HATI-HATI GUNA CYBER CAFE !!

by - September 29, 2011

Assalamualaikum atok dan nenek sekalian, harini aku taknak cerita panjang and harini jugak aku nak balas kunjungan ampa,serius aku rindu kat ampa (ambik hati je,kahkahkah) harini gak aku nak share satu benda dengan ampa... walaupun ada yang dah tahu tapi aku nak share jugak, tapi serius ke wei? takkan sebab device tu boleh.... okay,nak tau lebih lanjut sila baca..

jangan disangka cc begini tiada muslihatnya,be careful

Hal yg sangat penting terutama pada orang yang suka on9 di Cyber Cafe...
Ok,sebelum korang guna PC..1st Check device ni sama ada disambungkan dekat CPU atau tak..
Alat ini dinamakan Keystroke. Ia dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu...

Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.

Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah
tersimpan di dlm Black Device.

Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting

Semoga informasi ini berguna untuk anda semua..

Oppss..Jangan lupe kongsi dengan kawan-kawan yang tak tahu ye..:)..

sumber : wikipedia

p/s: betul ke?huhu...kalau aku bos kat cc tu,aku takkan pedajal customer aku,hoho..

You May Also Like

23 comments

  1. thanks sbb bagitahu! huahua sblum ni mmg tak tahuuu :))

    ReplyDelete
  2. huuhh...bahaya jugak benda ni..ingat selamat la nak online kat mana2..huhu..

    p/s : nasib baik aq tak selalu online kat luar kawasan ni..hee~

    ReplyDelete
  3. @Ailyl Rozanna welkam sis ailyl...online kat rumah je lebih selamat,hehe

    ReplyDelete
  4. @Ezad Skytech tau takpa, sekarang dah macam-macam oh :)

    ReplyDelete
  5. hmmm bahaya nya.jgn lah guna online banking kat cc kan.bahaya.

    ReplyDelete
  6. Oh,bende ni.. yup,memang ade mocik.. itulah sebabnya kalau komputer si Aki kat opis tu,si Aki tak suruh kawan2 log in maybank2u dan yang sewaktu dengannya.. He he he..

    ReplyDelete
  7. selalunya nampak dekat cyber cafe yang canggih atau yang jenis kemas..kalau yang jenis kampung jarang nampak..

    tapi tak taw la..kalau nak pedajal orang, mereka tak kira apa jenis cc..

    ReplyDelete
  8. huhu..memang ada software2 atau device macam tu..kena berhati2 lah..

    ReplyDelete
  9. fuhhh!nasib baik aku on9 kat rumah.hu3

    ReplyDelete
  10. betol pown ouh..tp ohwg yg g cc nih slalu men game aje..haha

    ReplyDelete
  11. dulu gua pi cc men game je kuat..
    skrg dh ada lappy,on9 dekat umah je la..^^

    ReplyDelete
  12. wah nice info.
    thanks for sharing (:
    dh jarang online di cc since ade laptop sendiri.
    lebih private.

    ReplyDelete
  13. kannnn,online kat rumah lagi best..boleh kuak lentang,selamat pon selamat kan :)

    ReplyDelete
  14. on9 banking maybank aku kene
    cam pun takpe..
    bab balik dlm tu ade 4 sen je..
    hahaha =p rindu blog kau wehhh
    org nye takk

    ReplyDelete
  15. Ha'a.. Manusia sekarang ni dah tak kira benda tu buruk ke baik, kalau dah ada syaiton duduk dalam itu kepala tak mustahil benda ni kena kat kita..

    ReplyDelete
  16. hais nasib baik dah lama tak pergi cc dah skrg. btw thanks sis meaw bg info berguna ni ;)

    ReplyDelete
  17. penag baca gak ni dulu..mmg kena hati2 skrg ni..tak kira di CC or di mana2 saja..even kita guna wireless free di shopping2 complex..pun kena hati2..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..