Maybelline : White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++

by - June 25, 2014

Heiiiiiiiiii ! Kemain panjang tajuknya pun! hehe... So ! awak-awak semua, which one compact powder yang selalu menjadi idaman kalbu korang semua? Aku? Of course la maybelline. Actually, dari sekolah lagi memang pakai bedak dari Maybelline ni,sebab bedak dari brand Maybelline selalunya memang best baq ang :D





Sebab apa aku suka Maybelline?

  • No More Touch up.
  • Nak kulit segar dan bersih all day long? Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ kan ada :D
  •  Meninggalkan ultra-smooth surface on ur skin.

Nampak? btw, Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ is a availabe start from June 2014.

The Retail Price: RM23.90
The Refill Price: RM11.90






Murah je kan? dah la murah,berpatutan pulak tu,aku pulak makin happy la sebab dengan bedak ni je aku keluar sekarang. Maklum la, aku pentingkan keselesaan pada muka tanpa nak kena touch up lebih-lebih. Dengan  Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ korang tak payah nak risau apa kerana produk ini dapat membantu korang (esp.girls out there)  yang selalu keluar pergi meet friends,shopping, lepaking and whatsoever la kan. Jangan risau ! Sebab  Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ memang membuatkan muka korang maintain fresh from morning until night without having to touch up constantly. Sound WOW kan? hehe.






Berapa lama yang tahan fresh tu?

12 hours of long-lasting & 12 hours of UV protection



Risau lagi? So far,selama aku pakai  Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ alhamdulillah sebab bedak ni sangat membantu pada kulit muka aku serta tak payah dah la nak touch up banyak kali atau risau sebab clog pore sebagainya tu.






I love  Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ because......


STAY WHITE
SUPER FRESH 
NO MORE TOUCH UP
NO MORE CLOGGED PORES
IT HAS SPF34 PA+++
SUITABLE FOR ME!




Aku kalau pergi tempat yang jual barang-barang mekap ni memang suka menghabiskan masa ke situ even diri ini tak berapa nak power make up tapi i still haaaaa bestnya kalau dapat pakai yang ini ini itu itu tu haaaa...alaaaaa,mengidam! lelagi dekat watson tu haaaa...mesti bertepek kat depan rack maybelline lelama. Tengok lipstick nak lipstick,tengok eyeliner nak eyeliner...tapi untuk semua tu memang aku jarang pakai dan aku selalu kisahkan dengan bedak. 



Paling simple aku pakai pun bedak la, rajin sikit calit blusher kat muka biar nampak girlish sikit,ewah! hehe... Tapi seriously la, aku ni kerja memang air cond tu memang takde la, peluh pun cepat tang muka. Tang tiyak toksah kata, selalu iols kibas kasi kering,wakakakaka... tapi bila pergi kerja pakai bedak ni,rasa heiiiiiii ! kenapa la best sangat bedak ni. Memang bedak ni fokus dia untuk maintain fresh. Tak menyesal rasa pakai bedak ni ko.


" THE BEST PART OF BEAUTY IS THAT WHICH NO PICTURE CAN EXPRESS "




Fyi, aku cerita ni bukan nak dagang aku pakai barang mekap apa, tapi aku patut dagang la jugak,sharing is caring kan best ! Mana la tahu ada gegirl kat luar sana yang mukanya selalu kusam,selalu risau kekalau bedak yang dia pakai tu cepat hilang dimuka ke apa kan? So, i guess... lepas aku cerita ni mesti ramai yang akan cuba,sebab aku sendiri dah cuba dan sangat berkesan pada muka aku. Sebelum aku lupa ! Aku suka dengan design compact dia tu,white white macam snow white tau ! hehe..dannnn paling-paling penting ! .sukaaaaaaaaaaaa :D



So, tayah kot tunggu lagi. Boleh la bebel sensorang depan rack maybelline nanti tu ! hehe.. i choose for code natural ^______^

Thanks for ur time !

Kesayangan korang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com



PLEASE REMIND URSELF TO BUY AND TRY THIS ONE FOR THE BEST RESULT  Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ ! 



You May Also Like

13 comments

  1. Yes! Pika setuju..memang best compact powder ni..
    sejak dapat hari tu memang dah jadi routine harian pakai ni..

    ReplyDelete
  2. Laaa ingtkn cake kek tadi...sob3 baru ngidam...rupa2 alat solek..org lki bleh pkai dak nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakakaka....sedapkan nama dia,cake tau,hehe.... orang laki kalau nak pakai pun apa salahnya,hehe

      Delete
    2. Kalau pakai nk wak mende..wak misai hahaha

      Delete
  3. Bessstttt !! Kita pun pakai ni juga , sewonok ! Tapi cermin kita retak pecah berderai. Mungkin muka ambe terlalu huduh. T_T.

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka awak tu mulus okay! geram itew!~

      Delete
  4. Ena pun pakai yang ini. Memang Maybelline pilihan hati ena. HEhehehe

    ReplyDelete
  5. ALA,...baru beli bedak compact Miami td
    kalo baca entry onie awal sikit...dh hold pergi cari maybeline..

    huhu

    next month pulak la try bedak ni. heee

    ReplyDelete
  6. Kita pakai sama2 yea..akk pun dpt..hihi

    ReplyDelete
  7. I like also to wear this Maybelline Cosmetic Products....

    ReplyDelete
  8. tq sharing onie..blh juga try maybelline plak :)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..