ditimpa kemalangan..

by - August 22, 2011

Assalamualaikum sahabat, alhamdulillah..aku tak sangka hari ni mak aku menyediakan masakan nasi kerabu, berlaukkan keropok aku rasa dah biasa bagi keluarga serta saudara mara aku menjamu hidangan seperti itu...cukup bersyukur dengan apa yang ada :)

korang tau tak, selama satu hari ni, aku rasa ada something yang akan terjadi pada diri ku, aku tau memang pasti berlaku,setiap apa yang aku lakukan aku mesti berwaspada, samada masuk toilet, tutup laptop, naik motor, semuanya aku berwaspada dengan istighfar banyak kali dengan apa yang aku buat..

dalam waspada aku,yeesss! aku dah agak ianya akan berlaku,ceritanya macam ni...

situasi: masa aku balik kerja
kenderaan: 125lc (motor lah kan)
tempat: sebelum nak park moto kat rumah aku
masa: 7malam tadi (22/8)


gambar ni menunjukkan aku tengah atas moto.. *malas nak lukis bebetoi
masuk untuk park moto..tengok-tengok,kawasan yang aku nak park memang padat...nak-nak aku pakai sandal biasa,yang jenis kulit (licin doh)

lepas tu...

maaf, drawing aku agak memeningkan ,huu

korang boleh imagine kot naa, masa aku nak masuk parking aku corner sikit motor aku, disebabkan kawasan tu tiba-tiba jadi padat,aku nak masuk kat park moto pon payah, aku pusing la sikit lagi..last-last aku jatuh disebabkan sandal yang licin tu,kaki aku dah la cepat peluh..jadi macam tergelecek sikit..


Alhamdulillah tade pape,cuma motor calar sikit dan ibu jari kaki aku terseret kat jalan tar,huu...,aku memang cuak lah..aku takut bapak aku tau,huhu... kompom esok kena beletiaq dengan dia,huhu...

moral of the story, naik moto kalau boleh pakai la kasut..ni tak,langsung tade safety,huhu...esok mesti bapak aku kata..'tula ko kaklong,abah dah pesan banyak kali,pakai kasut,pakai kasut,ko degil...' hmmm,esok terpaksa p hilangkan calar kat motor tu,g kedai jela,tade masa aku buat sendiri,huhu...


aku sekarang takut,takut kena beletiaq dengan pak aku,huhu...
Assalamualaikum
p/s: agak-agak korang.. motor yang laki tu tolong aku tak?haha ^__^

You May Also Like

44 comments

  1. AGAGAGAG DAPAT MEMBAYANGKAN ANG TIME TUH . KAH3 ;P

    WEHH PENING AKU TGK PLAN KO TU .. NGUI3 ;P

    ReplyDelete
  2. aiyookkk..tak tau...kne marah....nasib baik x pape...be careful next time...

    ReplyDelete
  3. takut naik moto.. rase mcm kurang selamat je.. hmmm..

    ReplyDelete
  4. jap jap.. aku pening tgk lukisan tu.. eheheh

    ReplyDelete
  5. 2la gunenye mase nk amek lesen moto kene pkai kasot..
    hehekk..
    nasib baek ckit je kn..

    ReplyDelete
  6. yelaa. laki to tolong tak? ececeh

    ReplyDelete
  7. motor laki tuh tlg kot hahaha..

    pndi erk nk cover calar motr ngn htr pi kdai hahahaha

    ReplyDelete
  8. meaw jatuh moto??oh noo.dah ok ke?siannya...laki tu hensem tak?hahaha

    ReplyDelete
  9. opkosss lelaki tu tulunn onie..... kalau dia tak tulun tak patut la kan.....

    ReplyDelete
  10. ececehh mesti dye tlg :D

    :p

    btw beletiaq tu ape :D

    segala miliknya tuhan

    ReplyDelete
  11. nasib baik selamat, malang tak berbau

    ReplyDelete
  12. lain kali pakai kasut
    kalo malas jugak kaki ayam
    ngeh3

    ReplyDelete
  13. asal lagu tuh...miaw tak apa2 kan..asal kereta lebih besar dari parking ehh

    ReplyDelete
  14. mesti luke kan bile terseret tuh??

