Maybelline New and Improved Mascara Hypercurl Mascara

by - May 26, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua! Yeayyyyy,jomlah kita cerita barang mekap pilihan aku pulak untuk bulan 5 ni,hehe.... Dikesempatan ini, terima kasih banyak-banyak kepada Maybelline Malaysia kerana bagi surprise sebegini. Sangat terharu sebab bila dapat barang mekap ni aku punya teruja terlebih overdose!hiks... 


Kali ni aku nak cerita tentang Maskara,sebenarnya aku sangat memilih dengan maskara. Lagi-lagi bila beli yang jenis berketul dan tak kena dengan bulu mata. Sebelum aku kenal maskara baru ni, aku pakai Maybelline Newyork : The Rocket Volum' Express . So far, bila aku pakai The Rocket Volum' Express ni sangatlah best dan apa yang aku perasan bila pakai, bulu mata lebat dan kalau korang nak tahu maskara yang aku cerita ini mempunyai 'Ultra-Sonic Brush'



Tapi aku bukan nak cerita maskara yang kat atas tu,aku nak cerita Maybelline Malaysia dah keluarkan maskara baru!!!!!So girl yang kat luar sana... Masa ni lah korang mesti mencuba benda baru! hehe




Maybelline Hypercurl Waterproof - Mascara Very Black
RM31.65

First Black-Gel Formula
Stay Up For 24 hours
Waterproof
Smudgeproof
Humidity-Proof
4x Curl

*Suitable for natural long lashes




Pilihan di hati buat masa sekarang :D





Maskara yang aku rasa dah tak perlu pakai curler dan memang 4 kali melentik bila pakai,haaaa....so memang dah tak perlulah nak pakai curler kan. Apa yang aku suka dengan produk ini adalah mesti luarannya dahulu,packaging dan bentuk yang sangat mudah dibawa ke mana sahaja.


Tahan 24 jam, walaupun seharian keluar..tak perlu dah nak touch up banyak kali kat bulu mata tu haaaa. Memang bertahan lama. Bagi yang jaga kecantikan even dalam kolam renang pun (haha) aku rasa maskara ni memang sesuai untuk korang sebab maskara ni waterproof. So, tak perlulah risau lagikan?kihkih..


*Jika sape yang perasan,berus maskara ini ada sedikit panjang dan curl :)



Anyway im so happy to wore this mascara dan tak payah nak sesusah pakai false eyelashes or eyelashes extentions (walaupun aku tak pernah pakai benda tu,eh) .Okay korang dah try?Apa korang rasa tentang maskara baru ni? Apapun terima kasih banyak Maybelline,love u to the max,haaaaa :D


Eh korang,sebelum terlupa...mascara ni tengah sale kat watson sekarangggggggg.. 


Instagram: @maybellinemalaysia
Hashtag: #MYHypercurl
Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

17 comments

  1. mieza pun suka mascara ni, memang tahan dari mula pakai sampai la masa nak remove, boleh bagi award mascara degil (tak cair) tapi lembut hati (senang remove) hahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. mieza,ayat tu tak boleh nak comel lagi ke?haha.... yupppp,best sangat !

      Delete
  2. Replies
    1. yessssss! syaz tepat sekali.....bestkan :D

      Delete
  3. Emi pakai mascara Loreal. Lepas ni nak try Maybelline la. Mcm best je.

    ReplyDelete
  4. selamat malam..lamanya tak jenjalan sini...malam ni melawat semua org :D
    syira mencari sponsor utk ga akan dtg..boleh PM PAGE FACEBOOK : BLOG SYIRA LOKMAN ^_^

    ReplyDelete
  5. mascara maybelline memang terbaik.. nanti nak belilah!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kak! confirm tak menyesal :D
      Aah onie pun suka mascara maybelline,terbaikkkkkk!

      Delete
  6. Replies
    1. takpe nad,ikut kesesuaian diri :)

      Delete
  7. Hye Kakak Lawo! Jom la main makeup2 sama.

    ReplyDelete
  8. Kalau dah lambat nak pi kerja tak dan dah nak tenyeh2 maskara. Hahaha. Tapi maybelline memang di hati :D

    ReplyDelete
  9. memang tengah cari2 maskara ni...xtau nak pilih brand apa ,

    ReplyDelete
  10. Sekarang ni nk cari kat mana mascara ni

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..