Happy Birthday Althea

by - July 22, 2016

Assalamualaikum dan salam sejatera semua. Fine! Lewat dua hari aku nak blog tentang Althea ni. Sepatutnya 20.07.2016. Ampun la korang. Bukan apa,semalam aku taip Assalamualaikum pastu terus tersengguk. Adududududu.. Nak paksa menulis tapi kelain jadinya, terus tidur. Maaf la korang. Tapi takpe, kalau korang perasan, kat instagram dan facebook aku dah upload pasal #AltheaTurns1 kan. Perasan tak? Haaaa, kalau perasan sila tepuk tangan untuk diri sendiri kerana anda sangat prihatin orangnya,hahaha.


Kali ni aku nak kongsi satu pengalaman aku shopping di Althea. Korang yang pangkat wanita tu tahu la kot apa itu Althea kan? Alaaaa yang tak tahu tu meh aku cerita sikit bahawasanya Althea ini adalah satu shopping online yang menyajikan segala jenis barang kecantikan dari penjagaan kulit muka, make up hinggalah make up tool....Adududududu.. Teruja ke tak tu jemah weh? Aku hari tu ada sekali just buka website Althea. Terbanyak pulak 'add to bag'. Terus ala. Nantilah. Tapi kali kedua aku masuk website Althea. Nah! Terbanyak jugak 'add to bag'. Ni pun ada lagi aku nak 'add to bag' ni. Nasiblah kalau banyak, selamat berpuasa sebulan la jawab dia makan make up saja. Haha.



Althea Korea : #AltheaTurns1

Althea Korea : #AltheaTurns1

Althea Korea : #AltheaTurns1
Althea Korea : #AltheaTurns1


Althea Korea : #AltheaTurns1


Pum pam pum pam pum pam. Nah. Happy Birthday Althea yang pertama. Wah, setahun dah bertapakkan. Semoga terus sukses dan dikenali ramai. Aku rasa bukan rakyat JELITA Malaysia je yang tahu kewujudan Althea ni. Rakyat JELITA Singapore, Indonesia dan Korea pun dah tahu kewujudan Althea ni. Gila gebum. Tak sangka jugak sebenarnya diri ini dapat shopping di website gebum ni. Bukan tu je ye korang. Barang-barang Althea yang korang order tu diterbangkan jauh dari NEGARA KPOP tu haaa, Korea!!! Excited tak? Dan setiap pembelian RM150 ke atas shipping korang tu percuma je. So, silalah membeli RM150 ke atas,hehe... 

Althea Korea : #AltheaTurns1


Haaaaa,macam ni rupa kotak yang aku dapat tu. Tak terjejas sikit pun dari diremuk, dikoyak, dipenyek dan diperlakukan dengan perkara yang tak diingini. Sangat-sangat berwaspada sampai didepan pintu rumah. Haaa, boleh la letak alat-alat make up dalam kotak tu. Rugi la sape tak simpan kotak macam ni. Dah la warna pink.


Okay ! Sebut hal pink-pink ni kan. Dalam tempoh mood #AltheaTurns1 ni. Althea menyajikan pada korang dengan pelbagai hadiah lumayan dan diskaun serta rebate yang sangat tak tahu nak cakap macamana lagi best dia.


Ada 3 perkara yang best sempena sambutan hari jadi Althea yang pertama ini dan aku rasa semua rakyat JELITA tak senang duduk. Rakyat LELAKI pun kalau nak join apa salahnya. Antara 3 perkara itu adalah:-


Pertama, Jomlah jadi pembeli 1500 pertama dan korang akan dapat free limited goodie bag dimana dalam tu ada full size beauty product dengan menggunakan code: ALTHEATURNS1 . Tunggu lagi? Haaaa, rugilah kalau korang masih menunggu,hehe...Tak terlambat lagi tu haaa...



Kedua, Birthday Giveaway. Dimana giveaway ni korang pilih je 3 barang yang TOP SELLERS dan korang akan dapat 100% REBATE dan terus dikreditkan dalam akaun anda. Sebelum tu,mohon jangan lupa sign up Althea dulu, banyak kelebihan kalau korang sign up Althea ni. Buat masa sekarang kalau korang baru nak sign up Althea haaaa jangan lupa redeem RM30 masa pembelian. Dah jimat RM30 kat situ kan? Haaaaaaaa, tunggu lagi???? 



