Mary Kay penganti Surgeri aku

by - April 21, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Selama 5 bulan pada tahun 2012 aku setia dengan Mary Kay, first aku try adalah produk Botanical Effect di mana 1 set untuk skin care cecah rm300++ gitu la... Pengalaman aku pakai Botanical Effect korang boleh baca sini . Kebetulan masa tu aku memang gigih tengah cari pencuci muka yang terbaik,maklumlah bulan 7 2012 accident dan bulan 10 2012 baru kenal dengan Mary Kay, time tu memang aku happy gila sebab takpayah dah fikir surgeri muka. Kos surgeri bukan murah,huhu...


Alhamdulillah sekarang muka aku dah kembali normal dan sekarang aku still memilih Mary Kay sebagai skincare aku. Tapi aku taknak cerita yang lain,sekarang aku nak share kisah Serum Baru dari MK tu. Ya Allah,best gila kot serum dia. Aku tahu,produk MK ni tak penah hampakan aku even dah ramai yang tahu harga MK ni mahal. For me, worth it okay. 




Bulan 7 2012 accident.
Bulan 10 2012 aku kenal MK dan terus beli.


Sekarang aku still pilih MK sebagai produk muka aku.






Melacep Plus+ Ultimate Serum
Harga: RM350
Saiz: 30ml

Melacep Plus+ Luminous Kompleks yang boleh mencerahkan dan memutihkan kulit wajah dengan gabungan 3 bahan utama iaitu:

  • Ekstrak Edelweiss - Bestnya dia mencerahkan,memberi perlindungan, kaya dengan antikoksidan untuk bantu kurangkan perubahan warna kulit.
  • Ekstrak Alga - Merangsang pembentukan melanin dan membantu menghalang perubahan warna pada permukaan kulit.
  • Asid Amino dari sayuran - Perbaiki kecerahan kulit,menjadikan tona kulit lebih sekata dan mengurangkang bintik-bintik pada kulit.





Ini adalah kesan selepas sebulan lebih aku pakai serum ni,sangat-sangat memuaskan hati. Harga boleh tahan gak mahal tapi worth it for myself. So aku tak menyesal pakai serum baru ni. Paling bestnya,aku makin yakin dengan kulit muka aku. Kalau dulu penah buat treatment dan result dia sangat teruk,sekarang aku yakin kulit aku dah pulih sedia kala. Tona kulit muka pun makin sekata.




Hexylresorcinol ini adalah target glutathione dan mengumpulkan pigmen pada permukaan kulit. Glutathione adalah penting untuk proses penulenan kulit. That's why aku suka dengan MK ni. Bila kita dah tua ,pengeluaran semulajadi glutation dalam badan kita mula berkurangan manakala tekanan dan pencemaran alam sekitar jugak boleh mengurangkan kadarnya. Oleh sebab itu, glutation boleh memberi kesan melanosit yg bertanggungjawab atas kemunculan melanin pada kulit.




Ekstrak Maritime Pine (pinus pinaster) dan white birch - Target melanin





Apa yang aku suka dengan Melacep Plus+ Ultimate Serum ni adalah kulit makin glowing dan warna kulit semakin sekata. Paling bestnya,kurang bintik-bintik hitam. Aku pakai time pagi masa lepas mandi dan malam masa nak tidur. Memang puas hati dan tak melekit pun weh,dia cepat meresap. Yang penting apply sikit pun dah okay ;)


Formula baru ini direka khas untuk menggantikan dua produk MK iaitu Melacep Essence dan Dark Spot Serum. Yang bestnya sekarang ni,serum baru ni mampu menjadikan kulit lebih cerah dan berseri,Serius!



Hasil paling cepat dalam 3 minggu dan result aku adalah sebulan lebih. Haritu lagi aku nak share pasal benda ni. Tapi selalu je tak sempat T_T



Begitulah keadaan Melacep Plus+ Ultimate Serum ,hehehe... Tak melekit pun bila sapu kat muka.. aku suka apply ni setiap pagi dan malam,hasilnya memang macam aku cakap kat atas tadi :D

Satu kajian terhadap 252 orang pengguna wanita telah dibuat selama 3 minggu dengan menggunakan produk pagi dan malam. Keputusan sangat terbaik sebab

93% berkata ia membantu memulihkan keserian wajah kulit.
86% berkata ia memberikan pencerahan sekata pada wajah
81% berkata ia memulihkan kelainan pada tona warna wajah.


