KOSE "SEKKISEI" Lotion Mask dan Giveaway

by - April 11, 2014

Assalamualaikum, hai rasa dah lama sangat tak cerita pasal produk kecantikan ni. Fyi, saya adalah seorang yang sangat sukakan facial mask. Ada sekali tu borong sekali 20 mask. Beli terus untuk 2 bulan,haha... So,sekarang ambe dah jumpa mask yang terbaik untuk kulit muka saya ni haaaaa. Hai KOSÉ,selamat datang dalam diari kehidupan saya ni ye.  Korang pun boleh cuba secara free produk ni. Mohon pembaca kesayangan saya baca entry sampai habis,hehe




Kenapa KOSÉ?Kenapa tak produk lain?

Sebab KOSÉ ni di established di Japan tahun 1946, Okay terasa diri di Japan sekejap,hehe.. Tapi bukan itu saya nak ketengahkan. Saya pilih KOSÉ kerana terdapat 100 jenis tumbuh-tumbuhan timur yang di pilih berhati-hati . Bukan itu sahaja, dari segi kebaikan yang dapat dalam produk ni buat saya dah jatuh cinta dengan KOSÉ. 






Bukan setakat 100 jenis tumbuh-tumbuhan tu. KOSÉ ini juga boleh seimbangkan kadar kelembapan kulit, mencegah kekusaman,kulit kasar dan jerawat yang disebabkan oleh kekeringan serta kemerahan akibat pancaran matahari. 





The cloudy white lotion menyerap ke dalam kulit yang mampu menghasilkan kulit muka kita fine-textured and plump skin. 





Paling bestkan, boleh guna dimuka,leher dan badan . Seriously best ! Bau mask pun wangi je bila letak kat muka,hihi

Kakak malu,tu sebab kakak tutup mata :P

Main Ingredients:
Oriental Plant Extracts:
  • Coix seed extract: effects such as increased metaboli,whitening,moisturization and prevention of skin roughness.
  • Angelica Extract have disinfectant,whitening and moisturizing effects.
  • Melothria (White Lotus) extract suppress melanin production has whitening effects on the skin.

Dah la best mask ni, kan dah jadi kegemaran saya lepas tu terus masuk dalam diari. Sebab apa?sebab KOSÉ ni la best sangat !hehe..



Kakak pemalu sebenarnya ni, hihi... Wajiblah tunjuk result lepas ber-mask weh. Nampak tak beza dia? Nak menangis okay ! 


9 Benefits of Lotion Mask yang patut korang tahu adalah:-
  • Translucency
  • Penetration
  • Moisturizing
  • '0' Pores
  • Whitening
  • Smoothing
  • Firming
  • Relaxing
  • Evenness

Nampak tak benefits dia? Kelebihan dia dah cerita, so sekarang apa harga dia?
SEKKISEI Lotion 200ml-RM170
SEKKISEI Lotion 360ml-RM260

Nak dapat kat mana produk ni?
Setiap counters/stall KOSE ada jual,hehe



Bila diri sendiri dah pernah pakai KOSE ni kan, seriously sangat berpuas hati. Susah tahu nak dapat facial mask yang boleh memuaskan hati diri sendiri ni haaaaa...Oh ya oh ya,mungkin bukan saya sorang je kot boleh pakai KOSE SEKKISEI Lotion Mask ni,korang pun boleh pakai weh ! dan terima kasih pada Nuffnang  dan KOSE sebab sudi memberi sample Mask ini pada pembaca blog saya. 





Caranya?
Jawap je soalan super duper triple senang bawah ni di entry blogpost ini :-
  1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSE Sekkisei Lotion Mask ini?
  2. Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSE Sekkisei Lotion Mask ini. (any 1 out of the benefits)
Dan WAJIB tinggalkan detail di bawah ini bersama jawapan di entry ini ye,takyah nak buat entry bagai,hiksssssss :D
JAWAPAN:
1.
2.
NAMA:
EMAIL:
URL BLOG:

24 Pemenang yang bertuah akan saya email ! Tunggu amende lagi? Cepat lerrrr join, Giveaway semudah ABC yopppp,hiks! 

Penyertaan yang tidak lengkap,makcik tak layan,kohkohkohkohkoh...Sesi membodek pun makcik tak layan,haha.. 

Teringin nak jadi model?
Caranya mudah sangat.