Ketiga dan last sekali ni tau, ni kalau korang tunggu lagi jangan kata aku yang paksa korang menunggu ye. Sekeh sorang-sorang. Okaykaykaykaykay,last eh. Dannnnnnn kalau dah beli semua tu dah dapat party kit dalam kotak masing-masing tu sila join #AltheaTurns1 Instagram Contest dan mohon JANGAN LUPA letak hashtag #altheaturns1 dan berikanlah ucapan yang sangat awesome kepada ALTHEA. Dah semua tu, korang tunggu jelah pengumuman pemenang dan hadiah dia dah tentu la awesome jugak weh. Antaranya adalah Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6s, Galaxy S^ Edge, Canon EOS, M10 Selfie Camera, Althea Credits dan beauty hampers from Althea. Haaaaaa,berair mulut i nokkkk tengok hadiah-hadiah dia... Contest ni bermula 20th July till 15th August,2016 dan korang masih nak menunggu lagi ke wehhhhhhhhhhh? Cepat-cepat la join. Jangan sampai menyesal tak sudah la ye,hehehe.... Dan hadiah dia tu semua bernilai KRW10,000,000 ... Menjuling tak mata tu ? hehehehe

Aku? aku tak tunggu, aku dah pun terbeli barang-barang dari Althea,wahwahwahwah..Gila kau nak tunggu, taknak menyesal aku ni.

Althea Korea : #AltheaTurns1


Mudah je cara nak membeli barang-barang Althea ni. Yang mana belum sign up tu mohon sign up dulu dan korang boleh terus shopping di website Althea tanpa jangan kau ragu-ragu sayang aku tetap di sini,eh ternyanyi pulak. Haaaaa.. mudah je ye. Dan satu lagi aku suka shopping di website Althea ini sebab website dia sangatlah mesra pengguna.. Setiap review-review yang ada pada produk yang kita nak beli tu sangatlah membantu. Lagi-lagi kalau jadi aku. Ragu-ragu jugak nak beli produk tu walaupun kita tak pernah pakai produk tu. Tapi alhamdulillah,selama aku pakai macam-macam produk, kulit muka i tetap cantik, kulit muka ok,kbai.


Antara produk yang aku terbeli itu adalah:-
  1. Bling-Bling Eyestick,Color 11 Asteroid Star from Etude House : RM26.00 , RM18.00
  2. Under Eye Brightener from Missha : RM27.00, RM15.00
  3. Marshmallow Puff from Too Cool For School : RM31.00, RM17.00
  4. Green Tea Cleansing Foam from Innisfree : RM49.00, RM24.00
  5. Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist from Nature Republic : RM28.00, RM19.00
  6. Eyebrow Powder Cake from Skinfood : RM27.00, RM15.00
  7. No-Sebum Blur Primer : RM59.00, RM34.00
  8. Premium Metal Snow Mask : RM18.00, RM7.00

Haaaaaaaaa, antara barang yang aku terbeli haritu. Sebenarnya dah 'add to bag' untuk second batch ni, tapi masih memikir lagi barang apa nak beli, matilanakkkkkk...semua barang-barang di Althea mengundang jiwaku. Meronta katanya T_T


Eyebrow Powder Cake

Skinfood
Eyebrow Powder Cake
RM15.00

Real Cacao
Natural-looking brow makeup
Mix two different colors for brows

Yang ni bau dia macam nak makan-makan je haaaaa,wangiiiiiii yang amat...


Premium Metal Snow Mask

B&Soap
Premium Metal Snow Mask
RM7

Glow, Moisturizing, Brightening and Vibrancy


Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist

Nature Republic
Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist
RM19

Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist
All Skin Types


No-Sebum Blur Primer

Innisfree
No-Sebum Blur Primer
RM34

A primer makes the skin texture smooth and bright as if giving a blur effect, covering skin bumps caused by pores and fine wrinkles.


Green Tea Cleansing Foam

Innisfree
Green Tea Cleansing Foam
RM24

This mild cleansing foam cleanser contained with Jeju organic green tea moisturizing, antioxidant ingredients and kaolin wahses off not only make up residue but also soft facial hair impurities with its refines and foamy lather as it helps to create a fresh and clean skin.


Marshmallow Puff

Too Cool For School
Marshmallow Puff
RM17

Marshmallow puff for face makeup wih soft texture - easily absorbs product and is deal for applying BB cream and foundations. Fantastic for applying eye shadow and under-eye concealers with precision and reusable.


Under Eye Brightener

Missha
Under Eye Brightener
RM15

Liquid concealer with tips applicator that perfectly and naturally covers up dark circles and blemishes.

Bling bling Eyestick

Etude House
Bling Bling Eyestick
RM18

Bling bling eyestick is easy to apply eyeshadow that has glittering touch and smooth texture. It will make ur eyes sparkles as if twinkling stars are laid upon ur eyes. U can not only achieve glittering effects with vivid colors but the colors of shadows will last for a long time.



Dan itulah barang-barang yang menjadi pilihan aku untuk box pertama ini,hehe
Mana tahu box kedua ada lagi.


