReplyDelete
  23. Slm.. Nk tanye produk ni dari mne n ade kelulusan kementrian kesihatan x?

    ReplyDelete
  24. Slm. Nk tanye produk nie dari mne & ade kelulusn dari kementrian kesihatan x?

    ReplyDelete
  25. Saya baru jer beli..dan mula pakai..tpi search google bnyak mngata bhwa collgen plus ni ade mercury..risau lha..

    ReplyDelete
  26. Saya bru jer mula pakai..knpa sya search google rmai kata collgen plus mngandungi mercury?? risau lha.

    ReplyDelete
  27. Di Wang Kelian banyak produk ni. tapi cik nnur masih setia pada safi balqis hheee

    ReplyDelete
  28. saya dah paaki produk ni, mula mula muka saya merah merah sekarang ni mengelupas. itu kesan produk tu ke sis?

    ReplyDelete
  29. saya dah paaki produk ni, mula mula muka saya merah merah sekarang ni mengelupas. itu kesan produk tu ke sis?

    ReplyDelete
  30. saya dah pakai produk ni, then kulit saya merah merah dan mengelupas. adakah itu salah satu kesannya?

    ReplyDelete
  31. sya pkai dah 3hri..parut smkin pudar skit &jrwt batu mngecut... tpi kluar jrwt yg keci2 patutka sya hntikan or truskan??

    ReplyDelete
  32. syadah pkai set ni 3hri..parut smakin pudar &jerawat batu mngecut tpi kluar jerawat yg keci2
    patutka sya hntikan or truskan ???

    ReplyDelete
  33. Org cakap produk ni ada mercury, bleh jd kanser dlm jangka masa panjang. Btul ka??

    ReplyDelete
  34. saya pun dengar produk ni ada mercury..kalau nak tahu sesuatu produk tu baik atau tidak first sekali dia tulis MA diikuti kod 8 angka.yg ni saya dapat info dari kkm

    ReplyDelete
  35. Hati-hatilah memilih produk..pastikan ia selamat dan ada pengesahan dari KKM barulah beli...bimbang terima efek samping di kemudian hari...

    ReplyDelete
  36. Ada yg ckp produk ni brbahaya. Btul ke ? Sy guna produk ni nk dkat sbln lbih. .alhamdulillah x da ap-ap effect. .mybe depands on skin mmasing-masing kowt. .

    ReplyDelete
  37. Betul ke produk ni brbhaya ? Sy guna nk dkat sbulan lbih. .alhamdulillah xda effect negatif. .mybe depands on skin masing-masing kowt. .

    ReplyDelete
  38. knape pengasas blok ni trus sepi...produk dah x ngam dgn muka ke

    ReplyDelete
  39. Kolagen, Vitamin C dan Vitamin E memang bagus untuk kesihatan kulit.... tapi kena pastikan produk yang digunakan betul-betul selamat.....

    ReplyDelete
  40. Kenpa masa sya pakai produk ni hncur muka sya...bjerwt byk sgt2?

    ReplyDelete
  41. kalau syasya pakai sabun saje x ape ke... kalau x pakai cream dia... blh ke??

    ReplyDelete
  42. Saya baru mncuba product ni 3hari...mmg mngelupas n naik jerawat2 kecil la kt muka saya...adakah ini kesan biasa?

    ReplyDelete
  43. Salam ...saya baru guna produk ni 3 hari...memang mngelupas teruk jugak kulit saya...
    Actually kna guna berapa kli yew sabuan collagen ni dlm sehari

    ReplyDelete
  44. guys sorry jangan guna product collagen ni bahaya ada mercury cube cri produck yg selamat mcm mary kay, atau ape2 laa :), saya pernah guna produk ni, klo berhenti dia akan menyebabkan muka berparut, kesan sangat cepat dan berbahaya.Klo nak kekal cantik baik pakai produk yang organik atau produk yang selamat :) hanya nak membantu je

