Tahniah pada diri sendiri..

by - September 30, 2011

Assalamualaikum semua! harini 30/9/2011 aku berjaya bekerja selama 3 bulan di sebuah syarikat yang bernama dot dot dot dot,haha! kalau sebelum ni aku bekerja 3 hari di sebuah pasaraya and kali ni aku rasa dah tinggi bulu hidung..3 hari dengan 3 bulan tu memang jauh beza kot...


after 3 month aku confirm dah bekerja di sini dan gaji akan dinaikkan lagi,oh yeah! bape sen pon aku tatau..aku kerja? yelah aku kerja dah kot,ampa mesti pelikkan macamana aku kerja kalau duk online je manjang..dari pagi sampai la ke malam pastu esoknya pon ada lagi kan...



ni lah tempat kerja aku..abaikan minah tu,haha! time aku duk sorang aku syok sendiri la amik gambar,hew hew hew...


JANGAN LAH PELIK KALAU AKU ONLINE 24:7 (haha) kerja aku tunggu customer datang je kot, mesti ramai nak tahu kenapa aku tak further study je kan, aku memang nak,nak sangat..tapi kalau aku keluar degree nanti experience kerja still tak ada susah jugak nak kerja kecuali ada orang dalam..memang lah kita study sampai ke tinggi,tapi kalau study tinggi pon experience tak ada susah jugakkan... (betul tak?) so aku kerja dulu, tengoklah next year atau next year nya lagi aku further study,tapi aku rasa aku macam buat PJJ je..


lepas 3 bulan ni aku nak tunjuk perfomance aku yang baik-baik je, so tahniah pada diri sendiri sebab dah 3 bulan bekerja....


moral of the story: ampa kalau tak suka kerja tu atau lain bidang dengan ampa,ampa try je! mana tau rezeki ampa tang tu,aku dulu student mechanical kot,tapi tetiba tersasar kat marketing bagai ni,hoho...and ampa toksah duk jadi macam aku, baru kerja 3 hari dah cabut lari,sebenaqnya aku cabut lari,langsung tak bagitau nak berhenti,muahahahaha *cerdikkan aku,lalalala* tapi yang aku duk kerja sekarang ni alhamdulillah aku kekal 3 bulan dah kerja di syarikat dot dot dot ni,haha..Tahniah meaw *clap clap my hand*

Sekian~

p/s: i ada header baru, tapi nanti i kasi lu orang tengok tau... auwww,tak sabaq nak pasang kat blog ni,haha

You May Also Like

37 comments

  1. same le kita..dulu keje kedai mkan 3 hari jugak..seksa2

    ReplyDelete
  2. best la kerja dapat online.. phewwww~
    tahniah mocik, lepas ni belanje makan ! keh3.

    ReplyDelete
  3. xpe..rezeki ade mane2..jnji kite je nk keje kan

    ReplyDelete
  4. tahniah meaw!! clap3!! semoga usaha dan cita2 tercapai..=)

    ReplyDelete
  5. wah..tahniah tahniah... clap clap~
    sama la kita. klo tak ada patient, kerja ye melagut je la~

    ReplyDelete
  6. naik gaji tanda kena blanje.. hoho tgu den cuti bln 11 t.. ;p

    ReplyDelete
  7. hehehe..nanti boley la meaw blnja kita...=P

    ReplyDelete
  8. ho ho ho.. tepuk kaki ramai2.. hm,mane header baru?? cepat.. nak tengok.. ;-p

    ReplyDelete
  9. wahhh ade header bru yg best tuh hehee ^_^
    nk tgk cepat la psg ngeee ^_^

    ReplyDelete
  10. tahniah meaw...

    nanti sy belanje frieskies 5 lori ok. ajak 1 kampung buat kenduri. hahahaha

    ReplyDelete
  11. wahhh betul jugak ckp meaw tu. baik ada experience dulu kan. tahniah tahniah buat meaw! ;D

    ReplyDelete
  12. tulah kisahnye., further stdy pnting, experience pon penting., x thu nk pilih mane 1 pasni humm

    ReplyDelete
  13. congrats sebab boleh bertahan selama 3 bulan !! best ape boleh online selalu :)

    ReplyDelete
  14. tahniah meaw, smg berjy dgn apa saja kau buat ;)

    ReplyDelete
  15. huntong la boleh online sambil keje. hehe

    ReplyDelete
  16. hahaha..sama la ngan aku..dok on9 je manjang sebab keje aku taklah banyak sgt..

    eh nape gaji kau akn dinaikkan tp aku tak??phewwww

    ReplyDelete
  17. thniah meaw..nnti bleh lanja syu la nie..hee~

    ReplyDelete
  18. auwww! tahniahhhh <3

    xsabornak tgok header uuuuu

    ReplyDelete
  19. hee...ok la tu kerja nak dapatkan experience..:D

    sy pun student mechanical jugak..heee~

    ReplyDelete
  20. nak open table eh?jom umah aku ahad ni,ada open house,mai laaaa :)

    ReplyDelete
  21. terima kasih tau semua,ni sayang kat ampa ni,hehe......pasal header tu?nanti ,tungguuuu..hahaha :)

    ReplyDelete
  22. naik gaji..?
    buleh la belanja gua GCB..keh keh keh..

    ReplyDelete
  23. caiyok caiyok! syabas diucapkan.Hehe

    macam kawan jugak,keja 24:7 online je,macam tak keja je ,heeeee

    ReplyDelete
  24. tahniah meaw! jap je kan dah 3 bulan meaw keje..gaji dah naik?wawawa..blnje kepsi eh..lalala

    ade jwtan kosong tak situ?ngeee

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..