Althea Korea : #AltheaTurns1

Althea Korea : #AltheaTurns1



Althea Korea : #AltheaTurns1

Althea Korea : #AltheaTurns1

Althea Korea : #AltheaTurns1 , Mek Onie


onie dah join, sape dah join? Good Luck semua :D

Apapun, jangan lupa tau join instagram contest dari Althea. Bukan apa, hadiah dorang awesome sangat. Mana tahu rezeki korang di situ,hehe...Dan jumpa ahad ini dan next blogpost. Tak sabar. Btw, packaging dia sangat sweet! Warna pink adalah favourite iols,heeee..Thank You Althea :)
[ www.althea.kr ] Happy birthday to u Happy birthday to @altheakorea ! Happy birthday to u AltheaπŸ˜ŠπŸ’‹❤πŸŽ‚πŸ˜™πŸ°πŸŽŠπŸŽ‰ . . ❤First, i'll start saying about your PR and im happy how u treat me. ❤Second, service. I'm just so happy that when i got ur parcel from Korea. This is my first impression how u handle ur customer from Malaysia. Most important, the box very cute with design and how u wrap ur product. 🌟🌟🌟🌟🌟/🌟🌟🌟🌟🌟i give u ! ❤Third, one of my korean brands lover and i found u with 50 Korean beauty brands in stock. No need worried where i can get all Korean beauty brands,hehe ❤Fourth, Delivery fast!!! Around 10days to 15 working days. ❤Sixth, all item always we can get with affordable price!!! ❤Seventh, free shipping πŸŽŠπŸŽ‰πŸŽŠπŸŽ‰πŸŽŠ but i have shopping with Rm150 per order and 30 days return. ❤Last but not least, i love all products from Althea Korea. . . Happy with u guys team @altheakorea .πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ Please maintain ur service and always treat ur customer nicely. Cant wait for shopping again!!!! πŸ’„πŸ‘‘πŸ‘˜πŸ‘šπŸ‘œπŸ‘’πŸ‘’πŸ‘–πŸ‘—Hopefully u guys happy when u look my picture, Hehe.. how u treat me as a customer and i'll do the same thing. Love u so much Althea. May ur business success, fast growth and famous ! Happy 1st Birthday Althea !!!πŸ˜ŠπŸ’„❤πŸ˜šπŸ˜™πŸ˜ŠπŸ˜πŸ˜ƒπŸ˜„ . . #AltheaTurns1 #AltheaKorea #BeautyBlogger #Beauty #MacbookAir #IpadAir2 #Iphone6s #GalaxyS6Edge #CanonEOSM10SelfieCamera #AltheaCredits #BeautyHampers #Makeup #Lover #Photoshoot #LovePink #Pink #Blogger #Shoot #contest #malaysiabeautyblogger #Birthday
A photo posted by Kelantanese - Mek Onie (@mekonie) on
Kenapa aku suka @altheakorea ? [ www.althea.kr ] 1. Website www.althea.kr sangat friendly 😘 2. Semua produk kecantikan sangat comel dan best! πŸ’„ 3. Harga sangat berpatutan πŸ’΅ 4. Servis cepat! 5. Kotak Althea sangat berguna! πŸ’‘ 6. Produk sampai dengan selamat. πŸ‘ 7. Paling best produk dari Korea. Mudah! Tak perlu dah nak susah-susah pergi Korea beli produk kat sana. 8. Walaupun baru 2 kali beli barang dari Althea. Happy sebab servis dia memang tip top dan tak pernah kecewakan aku. 9. Althea ni memang sweet sebab bila birthday dia,dia bagi birthday party kit. Sape tak happy? 10. Last sekali,model atas tu cantik. Sebab senyum dia over πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . ❤I L O V E A L T H E A ❤ . . #AltheaTurns1 #AltheaKorea #BeautyBlogger #Beauty #MacbookAir #IpadAir2 #Iphone6s #GalaxyS6Edge #CanonEOSM10SelfieCamera #AltheaCredits #BeautyHampers #Makeup #Lover #Photoshoot #LovePink #Pink #Blogger #Shoot #contest #malaysiabeautyblogger #Birthday
A photo posted by Kelantanese - Mek Onie (@mekonie) on





HAPPY BIRTHDAY TO YOU!
HAPPY BIRTHDAY TO YOU!
HAPPY BIRTHDAY TO ALTHEA!
HAPPY BIRTHDAY TO YOU!

LOVE ALTHEA <3



Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com


You May Also Like

5 comments

  1. ada 2 barang kita samaa..wehuuuu

    ReplyDelete
  2. Alahai, tak puas rasanya shopping kat Althea. Rindu Onie la weyh!

    ReplyDelete
  3. Perghh banyaknya mek onie borong, Azwar ada beli gak produk inisfree, tapi lipstik saje ;)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..