    ReplyDelete
  45. Waaaa...baru ja beli produk ni hari ni.. hurmmm

    ReplyDelete
  46. SAYA DAH PAKAI SEBULAN TAPI HANYA PAKAI SABUN AND TONER JE..MASA SAYA PAKAI KRIM ADA NAIK BINTIK2..MUKA PON GATAL..SO SY STOP KRIM..KRIM PON KKM CAKAP ADE MERCURY..SO FAR PAKAI SABUN N TONER JE XDE MASALAH..SAYA GABUNGKAN DENGAN KRIM MLM N SIANG JENAMA POLLA DARI THAILAND..ALHAMDULILLAH..

    ReplyDelete
  47. salam nak tnye...sy ad beli n klu nak beza kan y ori ngan xori kan pd tulisan die kan...tp klu die ad tulisan kat cream siang tp still ad mnyk..so cane nk thu die btul2 ori@ tak...?

    ReplyDelete
  48. Good sharing, Blackmores Collagen 10,000mg which is enhanced with Grape Seed Extract and Vitamin E for complete skin rejuvenation in just six to 12 weeks. If your collagen breakdown in your skin is much faster and at a higher rate than what your body is manufacturing and the amount you are taking via collagen drinks/ supplements, you may need a longer time to see the benefits of collagen. For detail visit:
    http://kidbuxblog.com/blackmores-introduces-collagen-10000mg-to-fight-the-effects-of-stress-and-maturing-hormones/

    ReplyDelete
  49. dorg memadai ckp cpve skunk berbahaya bleh smpai kemaut kteye...-.- i think so them are very damn.

    ReplyDelete
  50. Nak bhenti ke truskan? Muka sya licin n putih lepas pakai produk ni 1thun lebih,tp kwn ramai yh bhenti pKai,akibatnya muka dia org trus bjerawat n bparut๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ข dilemma๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

    ReplyDelete
  51. Nak bhenti ke truskan? Muka sya licin n putih lepas pakai produk ni 1thun lebih,tp kwn ramai yh bhenti pKai,akibatnya muka dia org trus bjerawat n bparut๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ข dilemma๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

    ReplyDelete
  52. saya pun da guna produk ni hampir 1 tahun , alhamdulillah so far no side effect ...
    adik saya pun da guna hampir 1 tahun lebih , no side effect to (dia guna dulu):p..
    masa first guna memang ada kulit mengelupas, tapi dlm beberapa hari je..
    should we stop or continue ??

    ReplyDelete
  53. saya guna product ni bagus je. first saya pakai 2014 .. kulit muka saya x kusam and mrs.pimple + blackhead pun x dtg . lpas saya salah beli yg fake punye. jerawat naik satu muka.. mungkin yg fake itu kot yg ada mercury.. kalau betol cpve ni x bgus. and ada kmatian tntg ini. mesti ada kluar dlm berita.. tabita lebih trok bahan kimia dia.. skrg ni dh 2tahun saya guna cpve ni. alhamdulillah. xde masalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Hidayah Sabin, boleh sy tahu awak beli kat mana..
      Sy betul2 nk try guna..
      Terima kasih ๐Ÿ˜ƒ

      Delete
  54. baru pakai 2hari...dh ada perubahan kulit putih tp timbul plak jerawat kecik2..nk stop la..takut plak bahaya xde kelulusan dr kkm..

    ReplyDelete
  55. dh lama sy pkai produk ni, dekat 2 tahun. saya suka sgt2. flawlwss, jrwat x tmbuh sgt. tpi sy berhenti pkai sbb ada org ckp prduk ni bahaya :'( diorg ckp iya muka ok skg, tpi tnggu nnti klu dh 30 an, muka akan teruk drng ckp. huhuhu, btl ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti puan. Better puan stop jela since KKM dah bagi amaran berkenaan produk ni..

      Delete
  56. dah stop lama dah.. produk berbahaya.. biro kawalan farmasi da kuarkan statement kan.. siap ade gambar. please google

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul dear. Better pakai yang familiar la....:)

      Delete
  57. Sampai sekarang ke pakai produk ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama stop. I dulu pakai krim jeeee...

