Resign~

by - October 29, 2011

Assalamualaikum semua, rindu aku tak?rindu aku tak? whattttttt? tak?korang pahal,nak kena bidas gigi ka wei? sampai hati ampa kan...haha *ayat lapaq penampaq*



malam ni nak buat surat cinta untuk bos tapi takdak idea,dah tu acane aku nak buat surat cinta tu kan,nampaknya tunggu mimpi kang aku buatlah,haha! sebenaqnya aku dapat kerja lain, so tu yang aku pulun(bersungguh) nak buat surat cinta (notice) untuk bos aku ni..


selama 4 bulan aku kerja di syarikat ***** **** ..aku rasa dah tiba masa untuk tukar kerja, yaaa! aku tau..mesti korang nak tau sebab apa lah aku taknak sambung study lagi kan?so di sini aku nak mengatakan yang aku sedang mencari pengalaman bekerja,biar keluar degree nanti senang nak dapat kerja,maklum la sekarang apply job kat mana-mana mesti tanya experience kita,kalau takdak susah wooo,awal-awal lagi dia reject! (mostly)



4 bulan aku dah kerja dan 4 bulan aku dah merasa gaji aku.. eh,gaji yang ke 4 tak dapat lagi sebenarnya, lambat masuk...



bila aku teringat balik,aku pernah bekerja as a cashier but aku tak tahan gila dengan kerja tu (mana la ada kerja yang tahankan?huhu) ..disebabkan aku tak tahan makanya aku cabut lari dari tempat tu tanpa inform dekat orang atasan,muahahahahaha (sila jangan tiru perangai huduh aku)


so di sini aku nak ampa kasi idea kat aku,gu mana nak buat resign letter?aku tak nampak lagi ni nak buat macamana,huhu...



aku dapat tawaran tak jauh dari tempat kerja yang aku duk kerja sekarang ni..betul-betul sebelah office aku,haha..dah tu sekarang ni aku duk pikior alasan nak resign lah ni,duh! bukan jauh okay,jenguk kepala pon buleh hembuih (hembus) rambut.. aku dah dapat 1 alasan yang kukuh untuk bagi tau kat bos aku,haha! maaf,gaji sekarang tidak cukup walaupun .... aku ditawarkan gaji dengan lebih dari gaji sekarang,so aku dah fikir panjang yang aku akan resign..




FULLSTOP!


p/s: aku kerja kerana Allah,pengalaman dan bukan semata-mata kerna duit.. (eh,duit tu penting la doh)

p/s: sekarang aku up entri pastu terus blah,takdan bw ..aku banyak kerja sekarang,busy! ampa jangan ingat onie taknak ke blog ampa naaa...

p/s: memang tak cukup experience lagi,masalahnya aku tade keje nak buat oh...setakat tunggu customer ?walaweh..aku kalau kerja office kalau boleh semua hal aku nak tau tapi...memang tade keje wei.. masyuk memang masyuk,tapi sebagai gaji buta?macam tak adil untuk diri aku,huhu.. sebab apa gaji buta? sebab dari aku datang sampai balik kerja aku layan movie kat opis..tu pon kalau ada customer sat ja,nak online tak boleh..broadband longlai dah,haha.. adil tak gitu?ofkos lah tak! and tak perlu kot aku cari experience di tempat tu,huhu *tak puas hati je kau ni onie,haha*

You May Also Like

25 comments

  1. resign jeh. gaji lebih kott! muahahahahaha

    ReplyDelete
  2. Heee , takpe tk bw pun ;D hihi.

    Moga Allah mudahkan urusan dunia&akhirat Kak Meaw <3

    ReplyDelete
  3. hahaha tu la kalau nak buat entry laju je kan.. kalau nak buat resignation letter tak reti pulak..hahaha

    apasal bernti.. empat bulan experience tak cukup lagi..

    ReplyDelete
  4. haha.selamat mengarang surat cinta untuk bos.kehkehkeh :P

    ReplyDelete
  5. @ABU memang tak reti pon buat surat tu,muahahahaha.....



    tengok p/s 3 abu :D

    ReplyDelete
  6. ala senang je,tulis saya tak sanggup nak bekerja disini lagi, then tulis okay bye,hehe

    ReplyDelete
  7. ala senang je,tulis saya tak sanggup nak bekerja disini lagi, then tulis okay bye,hehe

    ReplyDelete
  8. ooh..keje tak mencabar yek..ala buat surat ringkas2 je

    ReplyDelete
  9. oh macam tu.. bagus la.. hahaha nnti bos ko yg ni jumpa ko kat tempat baru yang tak jauh drpd situ.. hahaha mati la kau..:P

    ReplyDelete
  10. buat surat cinta tu + dgn ayat2 sastera ..haha

    ReplyDelete
  11. memangggg, mana2 tempat pungg nak kena ada experience kerja. saya pungg dulu sama gak, kerja dulu a few months pastu sambung study balik. hehehe

    ReplyDelete
  12. kahkahkah #nk conteng kotak komen ni jugak :P

    ReplyDelete
  13. kahkahkah #nk conteng kotak komen ni jugak :P

    ReplyDelete
  14. go Onie.. go Onie.. gaji lebih tu woi. ngahahaha,

    ReplyDelete
  15. haha okay jea cik onie, tukar jea kerja dgn kerja yg baru tu. lagi masyuk dan berpengalaman kan.. :D

    ReplyDelete
  16. kalo ak pun amik y ad gaji lebih tuh hahahahaha

    ReplyDelete
  17. ko pas keje skrg ko tu kat aku jela..
    mudah ko nak wat alasan

    ada budak ni nak keje saya sgt
    sampai nanges2 rayu

    hahaha

    ReplyDelete
  18. onie, syg ko lebih sbb komen ko kat blog ym bundle wakaka ! XD

    ReplyDelete
  19. mak ai sebelah je tmpt keje baru..
    hehe..
    resign je..dpt chances baru kan

    ReplyDelete
  20. tulis pendek2 je kt ketas 555.. ckp berhenti camtu..ok la..hehe

    aku pantang giler klu boss bayar gaji lambat..hehe

    ReplyDelete
  21. haha..misi yg sama dlm proses nk rangka ayat cinta nk resign kkekeke..mana peluang yg best g je yer..tora lg le keja br x dak pn anta je srat resign hehe

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..