So?Apa korang rasa dengan produk ni?
Apa yang aku dapat simpulkan di sini, Melacep Plus+ Ultimate Serum ini mampu mencerahkan kulit muka aku,pulihkan tona pada warna wajah dan yang paling best makin ramai puji kulit muka kita makin cantik. Aummmmm,hehe


Untuk maklumat lanjut:
Website: www.marykay.com
Facebook: Mary Kay Malaysia


Thanks Mary Kay <3



Salam sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

20 comments

  1. Replies
    1. sy Mary Kay BC :-) and boleh wassap saya di 013 399 9122..Lelaki pun boleh pakai tau..

      Delete
  2. Macam nak pi beli jugak produk ni. Hikssss :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom jom beli..Boleh wassap saya 013 399 9122

      Delete
  3. orang laki leh pakai tak.. keh!
    *pergh!! lamanya tak blogwalking!!

    ReplyDelete
  4. seronok bila jumpa produk yang sesuai dengan muka kita kan..:)

    ReplyDelete
  5. Samaaaa! Emi pun pakai set botanical tu jugak. Memang puashati sgt2, set botanical tu mmg sesuai dgn kulit emi. Emi start pakai July 2014 tak silap. Dulu kulit selalu kering menggelupas gitu. Dah try Mary Kay, alhamdulillah dah tak kering dah. Berminyak pun tak. Dia mcm balance je lembapan kulit tu. Bila kita sentuh kulit kita, boleh rasa kot perubahan. Rasa mcm supple sgt2 kulit ni. Haritu cleanser emi habis, malas nak beli lg time tu sbb moisturizer & yg lain masih blom habis lg so emi try pakai cleanser brand lain. Saja la try2. Tapi tak ok. Kulit mcm nak kering sket. Iskkk...terus nyesal. Ni baru nak restock cleanser Mary Kay balik. Mmg terus stay dgn set botanical tu jela kot lepas ni, sbb dah mmg serasi dgn kulit ni. Btw Melacep Plus+ Ultimate Serum ni pun mcm menarik, tp harganya kemain ye..hihi.

    ReplyDelete
  6. thanks coz memilih Mary Kay,,kalau ada sesiapa nak order Mary Kay boleh wassup ila at 0182694153,,,macam2 produk skincare + makeup,,,

    ReplyDelete
  7. fuh tu dia ayat tittle tak menahan..

    ReplyDelete
  8. boleh whatsapp saya jugak untuk free consultation details pasal produk MARY KAY ni 0123397536

    ReplyDelete
  9. Siapa nk dapatkan MaryKay boleh contact saya ye!
    Ready stock and fast services!

    Ira
    Mary Kay Beauty Consultant
    010-4053004

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah saya cuba 3 bulan mk ada pperubahan jeragat saya semakin pudar

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum..sy pengguna Marykay dr 2011 hingga 2016 sekarang. Sesiapa yg berminat boleh whatapps sy 019 5523787. Sy boleh hantar brg secara percuma di sekitar Shah Alam/Bangi/Putrajaya/Nilai

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum..sy pengguna Marykay dr 2011 hingga 2016 sekarang. Sesiapa yg berminat boleh whatapps sy 019 5523787. Sy boleh hantar brg secara percuma di sekitar Shah Alam/Bangi/Putrajaya/Nilai

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum.. Nak letgo new produk Mary kay satu set botanical be evolution kaler pink.. Terdiri drpd Aloe Vera dan Dragon Fruit. Sesuai buat remaja yang mengalami masalah jerawat. Baru pakai sebulan, masih banyak lg since set ni boleh tahan 4-6 bulan. Harga boleh nego.. Wassap 0173865248

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum...sy nak letgo mineral powder foundation,beige 0.5. Condition 9/10 and sy bru received around 1 week ago. Nak letgo sbb x sesuai dgn skin tone sy. Powder nye sgt best and very smooth to skin and tahan lama for almost 4-6 bln. Preloved price: RM70 include postage, normal price: RM 76. Harga boleh nego lg. Can contact me at 01123374371...

    ReplyDelete
    Replies
    1. whatsapp saya boleh x 0194129175

      Delete
    2. Saya nak letgo botanical hydrate f3 dan freshen f2. harga berpatutan. condition 9/10. nak letgo sbb saya pakai timewise sbb umur xsesuai pakai botanical. whatsapp 0194129175

      Delete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..