BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

by - May 06, 2018



BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA



Buffet Ramadan 2018 : The Everly Putrajaya | Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Yeayyyyy! Bagi tahun 2018 ini aku akan review beberapa lokasi terkenal di kawasan Putrajaya yang patut korang cuba sendiri. Untuk lokasi pertama aku tahun ini adalah di The Everly Putrajaya yang terletak berdekatan di Alamanda Putrajaya. Untuk makluman korang semua, jika tahun lepas The Everly Putrajaya menggunakan konsep 'Warisan, Kini Selamanya' dan tahun ini, The Everly Putrajaya memeriahkan majlis berbuka puasa di sini dengan tema 'Rencah Nusantara Buffet Ramadan'


Baru-baru ni The Everly, Putrajaya telah menjemput aku untuk ke review buffet ramadan di Restoran Fuze iaitu terletak di The Everly,Putrajaya. Siapa pernah sampai ke sini? Haaaaaa, Mudah je, kalau nak datang ke The Everly, Putrajaya ni just waze 'The Everly Putrajaya' juga berhampiran dengan Alamanda Putrajaya dan untuk parking kereta anda boleh parking di basement.



BERKENAAN THE EVERLY, PUTRAJAYA:
Lokasi yang sangat mudah untuk dituju dan suasana di sini sangat kondusif dan selesa. Juga strategik kerana The Everly, Putrajaya ini berada di tengah-tengah kawasan pentadbiran, membeli-belah dan perniagaan. The Everly Putrajaya ini adalah hotel yang sangat sesuai untuk golongan korporat seperti perniagaan, bermesyuarat dan bercuti. Hotel ini mempunyai 380 bilik tetamu, 1500 kerusi dewan bankuet, lapan bilik mesyuarat, restoran, lounge/kafe, kolam renang serta lounge eksekutif untuk anak-anak kapal beristirehat. Seperti yang saya maklumkan di perenggan atas tadi, Hotel ini terletak bersebelahan dengan Pusat Membeli-belah Alamanda. Hotel ini juga terletak 25 minit dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur dan terdapat beberapa tarikan pelancongan seperti Cruise di Tasik Putrajaya, Taman Metropolitan, Taman Botani, Wetland Park dan Taman Warisan Pertanian. Menarikkan?


BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA


INFO TERBARU:
Ingat, jangan lupa mark kalender korang untuk berbuka puasa di Restoran Fuze, The Everly Putrajaya. Pelbagai menu yang terhidang mampu membuatkan setiap detik berbuka puasa menjadi satu nikmat yang besar. 



HARGA BIASA BERMULA BERMULA 1 MEI 2018 & SETERUSNYA:
RM98/DEWASA
RM49/KANAK-KANAK & WARGA EMAS

UNTUK TEMPAHAN:
03-8892 2929 / 011 - 6318 6029


ANTARA MENU YANG ADA ADALAH: 

Antara menu yang ada adalah seperti 4 Chef, 4 Rencah, Pelbagai Rasa yang dibawa dari 4 pelusuk tanah air adalah menu utama bagi tahun ini dan semua makanan membuatkan korang bakal terliur seperti ikan patin masak tempoyak, mee kuah daging, Sup Gear Box, Manisan, Kebab, Kuey Teow Goreng, Masakan Barat seperti spageti, kambing bakar dan banyak lagi.


APA YANG MENARIK LAGI SEPANJANG BULAN RAMADAN DI THE EVERLY,PUTRAJAYA?

Menariknya di sini, makan la sepuas hati dan ada juga menu seperti seafood on ice dan jangan lupa untuk mencuba nasi beriani tau. Memang sedap!


LAIN-LAIN

  • Sangat selesa kerana berbuka dalam keadaan yang tenang dan tidak crowded.
  • Parking? Haaa, jangan risau.. Parking ada di basement.
  • Kemudahan seperti toilet dan surau pun ada disediakan.
  • Pilihan menu yang banyak.

MENU '4 CHEF, 4 RENCAH,PELBAGAI RASA' .


BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA


BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

BUFFET RAMADAN 2018: THE EVERLY PUTRAJAYA

WEBSITE  | FACEBOOK 


SALAM RAMADAN SEMUA.

You May Also Like

19 comments

  1. Fuhhh! Makanannyaaa meriah! Hope nanti dapat berbuka puasa kat sini

    ReplyDelete
  2. 4 chef 4 rencah. .Ada chocolate fountain di sini. .Menu yg dibakar dibalut dgn daun tu best sbb aroma tu menaikkn selera

    ReplyDelete
  3. so far aku rasa ni tempat favourite aku weh. walaupun apam balik dia out tapi dia punya mee kuah tu Allahu sedap sangat

    ReplyDelete
  4. kak ainy kalau nak pilih tempat berbuka mesti pilih yang ada menu ketam. menu lain tak kisah sangat sebab sejenis yang suka makan ketam. tq onie share. kak ainy memang tengah carik buffet ramadhan untuk ofis pun ni. ehh kita2 bila nak berbuka sesama?

    ReplyDelete
  5. Amboi gambar chef-chefnya... Tapi bro lebih tertarik pada dayang-dayangnya.....

    Confirm mampu memenuhi keinginan tetamunya dari 4 chef yang membawa hidangan dari 4 pelusuk tanah air.

    ReplyDelete
  6. Mau duduk bersila kat sini tgk menu2 makan dia.. Sbb semua feberet.. Hahaha.. Kenapalah dh xduduk nilai..klo x boleh join buffet ni..dlu sllu ke pj kalau bosan kt nilai... Harga dia pon not bad tp klo sedap mmg puas hati kan..pling xtahan tgk menu dessert dia uii...

    ReplyDelete
  7. sedapnyer ayam pandan tuu dan lauk pauk yg lelain pun sama nampak kesedapannya dan harga pun not bad tu...temptingg

    ReplyDelete
  8. Dalam banyak- banyak hotel akak perasan hotel Everly ni agak unik dia punya sambutan kan..menarik la dengan semua konsep tradisional diorang...hidangan pun nampak nusantara sangat...nanti nak ajak family berbuka kat sini la..sure menarik..

    ReplyDelete
  9. Meriah betul makanan dia. Tapi jauh lah pulak dr rumah sis. Kalau dekat sure dah pergi dah ni sb harga yg di tawarkan pun tak lah mahal

    ReplyDelete
  10. Ada coklat fountain lagi.. waaa mmg berebut la orang.. tgk mkanan pun menarik dan sedap je..ketam dan udang tu dh menarik perhatian dah

    ReplyDelete
  11. Fuh! Buka plak lepas solat Jumaat - tak ke berbunyi semacam perut Rawlins dibuatnya. Nampak gaya kena pergi le petang nie hahaha

    ReplyDelete
  12. Banyaknya makanan.meriah sangat. Macam macam ada. Rambang mata nak pilih nanti untuk berbuka.harga pun berbaloi dengan makanan yang dihidangkan.

    ReplyDelete
  13. Wahh banyaknya pilihan buffet kali ini.JIka datang buffet ramadhan,ika fokus kepada bahagian dessert terlebih dahulu.Bila puasa seharian,mulut sgt payau.

    ReplyDelete
  14. Banyaknya menu makanan untuk Buffet Ramadhan. Tak pening kepala nak pilih jika bawa keluarga besar. Thanks for the sharing.

    ReplyDelete
  15. Fuh tengok gambar pun dah menyelerakan. Bulan puasa ni lagi rasa dugaan betul. Tak sabar nak cuba lah. Berbaloi dengan harga dengan pilihan makanan yang pelbagai.

    ReplyDelete
  16. The nasi briyani looks so tempting....is it with lamb? For the variety offered it could be quite reasonable as long as you go with a completely empty tummy

    ReplyDelete
  17. Such a wide spread, the themed is really interesting this year, can't wait to try it out myself, price wise it's considered affordable for hotels. Wise choice.

    ReplyDelete
  18. Wahh. Siap ada kebab. First time nampak buffet hotel hidang kebab. Banyak juga menu rare kat sini.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..