Rose Hair Perfume: Shasha macam comel je macam comel je dengan Mek Onie dah cuba ! Anda?

by - November 24, 2013



*Amboi tajuk aku,haha

Korang(gegirl) kalau pakai tudung lelama gatal kulit kepala tak? lelagi yang jenis kuat berpeluh kat rambut macam aku. Serius dari pukul 2petang sampai la ke malam still tergaru ! dah rupa orang ada kutu kau tahu ! Masa tu aku guna shampoo pantene,serius aku ingat guna shampoo mahal dapat la hilangkan masalah gatal kat kulit kepala tu,tapi hancus! wuuuuuuu...


Lepas aku dapat hadiah dari fair & lovely ( Entri: Terima Kasih Fair & Lovely) yang lengkap dengan barang fair & lovely dan shampoo serta sabun badan tu. Keesokannya tu terus aku guna shampoo sunsilk. So far, harga shampoo sunsilk dengan pantene lebih murah sunsilk berbanding pantene yang mahal tapi langsung tak serasi dengan rambut aku. stress. 


Nak dekat setahun jugak aku pakai pantene tu, tapi result still sama. Gatal . Tergaru-garu . Aku decide pergi saloon,aku tanya orang tu, "akak..errr,kepala saya ada kutu ke?" akak tu kata takde . Lega! tapi aku still tak puas hati,kenapa gatalnya teruk sangat! aku pun decide untuk buat scrub semua tu. tapi result lepas seminggu still sama! akak tu suruh aku pakai produk dia,tapi aku tolak. Malas ah. Aku takut produk mahal still resultnya sama dengan pantene . (luahan hati seorang pengguna pantene) 


Okay,aku decide lagi. Maybe rambut aku panjang sangat? Terus suruh umi aku gunting sampai aku kata STOP! haha. Lepas gunting semua tu. haaa, kebetulan pulak aku dapat hadiah dari fair & lovely. Ada pulak shampoo sunsilk,akhirnya aku decide lagi sekali untuk pakai shampoo SUNSILK. Terima kasih sunsilk. Tanpamu, aku still tergaru-garu lagi,haha..


*Sorry,ni bukan Sponsor Post tau. Ni luahaaannnnnnnnnnnnn,erghhh~


Okay,sekarang aku pengguna sunsilk,tapi dalam dah selesa tu,aku guna produk untuk atasi rambut gugur juga. Bukan je atasi rambut gugur,tapi aku dah start suka dengan produk ni sebab dia bantu untuk mewangikan rambut juga! bab wangi ni aku memang berkenan,sebab balik kerja mesti rambut bau peluh! haha..lepas je guna IHB Rose Hair Perfumes sampai balik kerja still berbau wangi rambut aku. Of course la aku suka gila ! Aku rasa bukan aku je kot rasa wangi, tapi video: shasha yang macam comel jerr macam comel jer pun dah cuba produk ni,terbaik untuk muslimah yang bertudung. Serius aku cakap ;)






Kelebihan IHB Rose Hair Perfumes :-
  • Membantu menyihatkan rambut
  • Membantu mewangikan rambut *serius
  • Membantu mengelakkan rambut rapuh 
  • Membantu mengatasi rambut gugur
  • Membantu menyokong pertumbuhan rambut.
  • 10/10 pengguna mengakui rambut lebih harum walaupun lebih 8jam memakai tudung *betul wei,aku sendiri dah cuba.
  • Yang paling best!! suami selalu puji * tapi aku takde suami lagi,so orang paling dekat mak aku,dia selalu puji !mihmihmihmihmih.


Lepas je aku mandi shampoo rambut dan keringkan aku terus sapu Rose Hair Perfumes ni kat rambut. Tekstur dia yang tak berminyak tu memang sangat selesa untuk rambut sendiri. tu aku kasi ibu jari ke atas (like) ;)

Paling best,bila sapu..rambut terus rasa lembut. Berbeza sangat bila sapu dan tak sapu Rose Hair Perfumes ni,hihi... Aku rasa, korang yang ada masalah seperti keguguran,rambut gugur,rambut rapuh dan sebagainya.. aku suggest korang gunakan produk ni. Sebab,produk ni diperkayakan dengan ekstrak ros,collagen dan vitamin E. Seterusnya, rambut korang mudah diurus,tidak rosak dan melebatkan rambut. Haaaa. Aku dah nak masuk sebulan guna produk ni,sangat jatuh cinta ;)





.


Untuk detail:

Sms: PHP<jarak> NAMA ke 017-661 1126

Harga bagi seunit? Termasuk Postage
RM30 - Semenanjung
RM35 - Sabah & Sarawak

Harga 3pcs? Termasuk Postage
RM80- Semenanjung
RM90- Sabah & Sarawak


Stokis dan agen diperlukan ;)


Bahagia lepas guna IHB Rose Hair Perfumes ni :D

Thanks sudi baca, sambung buat kerja opis T_T

You May Also Like

22 comments

  1. Mcm menarik jea. Hehee. Bila dah bertutup ni. Sgt sesuai la perfume ni kan. Harga pun mampu milik. Thanks sharing mekonie!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onie dah sebulan guna,best kot...wangi je rambut ;)

      Delete
  2. macam best je kan.. akak mmg ada masalah sikit dgn rambut ni..makin berkurang, dah nipis..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak try product ni,mana tahu solusinya ini?

      Delete
  3. Replies
    1. Thanks dayat sudi menyinggah di sini :D

      Delete
  4. Macam best je macam berkesan je.. Hihi :D suka kan bila rambut wangi sihat semua tu ^_^

    ReplyDelete
  5. macam best je . leyla nak lebatkan rambut . mane nak dapat kalau kat kedai . watsen konfem2 xde kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. watsen tarak yang,haha... product ni baru lagi dipasarkan. hanya stokis dan agent je yg jual . boleh terjah fan page dorang :P

      Delete
  6. mber aku dok promote la benda alah ni. ok eh?nak terai gak

    ReplyDelete
  7. owh. patut ah rambut awak lawa macam rambut fouziah gous hahaha =p

    ReplyDelete
  8. akak baru 3 bulan pakai sunsilk.. mmg best, dah tak garu2 lagi walaupun seharian bertudung.
    Rose hair perfume ni pun mcm best je.... 1bekas cenonet tu cukup utk berapa bulan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 BULAN,BERGANTUNG MACAMANA (BANYAK MANA) KITA PAKAI

      Delete
  9. i pakai sunsilk jgk tp still banyak gugur..T-T... Nk kne try jgk ni..tq 4 sharing

    ReplyDelete
  10. not bad gak rege dia.boleh tahan bape lama satu botol?nmpk cam menarik je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 BULAN,BERGANTUNG MACAMANA (BANYAK MANA) KITA PAKAI

      Delete
  11. macam best je.... akk suka yg wangi-wangi ni...

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..