satu benda yang aku tak reti bila bermotor..

by - October 20, 2011

AMARAN! SILA BACA SETAI ORANG UTARA, BARU COOL!

Assalamualaikum semuaaaaa, tudiaa,ni hok aku malaih ni,kalau dah terlebih rajin gini la jadinya,nak cuba post entry sekali sari pon tak ley, orang utara kata,ketegaq nak jugok update,huhu... ***banyak betul tanda (,) ***


sape yang study kos mekanikal? aku rasa kan paling aku nak belajaq pasal ac/dc motor ni,rasa nak geledah je komponen pa la ada,masalahnya aku tak berminat..sebab aku bayangkan benda tu duk ada karen (gila) ... aku tau lepas ampa baca entri dari blog abc.com macam nak tau sapa dia lah kan yang femes tu,okay-okay..sini aku nak kasi tau, orang yang berpaku femes+sombong je yang aku maksudkan..benda ni bukan aku tuju kat sesapa (bukan tuju?huk aloh)






yang tatau ac/dc motor tu meh tengok gambaq ni..kabel tu penuh,tu yang buat aku ngeri nak belajaq benda ni ampa tau dak (kata mekanikal,tak setai langsung kalau ngeri)


wei ampa,aku senaqnya,bukan nak cerita benda alah mekanikal ni..yang aku nak cerita, eh..tengok tajuk kat atas sat..takut ampa tak paham,haha! tengok dah? okay!ampa tau dak apa yang aku tak reti ? tongkat dua ! benci gila kot...abah aku selalu duk ajaq,tapi dia serupa macam nak katok gigi aku dah,ajar nya ajar tak reti jugok,huhu...eh salah! bukan tak retiiiiiii,tapi tak larat..aku kan kurus.. **boleh terima dak alasan aku gini?**


ada tips nak kasi aku pandai tongkat moto dak wei? kambinghini aku nak diikutkan tak la berat sangat,tapi kenapa aku tak reti tongkat dua? grrrrr~ mujoq kereta takdak tongkat dua,kalau ada...fail jpj aku (eleh ko onie,masa test jpj dulu pon org jpj yang tongkatkan moto ko tu,nak waksetai lak dah,haha)

okay, kalau ada tips sila share sama aku,ampa tak kesian ka tengok kawan-kawan tak reti tongkat dua?so..kalau kesian sila lah share tips.. *ada ka?haha*

You May Also Like

31 comments

  1. poweq laq hanq niq...cheq ponq taq pahaq..cheq blajaq engineerinq letriq.

    ReplyDelete
  2. weiii,ang awat buh 'q' sumeenyaa?mencik !haha

    ReplyDelete
  3. aku pun dak tau tongkat moto weh.. teroq gilaq

    ReplyDelete
  4. saya hanya tahu naik jee
    yg lain tataw

    ReplyDelete
  5. giv me 5 onie! ca pon xpandai tongkat dua..masa amek lesen, penuh gigih cuba.sampai malu kat jpj..erk~

    ReplyDelete
  6. moto rosak, anta kedai... tu je tau.. lol

    ReplyDelete
  7. @hiro dia letak q lagi tu,perosak sungguh,haha

    ReplyDelete
  8. @Saiazuan ko ah,aku tak,sekian~ aku pomen sendiri,haha

    ReplyDelete
  9. hahahaaa.. same mcm akak dlu. belajar psl ikan bile tau byk bende mula la sebulan xmkn. muahahaaaa

    ReplyDelete
  10. bebelit lidah gua..nasib baik bukan bahasa kelate..

    ReplyDelete
  11. hahaha..awat tak translate suma p jadi loghat utaqa?? :D

    tak leh nak tolong la meaw..wanie pon lemah bab2 ni..haha..test jpj ade ke suruh tongkat moto?tak ingat lak..keke

    ReplyDelete
  12. waaaaa... terrorist la cik onie-pomen sendiri! :)

    ReplyDelete
  13. @Wanie tu baru sikit,nak lebih lagi next entri,hahaha :P

    ReplyDelete
  14. manusia halus cam ko..mmg susah la weh nk tongkat dua..alah..ssh, ko sandar ke kt dinding..haha

    ReplyDelete
  15. ringan je la tu mocik oi.. he he he.. senang je.. mocik duk blakang kambinghini mocik,pastu pijak tongkat 2 tu ngan 1 kaki,pastu tarik ar blakang tu.. kaki mocik kan panjang.. ho ho ho.. ^_^.v.. paling baik kalau mocik mulakan tongkat 1 dulu sebelum tongkat 2... ^_^.v..

    ReplyDelete
  16. hahahaha...berat ko nak guna tongkat dua

    ReplyDelete
  17. uwaa, xleh nok pehe. wak kot kelate pulok. hha

    ReplyDelete
  18. dulu masa time kak mila guna nouvo, kak mila pijak stand bawah moto 2 terus tongkat 2 moto onie 2 ego er?style sama kowt...

    ReplyDelete
  19. kacang je ... dia snanye hanya memerlukan skil jerr :D

    ReplyDelete
  20. hahah... baca mcm mengeja dah.. :PP

    ReplyDelete
  21. aduhhhh,aku cuti ni nak belajaq tongkat dua smp pandai,support aku wei,muahahahaha!

    ReplyDelete
  22. hahaq :p Hihihihih . Goodluck Mocik <3

    ReplyDelete
  23. dok wat teruk ap tatau macik oiii..benda senang ja pown..ang park la moto..pastuh ang tarik tongkat tuh guna tangan ja..tak susa aihhh..saja dok wat teruk kn..bla bla bla..^_^

    ReplyDelete
  24. haahahahk cek pon bljaq mekanikal
    engineering ...

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..