tips memancungkan hidung...

Sunday, June 10, 2012 24 Comments A+ a-

assalamualaikum semua!





okay jom kita teruskan kepada tips bagaimana nak memancungkan hidung :-

1). setiap pagi ! bangun dari tempat tidur korang picit n tarik-tarik la hidung korang sampai merah ke sampai lebam ke dengan menggunakan air suam . kalau tanak guna air suam pon tape . lakukan selama 10 minit tanpa menggunakan air suam dan insyaAllah berkesan .....

2). yang ini mancung dengan menggunakan brush mekap, so...bagi lelaki kalau korang nak try tips ni pun boleh,tak de masalah ....Letakkan jari telunjuk korang di sepanjang bahagian tengah hidung anda. Sisi hidung yang tidak tertutup jari adalah bahagian yang diberi bayangan. Pulaskan bronzer atau eyeshadow warna coklat secara tipis-tipis pada sisi hidung yang tidak tertutup jari tadi..Angkat jari korang kemudian teruskan bayangan anda sampai batas alis,gitu~

3). haaaaaa,korang kalau dah korek hidung tu jangan la ter-over sangat koreknya macam gambar kat atas tu,dari mancung terus besau kau! pastu jangan pulak nak salahkan i,tak kuasa iolssssss ..

4) guna penyepit yang orang buat sidai baju tu, memang berbekas..tapi kesannya haliaoooooooo,haha! mek dah try, memang berbekas,nak mancung punya pasalkan,muehehehe


selamat mencuba!

rasanya digi ada buat contest bersama shaheizy sam,24 pemenang yang bertuah kalau tak silap,tak percaya datang sini 

Dreba umi kito. Complicated person. Product Review, Invitation Event, Food Review boleh email kito :D email: letopink@yahoo.com

24 Komen

Write Komen
Solihin Zubir
AUTHOR
February 24, 2011 at 6:00 PM delete

ada jugak urutan utk mncungkan hidung eh? heheh..

Reply
avatar
meaw
AUTHOR
February 24, 2011 at 6:03 PM delete

solihin: ada laaaaaa,HAHA....so, nak mancungkan lagi try r tips ni naaa,HAHA

Reply
avatar
DaK CoMoT
AUTHOR
February 24, 2011 at 6:14 PM delete

hehehee nak try..idong comot xmancung neyh...teeheeee

Reply
avatar
meaw
AUTHOR
February 24, 2011 at 6:28 PM delete

dak comot: haaaa,ce try..kot la mancungkan...try n error okay :)

Reply
avatar
FarAh AmiRa
AUTHOR
February 24, 2011 at 9:12 PM delete

hahaha....awat x kepit idung gna penyepit baju??kih3..gerenti...:)

Reply
avatar
meaw
AUTHOR
February 25, 2011 at 11:25 PM delete

farah: haaaa,buleh jugak na tips tu,lupa nak tulih ! HAHA

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
October 27, 2011 at 8:35 AM delete

KESIAN PD SAPE2 YG LANGSUNG XTAU PASAL URUTAN UTK MANCUNGKAN HIDUNG.ANYWAY GREAT TIPS;KEEP IT UPP

Reply
avatar
Akeyla Frr .
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:01 AM delete

Hmm , betul ke ni Kak Meaw ? O.o hihihihi . Keyla selalu buat tapi hidung keyla tetap penyek jgk :(

Reply
avatar
October 27, 2011 at 9:06 AM delete

hidung saya mancung,tapelah cancel nak urut2 ni,hehe

Reply
avatar
Paris Lipton
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:13 AM delete

post lame eh? siyes bnda ni de dlm draft aku weh. nmpk sngat msg2 nk mancungkan idonk! gagaga

Reply
avatar
November 24, 2011 at 7:26 AM delete

hehe..yes, teknik mekap tu berkesan, tu pun tak ori, nk ori, tarik idung anak masa kecik lama2 mancung dgn sendiri lah tu kot-,-

Reply
avatar
Sya Hyo-Sonn
AUTHOR
November 30, 2011 at 4:58 PM delete

sepit hidung guna penyepit baju jah

Reply
avatar
Iera balqis
AUTHOR
March 26, 2012 at 5:18 PM delete

HAHA..boley ke mancung dgn cara tu..klo sye nie dulu pon hidung xdela mancung mana,,ble makin membesar ttbe hidung sye nie da semula jadi mancung..cane tu ?? :D

Reply
avatar
Hanie Dew
AUTHOR
March 26, 2012 at 11:47 PM delete

aku nak bukti keberkesanan tips no.4 oleh onie baru aku berani cube. yg lain lain tu sudah. hahahhaa

Reply
avatar
iKhRam
AUTHOR
June 9, 2012 at 8:43 AM delete

betul ke ni
lehh caya ker petua2 cam ni

kalau boleh
nak try jugak lah..

Reply
avatar
hazanis
AUTHOR
June 9, 2012 at 9:23 AM delete

mulai esok kena malkan nih..sebab hidung mek cah kemek...:(

Reply
avatar
February 26, 2013 at 9:23 PM delete

ni tips betul2 ke memain nie..? cam lawak jeaa... :)

Reply
avatar
Yusof Ngadi
AUTHOR
April 9, 2013 at 11:13 PM delete

Hehe sekali baca macam gurauan, dua kali baca macam ada keseriusan je.. ;D

Reply
avatar
nnur zakaria
AUTHOR
May 28, 2014 at 8:16 PM delete

Wah, ada jugak ye teknik mancungkan hidung.. haha

Reply
avatar
bmnsolution
AUTHOR
July 20, 2014 at 10:05 PM delete

Boleh try gak teknik nih, Mana tau jadi mcm bintang filem hindustan nnti. Hehe.

Tapi saya ada tengok kat web orang jual satu produk untuk mancungkan hidung. Tak bole tahan ayat dia "Hidung Penyet Menjadi Mancung". Hehe

Produk ni nama dia "Nose Up". Antara produk yg terlaris di Jepun. Kepada mana 2 yg berangan nak jadi macam artis korea boleh la cuba.

Bole tengok kat sini. http://www.malaysiatrendshop.com

Menarik ayat dia.heheh

Reply
avatar
INSYIRAH HUSS
AUTHOR
November 4, 2014 at 2:30 AM delete

haha.yang last sekali tu jimat sekali.hahaha.tapi kena tahan la sikit sakintnya tu

Reply
avatar
Umirifqi
AUTHOR
December 8, 2014 at 4:38 AM delete

Semancung jidung fazura

Reply
avatar

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..