      Delete
  58. Haduihh kan dah kata set collagen vit e plus ni bahaya ada mercury nampak je luar cantik tau ke ape kesan mercury di tubuh badann?? La merosakkan ginjall dan buah pinggang lagi satu kesan dia buat korang tu agak pelupa ...i pon nak cantik gak sape yg taknak cantik en but...ada akal fikir la yg school tu gi buat kajian. Ni yg muka terkupas la pengelupas la its mean tu kesan hakisan drpd mercury wlaupun luaran cantik belum tentu dalaman kan come on guys biar lambat asal selamat lagi pon bila kau search pasal set collagen ni pasti ada "awas aku dah buang set collagen...." tu, kan boleh la fikir i bukan nak rosakkan produk org .i ni pon prpn cm kau so i faham prsaan klit yg cm ni stiap org ada mslah dia yg trsndiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manis sungguh bahasa cik puan... cik puan marah sape tu? ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Delete
    2. Maaf. Saya tiada masa untuk memanjangkan isu ini.

      Delete
  59. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  60. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas niat baik cik puan. Sebelum tu,perbetulkan bahasa cik puan dahulu sebelum nak mengajar BM di sini. Tak kisah pada siapa cik puan tuju. Tapi budi bahasa budaya kita.

      Delete
  61. saya dh pakai produk ni 3 thn dah..mak sya yg dh brumur 62 thn tu glowing gler mka dia..smua family sya gna kn produk ni..blum ada srg pn yg mninggal..

    ReplyDelete
  62. saya dh pakai produk ni 3 thn dah..mak sya yg dh brumur 62 thn tu glowing gler mka dia..smua family sya gna kn produk ni..blum ada srg pn yg mninggal..

    ReplyDelete
  63. saya dh pakai produk ni 3 thn dah..mak sya yg dh brumur 62 thn tu glowing gler mka dia..smua family sya gna kn produk ni..blum ada srg pn yg mninggal..

    ReplyDelete
  64. aslm.akak saya guna produk ni dah berapa hari.mula² terkupas ,kulit muka saya mengetat.yang tak baik nya kulit muka saya jadi berkedut.kenapa ni.pastu ia jadi mengelupas.๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜“

    ReplyDelete
  65. sy dh 5 tahun pakai. alhmdllah ok puas hati :) cuma night krim dh stop dkt 3 bulan huhu still lawa

    ReplyDelete
  66. saya dh setahun lebih pakai produk ni...alhmdlh..still pakai..kena dgn kulit.. sebb jerawat xtumbuh dan bersih..cuma krim mlm jrg2 pakai...

    ReplyDelete
  67. saya dh setahun lebih pakai produk ni...alhmdlh..still pakai..kena dgn kulit.. sebb jerawat xtumbuh dan bersih..cuma krim mlm jrg2 pakai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nak tanya.. produk ni sah solat ke?

      Delete
  68. Salam nak tanya.. Produk ni sah solat ke?

    ReplyDelete
  69. salam...saya baru je nak try , mmg betul ke ada effec ? takut pulak...seblum ni pakai tati...tapi bila tgl jerawat kecil2 semua naik..tu yg try collagen...oke ke ? awak2 semua penguna tegae collagen...guna lagi tk produk ni ?��

    ReplyDelete
  70. Tumpang tanya,sy baru pakai product tu 4 hari tp kenapa eh muka sy gatal2 then menggelupas?

    ReplyDelete
  71. Tumpang tanya.ok tk guna produk collagen ni.tak ada apa2x kesan ke?

    ReplyDelete
  72. sy dh guna produk ni hampir 2 bulan... so far memang bagus ..alhamdulillah kulit sy yg dulu berparut teruk tapi sekarang dah kurang dan hampir2 pudar..sy akan terus pakai sampai ok kulit sy :)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..