Korang like page KOSE
Pergi Application ini
dan follow instructions dia.
Very easy to join,just submit photo and collect like ! 
Simple right? 
So, tunggu apalagi, cepatlah register sebelum end contest!hihi










So?tunggu apalagi?cepatlah join giveaway saya yang simple ini seta contest dari KOSE ni weh,,mana tahu korang berpeluang untuk merasai kehebatan KOSE Sekkisei Lotion Mask ini pula,haaaaaaaaaa.... dan mana tahu korang boleh jadi muka baru produk KOSE ni haaaaaa,hehe....


More details: https://www.facebook.com/kose.malaysia
I Love Kose dan Nuffnang <3

You May Also Like

21 comments

  1. macam best jer...onie soklan tu nanti akak jawab kat PM FB ek?

    ReplyDelete
  2. cantiknye kulit awak...
    hehehehe suke tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikssss..... dalam tu je cantik.. padahal muka penuh parut accident dan dagu berjahit :P

      Delete
  3. NAMA:nenot
    EMAIL:kisahsinenot@yahoo.com
    URL BLOG: http://kisahsinenot22.blogspot.com/2014/04/kose-sekkisei-lotion-mask-dan-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. siap buat entry lagi,huhu....komen sini pun takpe yang,hiks

      Delete
  4. JAWAPAN:
    1. - Coix seed extract
    - Angelica Extract
    - Melothria (White Lotus) extract
    2. Whitening
    NAMA: Sally Yatiey
    EMAIL: sally2494@gmail.com
    URL BLOG: http://sallyyatiey.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. JAWAPAN:
    1. Coix Seed Extract, Angelica Extract and Melothria (White lotus) Extract.
    2. Whitening
    NAMA: Amalina
    EMAIL: amalinanadri92@gmail.com
    URL BLOG: applehijaulife.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. JAWAPAN

    1. Coix Seed Extract, Angelica Extract and Melothria (White lotus) Extract.
    2. Whitening

    Nama : Amalina
    Email : amalinanadri92@gmail.com
    Url Blog : http://applehijaulife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. 1. 3 bahan utama : coix seed extract, Angelica extract and melothria (white lotus) extract.
    2. 1 kelebihan : Relaxing

    Nama : Munet
    Email : munierosman91@gmail.com
    Url Blog : minerelisme.blogspot.com

    Yeayy done!!

    ReplyDelete
  8. Jawapannya ialah:


    1.

    - Coix seed extract
    - Angelica Extract
    - Melothria (White Lotus) extract


    2. '0' Pores

    Nama: Syahoney Kitty
    Email: s0undl4cks@gmail.com
    Blog Url: http://dia-honey.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Jawapan:

    1.
    - Coix seed extract
    - Angelica Extract
    - Melothria (White Lotus) extract

    2. '0' pores

    Nama: Syahoney Kitty
    Email: s0undl4cks@gmail.com
    Blog Url: http://dia-honey.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. JAWAPAN:
    1. - Coix seed extract - Angelica Extract - Melothria (White Lotus)
    2. - smoothing
    NAMA: Nur Anis Syawanie Amiruddin
    EMAIL: aniscochomill@yahoo.com
    URL BLOG: http://anies-msletoes.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Jawapan:

    1) Coix seed extract, Angelica Extract and Melothria (white lotus) extract
    2) Relaxing
    NAMA : Azwar Syuhada
    Email: azwa_gem94@yahoo.com
    URL BLOG: http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Join! :)

    JAWAPAN:
    1.Coix seed extract, Angelica Extract & Melothria (White Lotus) extract
    2.'0' Pores
    NAMA: Yan Saflina
    EMAIL: hacumhaha@yahoo.com
    URL BLOG : http://bluepinkiey.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. jawapan:
    1.Angelica root extract (Whitens)
    2. Coix seed extract (Whitens)
    3.Melothria root extract (Whitens)
    -Oriental Plant Extracts has the power for deep translucent for dull skin. Sekkisei Lotion creates fine textured to your skin and you will get hydrated snow white looking skin
    nama: Cik Nor
    Email : normi80my@yahoo.com
    Url blog : http://norminieza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. JAWAPAN:
    1) Bahan Utama :Coix seed extract, Angelica Extract, Melothria (White Lotus) extract
    2) Kelebihan : Relaxing
    NAMA : Rusyie
    EMAIL :rusydazainodin@gmail.com
    URL BLOG : http://she-is-rusyie.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..