Pilihan 'Facial Mask' kesukaan

by - March 02, 2015


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Aku ingat lagi, first time aku kenal dengan produk ni bila aku pergi event beraya bersama Faizal Tahir . 2 tahun yang lepas, jemputan event under Nuffnang yang ke-4 aku terima dan aku sangat happy time tu. Yelah,jumpa blogger,jumpa artis.. Tapi that time i was so selebet la baq hanggg,haha... Dulu pegi event muka selapis bedak jerrr uols..sekarang pandai dah la nak 2 3 lapis,kahkahkah.. entah,bila tengok entry event beraya bersama Faizal Tahir tu,aku rasa nak tergelak tengok diri sendiri...wakakakakkakaka..


Masa tu agak awkward jugak la, sebab ada yang tak kenal lagi.. pastu macam-macam la rasa, cuma aku ingat balik time tu.. ramai yang ngejek 'untung la beraya dengan retis' ,haha... Yup, kadang untung tu hado la jugak, tapi kadang jangan la over-over sangat uolsss... iolsss ni menjalankan tugas as a blogger je...ada retis pun bernasib baik..khennn...


Eh,rindu ah zaman 2013 tu.. 
Rasa nak ulang balik sejarah macamana diri sendiri boleh kenal blogger,kenal nuffnang,kenal nuffies.
Time tu nuffies anne cheah aku kenal dan dia selalu panggil aku letopkeypad,haha.
Anne Cheah sempoi orangnya, dia layan je blogger yang ting tong macam aku ni haaa..
Tapi sekarang dia dah takde dan terasa rindu,wuwuwuwu...


Okay lah, disebabkan tajuk entri kali ni 'Pilihan Facial Mask kesukaan' aku tutup dulu topik kisah throwback aku tu haaaaaaa,wahahaha.. bukan apa,aku rindu..tu yang throwback,kehkehkeh..





Haaaa,ni lah facial mask kesukaan aku.. emmmmmmm, brand bebiasa aje uolsssss... Tapi yang bebiasa ni lah aku guna sampai sekarang since aku kenal pada 2013 tuuu...biasa aku tak suka beli 1 pc, aku suka beli sekotak terus...satu kotak ada 5 pcs.. kadang kalau takde diskaun memang harga sekotak tu rm27 or rm25,gitu la harga dia... aku lupa,huhu.. tapi kalau beli 1 pc memang mahal la,baik beli sekotak,jimat... Tapi tadi aku pegi watson SACC Mall Shah Alam, facial mask jenis ni (gambar atas) ada diskaunnnnnnn derrr.. sekotak rm7.45, so aku balun 2 kotak teruslah... Sementara ada diskaunkan weh.. dan satu lagi, aku jenis yang suka pada barang skincare,macam make up tu kureng sikittttttt...



Suka:

  1. Wangi
  2. Essence dia banyak
  3. Harga reasonable
  4. Puas hati
  5. Lepas pakai muka segar dan lembab 

Tak suka:
  1. Bila takde sale,haha.


So, cara ni jugak adalah tips berjimat aku. Emmmmm, kadang ada orang.. buat apa pakai benda-benda macam ni, jimat apa macam ni...tapi bagi aku, bila aku pakai benda macam ni aku rasa so relaxing, bestttt dan bestlahhh..ahaha.. Even muka nampak sehalus kain selembut kapas tu kadang kena berhati-hati, luar tak nampak,tapi dalam tu yang kena fikir.. Licin licin jugak,muka kena jaga nahhhhhh...



Okay la tu aje aku nak bebel malam ni, aku nak perap muka dengan mask sekejap,rasanya esok macam nak tengok kat watson Setia City Mall ah plakkkkk... sebabbbb sebabbbbb banyak diskaunnnn... sobsobsob... 



Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

p/s: tadi aku pergi kenduri, so korang tahukan soalan apa orang tanya?haha.. lekluuuu,iolsss muda lagi lerrr,haha

You May Also Like

5 comments

  1. Assalamualaikum onie, wahh bestnya.. sheila masa 2013 kengkonon nak rajin pergi event blogger, bila dah mengandung terus stop cita2 nak jadi blogger sepenuh masa. hahahaha. tak pernah lagi jumpa mek onie, teringinnnn nak laga pipi hahahhahaaa ;p

    semakin cantik sheila tengok onieeeeee :)

    ReplyDelete
  2. Hahahaha. borong banyak teruss bila ada sale :D

    ReplyDelete
  3. dah lama gilers tak pakai mask bagai.. hahaha... macam tak sempat jer sekrang nak buat.. sadis betul la...sob sob..

    ReplyDelete
  4. rasa macam nak guna facial mask..macam best je. hehe

    http://adarain.com/

    ReplyDelete
  5. kita pakai bedak sejuk je . pakai kat muka sblum tidoo.. zzZ

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..