    ReplyDelete
  15. dah nampak tolong jela ! haaa if saya kat situ pun saya tolong.

    nasib awk xpape

    ReplyDelete
  16. mestilah tolong. paling kurang tolong tengok, kan! heheeee
    jgn lupa kasitau mak and pak, k! kalu kena marah pun, sikit aje ... heheeee
    kesian die! :(

    ReplyDelete
  17. kasiannya dia!!

    uhuhu, arisha tak pernah bawa motor and tak pandai bawa motor langsung!!

    moga kaki cepatan sembuh ;)

    ReplyDelete
  18. hahah..
    sama dgn je kita ni...
    bawak moto pakai seliper je..
    hehe

    ReplyDelete
  19. argghh,

    pening, jap aku try google maps dulu..




    lalalalalala.

    ReplyDelete
  20. la meaw.....nakai neh...

    dengar sini cakap ila..jangan bawa moto laju2 lagi tau n pakai kasut pakai tali pinggang...erk???heheh..

    ne nak bgtau bapak meaw neh..heheh...

    take cre dear..ne isau neh..heheh

    ReplyDelete
  21. alaa ciannye akak
    hati2 ye pas nehhh ^^
    ala letak smiley camtuhh mesti la org tu tlong kannn , hehe

    ReplyDelete
  22. sian mocik ea.. hm,agak-agak Aki la kan,mesti laki tu tak tolong.. die kan tak gentlemen macam aki.. ^_^.v..

    ReplyDelete
  23. seret tu yang xle blah...sakit gile kot...

    ReplyDelete
  24. cian nya..hoho..
    reti lak bwk motor ehh

    ReplyDelete
  25. adeh x paham drawing :p .. pepepun jaga diri :D

    ReplyDelete
  26. alaaa,.pak cik jgn la marah meow,.kesian dia,.dia tak sengaja,.mujur dia cuma luka skit je,.

    *klu ckp mcm ni kt ayah meow mesti dia tak marah kan,.hehehe=)

    ReplyDelete
  27. huhu..lepas ni pakai kasut ye..jatauh kena timpa moto ke cane mea?kalau wnaie agak fobia sikit la..biaq la kena beletaq sikit pn..huhu

    ReplyDelete
  28. huh 30 minit ber imaginasi.. ok tipu..haha..

    alhamdulillah xde pape jadi.. :D

    ReplyDelete
  29. yg gua pelik,macam mane kawasan parking tu tetiba jadi padat..?
    puas gua imagine..keh keh keh..

    ReplyDelete
  30. lorh.. kau pakai heels ke?.. aku rasa laki tu tolong kau.hahah


    *mocik,ang prasan apo kat entry aku?

    ReplyDelete
  31. Tak payah kasut pun takpa, ambil gam gajah tampal terus di kaki dengan selipar. Gerenti tahan lama. ahak ;p

    ReplyDelete
  32. kalau parking penuh memang masalah sket..lagi-lagi perempuan kan.. laen kali hati-hati ok

    ReplyDelete
  33. alhamdulillah tade pape sangat.
    hehati meaw len kali. :)

    ReplyDelete
  34. haruslaa die tulun...mau tunjuk gentle man..hehe

    ReplyDelete
  35. tolong kot..sbb laki kan caring :D

    hehe..kan? kan? betol x?

    ReplyDelete
  36. @Umie Artoqiemie mana ada pakai heels bah ,sandal lah umie weyh :)

    ReplyDelete
  37. @sifu im nak kena sekeh kepala letew!hahaha..SANDAL, mata empat pon tak nampak dah eh aku tulis pakai kasut sandal,gagaga....bot jadah apa,haha...:P

    ReplyDelete
  38. ehemmmmmmm! lelaki tu ofkos la tolong meaw,hahaha! *malu* cantik lak tu,terkesima sat,terus kaber sakit :P

    ReplyDelete
  39. hehe tolong kot. gal jatuh x kan die tgok je kan hehe arap2 parents kamu x marah kat kamo...adoi. baru tau naik mote kene pakai kasot!

    ReplyDelete
  40. hahaha kesian kucing..
    klo aku ade kat sana..
    mmg aku lahhh hero selamat kan kau..
    hahahaha...tu lahhh
    lain kali pakai boot terus
    mcm pua chukang tu..
    agaga

    ReplyDelete
  41. kan dah calaq motoq. Eheh. lenkali pakai kasut bola, msti tak lcin lg dah. heheh

    ReplyDelete
  42. nice blog u have here dear..do keep writing more posts..i will be waiting to read them..


    http://csuciani.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..